SATA 1 versus SATA 2
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Gratuluji
! Potěšilo mne, že jsem se stále utvrzoval, že to bude prkotina a ono ejhle kablík! Opět mohu klidně spát
. Tak ať Ti ten disk slouží do roztrhání těla i duše!

Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
vidim to jak klasickej studeňák v napájení dokud to nemá odběr tak jede jak to zatížíš krach.
gratulace ... málo času ... též se mi ulevilo.
gratulace ... málo času ... též se mi ulevilo.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
- mijaja
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No ještě tohle téma neuzavřu, protože jsem byl včera opět ve stavu "za 5 minut smrt". Po restartu jsem chtěl připojit ostatní disky a hle 10 sekund bootu - restart - 10sekund bootu - restart a to asi 10x dokola. Nenajel ani nouzák, ani poslední známá funkční konfigurace - nic. Zkoušel jsem vyhodit všechny disky, až na systémový, stejně se nic nedělo. Potom (po dalších X pokusech) přece jen najela obrazovka s logem winů a dole přebíhala lišta jako na Majklu Knightovi.... no a asi po půl hodině nabíhání jsem to vytrhl ze zástrčky a šel spát.
Dnes to zapnu a všechno jede. A já mám zase hlavu jak meloun, čím to sakra zase mohlo být.
Dnes to zapnu a všechno jede. A já mám zase hlavu jak meloun, čím to sakra zase mohlo být.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nevím co si mám představit pod termínem "napůl", ale možná, že by to chtělo novější Bios, i když říkáš, že s tím byly nějaké problémy. Měl by lépe rozeznávat novější disky. Další příčinou může být i ten nový napájecí kabel, lépe řečeno, místo odkud je připojen ke zdroji. Pokud máš odnímatelné kabely od zdroje, může to být nedokonalý kontakt. Pokud jsi připojil redukci na normální kabel pro napájení disků, může být příčinou, že není dostatečná úroveň napětí na této větvi zdroje. Také velký přechodový odpor vlivem nedokonalého kontaktu může dělat tyto problémy. Zdroj, doufám, máš OK. Už to tedy běhá, či ne?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Chlape cítím a pláču s tebou už včera sem psal že to vidím na klasický studeňák lépe zoxidované nezapojené kontakty konektorů do kterých teď přišlo nějaké zařízení.
Pro tyhle účely mám odzkoušené tohle http://www.xintex.cz/index.php?page=sho ... om_phpshop
Je to asi tak 3* lepší než Kontox ale dostatečně drahé.
Než se do vystříkání konektorů a vůbec koupě spreje pustíš zkus se spojit s Karlosem http://www.pc-help.cz/profile.php?mode= ... ile&u=1062 do elektroniky dělá léta ať to máš potvrzené ze dvou zdrojů. Ono totiž víc hlav víc ví.
Pro tyhle účely mám odzkoušené tohle http://www.xintex.cz/index.php?page=sho ... om_phpshop
Je to asi tak 3* lepší než Kontox ale dostatečně drahé.
Než se do vystříkání konektorů a vůbec koupě spreje pustíš zkus se spojit s Karlosem http://www.pc-help.cz/profile.php?mode= ... ile&u=1062 do elektroniky dělá léta ať to máš potvrzené ze dvou zdrojů. Ono totiž víc hlav víc ví.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
no než sem to dopsal tak mě PIC předběh ale potvrdil to co píšu o studeňáku čili přechodovém odporu a to mne blaží.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3389
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
10 dub 2025 19:50