Nahrávání z MC

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

Návštěvník
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Návštěvník » 10 pro 2004 08:54

COOL EDIT PRO 2000 je skutečně perfekrní program, ale ani ten nevyřeší problém s malým vstupním signálem - viz související téma NERO. Byly doby, kdy se dala stáhnout trial verze a k ní crack, ale od té doby, co původního autora programu koupil ADOBE, máme s trial verzemi po ptákách. :mad:

Reklama
Rimmer
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Rimmer » 10 pro 2004 09:26

No ale právě při propojení jack <--> jack (čili přes zdířku na sluchátka) by se dal zvuk zesílit (klasickým volume)
Rimms

Návštěvník

Příspěvekod Návštěvník » 10 pro 2004 09:48

To jistě. Mám ale takový svrbění mezi ušima, že chyba je někde jinde. Citlivost linkového (a vlastně i mikrofonního - liší se jen vstupní impedancí) vstupu při regulátoru záznamu na maximu je asi 200 - 300 mV, což je hodnota, kterou by měl bez problému vybudit kdejaký kazeťák nebo hifi věž (pokud má výstup, u levnějších věží to zas není taková samozřejmost). Z toho důvodu se domnívám, že se tady provozuje nějaká manipulační chyba (záměna linkového vstupu a výstupu PC, vadný kabel, někde nějaký útlum nebo nevyjetost regulátoru v modulační cestě a pod.) Možností je spousta a takhle na dálku se to těžko hodnotí. :o

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 10 pro 2004 09:51

A s tím věčným zapomínáním se přihlásit už si jdu na nervy! :bomb:

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 10 pro 2004 10:04

Další možnost chyby: Start/Nastavení/Ovládací panely/ovládání zvuku a multimedia (nebo tak nějak). A tady na jedné z karet se volí Zvukové zařízení (nebo tak hnějak). Nabízí to takové zhůvěřilosti jako nahrávání pomocí linky modemu, MIDI kanál a pod. A jedna z možností je zvuková karta a aby to fungovalo, musí být navolená tahle možnost.

Hufino
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

MC

Příspěvekod Hufino » 10 pro 2004 10:41

Nevím jestli se dá někde stáhnout,ale já mám trial verzi (už dost dlouho) s aktivačním klíčem,který udělá "ostrou".Ale není to "prográmek",má pokud si pamatuju něco kolem 30 MB(musel bych se podívat).Když jsem nahrával,tak hlasitost stačilo regulovat na kazeťáku a výsledek byl celkem uspokojivý.Nejsem odborník na věci co psal Anonymní,ale mě to normálně fungovalo a nemusel jsem v nastavení nic měnit.Prostě jsem to zapojil a jelo se. :D .A ten program je "user friendly",takže jsem nepotřeboval ani češtinu. :D
:shock: Hu

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 10 pro 2004 10:55

Právě proto, že práce s COLL EDITEM je tak jednoduchá a intuitivní, domnívám se, že problém je někde jinde, blbým kabelem počínajíc, přes záměnu konektorů pokračujíc a chybným nastavením audiokanálu v compu končíc. Ale jako nejsou malé a velké role, ale jen malí a velcí herci, zrovnatak nejsou malé a velké problémy, pouze některé problémy holt trochu déle vzdorují. :D

Hufino
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

MC

Příspěvekod Hufino » 10 pro 2004 11:10

Naprosto souhlasím!Chce si to s tím pohrát.A kdo si hraje, přece nezlobí. :wink:
:shock: Hu

Morgana
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Morgana » 13 pro 2004 14:30

mmmartin píše:Právě proto, že práce s COLL EDITEM je tak jednoduchá a intuitivní, domnívám se, že problém je někde jinde, blbým kabelem počínajíc, přes záměnu konektorů pokračujíc a chybným nastavením audiokanálu v compu končíc. Ale jako nejsou malé a velké role, ale jen malí a velcí herci, zrovnatak nejsou malé a velké problémy, pouze některé problémy holt trochu déle vzdorují. :D

jenže ono se to nahraje potichu i když si pustím na plný pecky třeba CD co je v počítači....
mňau :-)

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 13 pro 2004 14:47

Co to je "na plný pecky"? Který regulátor máš vyjetý na plný pecky? Regulátor hlasitosti CD, ke kterému se dostaneš po kliknutí pravou myší na žlutý reproduktor vpravo dole na liště a po kliknutí na "Otevřít regulátory hlasitosti"? Nebo regulátor záznamové úrovně, na který se dostaneš po kliknutí pravou myší na žlutý reproduktor vpravo dole na liště a po kliknutí na "Otevřít regulátory hlasitosti" , dále na "Možnosti" , "vlastnosti" , označit "Záznam", klik na OK a teď teprve se objeví regulátory, kterými se ovlivňuje velikost "těch vlnek v grafech"? Vím že cesta k tomu druhému (záznamovému) regulátoru je složitější, ale není jiné cesty (to už ostatně říkal soudruh Vladimír Iljič) jak učinit záznam hlasitějším. A ještě něco. Můžeš alespoň trochu kvantifikovat pojem Potichu? Ke kolika procentům dosahují vejvyšší špičky v grafu?

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 13 pro 2004 16:05

A ještě jeden dotaz: když něco přehráváš ve Wave editoru bezprostředně poté, co jsi to do něj nahrála, je hlasitost stejná, jako byla při nahrávání, nebo je slabší?

Rimmer
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Rimmer » 14 pro 2004 12:20

"Zakopaný pes" bude zřejmě někde jinde, vše by nasvědčovalo tomu, že je na PC pouze stáhnutá hlasitost.
např. na mém PC mohu ovládat hlasitost na 2 místech (nezávisle na sobě!). Pomocí již několikrát zmiňovaného regulátoru hlasitosti v ovládacích panelech a dále pomocí mp3 přehrávače (v mém případě konkrétně MusicMatch). Asi by to chtělo projít si všechny aplikace v PC, které mají co dočinění se zvukem a zkontrolovat jejich nastavení hlasitosti.

Už několikrát se mi stalo, že jsem přišel k PC řešit problém se zvukovou kartou no a nakonec byla závada JEN v ztlumené hlasitosti.
Rimms

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”