Automatický restart PC při nabíhání Windows

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

sYnchrotone
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Automatický restart PC při nabíhání Windows

Příspěvekod sYnchrotone » 08 pro 2006 12:33

Zdravím. Potřebuju menší radu. Vím, že něco podobného se tady už řešilo, ale moc mě to nepomohlo.
PC parametry: deska MSI chipset NForce 2, Athlon 1,81 Mhz, 512 paměti.
Celá story začala jednoduše s upgradem PC: Výměna původního Duron 1,83 Mhz za Athlona, přidání 256 MB paměti do volného slotu, přidání 160GB HD pro data, reinstalovat Win na původním HD.
Původní disk 14 GB byl rozdělen na dvě části pod Win XP pro.
Po úspěšné instalaci procesoru, paměti, přídavného disku a nové vypalovačky přišel čas na reinstall windows.
Za běhu jsem přes Partiton magic sloučila oba oddíly na starém HD 14GB - a nastal problém.
Sloučilo se to, to ano, ale při pokusu o formát disku a reinstalaci Win - modrá obrazovka v určité fázi instalace.
Disk jsem tedy vzala a v jiném PC naformátovala a Win nainstalovala, vše běželo korektně.
Po opětovném vložení disku do původní sestavy se objevuje problém - automatický restart windows při nabíhání. Občas se to dostane i do nabídky "start normally či safe mode...) ale po výběru "start normally" následuje opět restart, stejně tak jako po výběru čehokoli ze "safe mode"
Zřejmě hardware konflikt, ale kde sakra, kde???? :evil:

Reklama
zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 08 pro 2006 14:45

Tak na tohle bych měl dvě rady:

Zkus z PC vyndat všechno, co k provozu nepotřebuješ a pak to tam znovu zapojuj.

Osobně mám tip na špatnou RAM-zkus tu novou vyndat.

Zkus resetovat BIOS.

:wink:

sYnchrotone
nováček
Stav:

Příspěvekod sYnchrotone » 08 pro 2006 14:52

Aha, tu první radu určitě zkusím.
K druhé mám poznámku: ta přidaná RAM před přeinstalací fungovala. A byla to první věc, na kterou jsem měla pifku a vyndala jí, ale výsledek byl stejný. nechce se mi věřit, že by byl problém v původní RAM.
Zresetovat BIOS zkusím taktéž.

Díky :D

sYnchrotone
nováček
Stav:

Příspěvekod sYnchrotone » 08 pro 2006 19:28

No tak bohužel. Vyndala jsem postupně obě mechaniky, novou paměť, starou paměť a vyměnila baterku na desce. Dostanu se opět pouze a jen do nabídky jakže chci Windows spustit a po výběru kterékoli z nich se PC automaticky restartuje a kolečko se opakuje. :x

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 12 pro 2006 15:18

Ty používáš starou a novou ram spolu?To může dělat problémy.
Zkusila jsi nastavit FSB stejně, jako je frekvence RAM?

Nebo může být pod svícnem největší tma-nemáš poškozený Windows nebo jeho instalační CD?
(zkus si půjčit na zkoušku jiný(kvůli CD-mohla se stát chyba při výrobě)) :lol:

sYnchrotone
nováček
Stav:

Příspěvekod sYnchrotone » 12 pro 2006 15:41

No, problém je asi v tom, že vše bylo přidáno ve špatném pořadí. První byla RAM, pak nová DVD mechanika, pak výměna procesoru a poté přidání dalšího disku a naposledy - slouční oddílů původního disku a přeinstalace Win XP SP2. Problém nastal až ve fázi sloučení oddílů.
Oba disky fungují v jiných PC dobře.Windows jsem na starý disk nainstalovala korektně v jiném PC, zapojím-li ho do starého, vždycky při bootování naběhne obrazovka z výběrem spuštěná Win (normální, safe mode, last known configuration) a při výběru normální spuštění - probleskne boot logo Win a restart, při výběru safe mode probíhá (asi) výpis partitions a opět restart.
Zkusila jsem postupně odebírat vše nepotřebné, ale pořád stejně.
I BIOS flash, výměna baterky na desce, zkusmo jiný zdroj! Pravděpodobně cestou necestou, deska byla odpálena.
Nebo existuje jěště jiný fígl? :x

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 13 pro 2006 12:38

A byl k té desce nějaký sw?

sYnchrotone
nováček
Stav:

Příspěvekod sYnchrotone » 13 pro 2006 13:01

Deska už je dost stará, nic k ní není. nějak jsem se na začátku upsala, jedná se o desku Abit NF7, socket A, chipset NvidiaNforce2. Ale každopádně, vyzkoušela jsem všechny programy, které výrobce nabídl ke stažení a pořád nic. :evil:

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Pic » 13 pro 2006 13:19

Problém je v tom, že jsi Windows nainstalovala na disk v jiném PC, tedy s jiným harwarem, což je uloženo v registrech. Windows tuto změnu není schopen akceptovat. Musíš HD znovu rozdělit, naformátovat a instalovat znovu Windows a všechny ovladače, ale vše v PC, ve kterém budeš disk používat.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

sYnchrotone
nováček
Stav:

Příspěvekod sYnchrotone » 13 pro 2006 15:22

No, tak jsem tedy nasoukala disk zpět a při pokusu o reinstalaci Win XP z originálního CD začnal počítač vydávat nefalšovanou sirénu jako pařížské četnictvo! Ve chvíli, kdy instalační program hlásí, že startuje!

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Pic » 13 pro 2006 17:01

Koukám jako jelen! Škoda, že to neslyším. Co si představuješ pod pojmem reinstalace? Nejprve je třeba zrušit dosavadní oddíly a vytvořit jeden nový a nastavit jej jako aktivní, případně pokud chceš dva, tak dva, ale první nastavit jako aktivní. Potom je naformátovat jeden po druhém. Toto můžeš udělat i v jiném PC. Potom až jej vrátíš do PC, který chceš používat, by jej měl Bios po spuštění PC rozeznat a můžeš spustit čistou instalaci WinXP. Dávej si pozor na správné umístění datového i napájecího kabelu i na na nastavení disku na Master pokud je na konci datového kabelu (jumper). Datový kabel s krajní barevnou žílou musí být u datového kabelu. Správně musí být, podle umístění, nastavena i CD nebo DVD mechanika. Druhý disk tam zatím raději nedávej, ať Winy nenainstaluješ kam nemáš.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Windows Update automaticky přepisuje ovladače grafiky. Příloha(y)
    od kellne » 19 led 2025 17:02 » v Windows 11, 10, 8...
    9
    4648
    od kecalek Zobrazit poslední příspěvek
    22 led 2025 11:01
  • Telefon s opětovně automaticky nepřipojí přes Bluetooth k autu
    od Peťa » 12 pro 2024 13:55 » v Vše ostatní (z oblasti IT)
    0
    18536
    od Peťa Zobrazit poslední příspěvek
    12 pro 2024 13:55
  • (KB5046714) opakovaný restart bez výsledku
    od sasshrek » 05 pro 2024 20:06 » v Windows 11, 10, 8...
    2
    2239
    od sasshrek Zobrazit poslední příspěvek
    06 pro 2024 16:11
  • Náhrada za Windows 7, Windows XP pro MS Office a internet CZ - Obdobný podobný Windows 7 OS pro 64bit. a 32bit. PC
    od IMB » 28 črc 2024 15:25 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    6
    7841
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    05 srp 2024 15:30
  • Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
    od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem
    10
    4318
    od Sipsisipi Zobrazit poslední příspěvek
    25 srp 2024 10:37

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”