Mám stařičký notebook, který ale plně funguje. Je na něm Windows 98 Second Edition. Notebook nemá RJ45 a má jen jedno USB, které navíc nefunguje (když jsem připojil 4 GB flashdisk nebo mp3 přehrávač, tak to jakoby najde, ale nenajde to ovladač a ani v Tomto počítači není příslušná jednotka a tak nejde zařízení používat).
V Notebooku jsou 2 sloty PCMCIA hned pod sebou. Kdybych si např na Aukru koupil PCMCIA sítovou kartu a šoup bych jí tam, dal by se notas připojit k internetu? Někdo mi totiž tvrdil, že bych potřeboval minimálně Windows XP na to, abych mohl být na internetu, ale ten se docela bojím instalovat už jen proto, že notebook má 64 MB RAM a 233 MHz procesor a ty Win 98 šlapou celkem pěkně.
- Stačí Win 98 na prohlížení internetových stránek?
- Pokud ne, utáhne tento stroj Win XP?
Stačí Win 98 na internet?
Stačí Win 98 na internet?
Intel Core i5-6400 2.7 GHz
2 x 8 GB DDR4 - 2133 MHz
NVIDIA GeForce GTX650 - 1 GB, 128-bit, 1215/5100MHz (jádro/paměti), propustonost 81.6 GB/s
(ZD) Asus Prime B250M-A
Seasonic M12II Evo - 520W - plně modulární
Kingston SSDnow v300 120GB ; Seagate Barracuda 4TB SATA ; ; Seagate 160 GB SATA
2 x 8 GB DDR4 - 2133 MHz
NVIDIA GeForce GTX650 - 1 GB, 128-bit, 1215/5100MHz (jádro/paměti), propustonost 81.6 GB/s
(ZD) Asus Prime B250M-A
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Stačí Win 98 na internet?
To je blbost, 98 na net v pohodě stačí? Na čem se asi v roce 98 surfovalo? Na XP těžko.
USB ti taky funguje. Jen to nemá plug&play ovladače jak XP a novější OS. Proto musíš instalovat ovladač i na pitomou flashku
USB ti taky funguje. Jen to nemá plug&play ovladače jak XP a novější OS. Proto musíš instalovat ovladač i na pitomou flashku
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
OK. Možná že dotyčný měl na myslim, že bude problém s nějakými "novinkami" na stránkách jako jsou flashové aplikace atd.
K tomu USB. Když připojím flashku, tak se mi zobrazí, že byl nalezen nový hardware, proklikám se přes průvodce instalací ovladače - v posledním snímku bylo napsáno, že ovladač byl úspěšně nainstalován nebo tak něco. Chtělo to po mě restart, tak sem to potvrdil, ale NB se seknul. Pomocí Ctrl+Alt+Delete sem to restartoval (když dlouho na nic nereagoval) a pak sem to zapnul... ale nikde jsem nenašel v systému flashku. Když jsem ji odpojil a zapojil, tak už nic nenaběhlo. Podobně to probíhalo i u mp3 přehrávače, další flashky, mobilu....
K tomu USB. Když připojím flashku, tak se mi zobrazí, že byl nalezen nový hardware, proklikám se přes průvodce instalací ovladače - v posledním snímku bylo napsáno, že ovladač byl úspěšně nainstalován nebo tak něco. Chtělo to po mě restart, tak sem to potvrdil, ale NB se seknul. Pomocí Ctrl+Alt+Delete sem to restartoval (když dlouho na nic nereagoval) a pak sem to zapnul... ale nikde jsem nenašel v systému flashku. Když jsem ji odpojil a zapojil, tak už nic nenaběhlo. Podobně to probíhalo i u mp3 přehrávače, další flashky, mobilu....
2 x 8 GB DDR4 - 2133 MHz
(ZD) Asus Prime B250M-A
2 x 8 GB DDR4 - 2133 MHz
(ZD) Asus Prime B250M-A
Já jsem kombinaci W98SE a IE6 používal ještě před pěti lety, sice jsem měl povypínanou většinu rizikových funkcí, ale šlo to bez problémů. Dneska bych už volil "skutečný" prohlížeč 
S flashem a dalšími doplňky možná bude problém, některé takové věci vyžadují minimálně XP, protože W98 jsou už příliš zastaralé a některé funkce prostě nemají. Na druhou stranu právě to může být i výhoda, protože ty funkce budou chybět i moderním virům tvořeným pro současné verze Widlí...
Ale není nic jednoduššího než to vyzkoušet, buď to pojede nebo ne.
S tím USB jsem to kdysi řešil na známého notebooku, také s W98, podařilo se mi po delším hledání postahovat nějaké ovladače po kterých to flashku bez problémů bralo, ale podrobnosti už si asi nevzpomenu. Na první pokus to nedopadlo, hrál jsem si s tím dost dlouho.

S flashem a dalšími doplňky možná bude problém, některé takové věci vyžadují minimálně XP, protože W98 jsou už příliš zastaralé a některé funkce prostě nemají. Na druhou stranu právě to může být i výhoda, protože ty funkce budou chybět i moderním virům tvořeným pro současné verze Widlí...

S tím USB jsem to kdysi řešil na známého notebooku, také s W98, podařilo se mi po delším hledání postahovat nějaké ovladače po kterých to flashku bez problémů bralo, ale podrobnosti už si asi nevzpomenu. Na první pokus to nedopadlo, hrál jsem si s tím dost dlouho.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud není systém Win98SE, tak asi ovladač pro flash disk nenainstaluješ. Také se mi to na 98 nepodařilo, ale s 98SE nebyl problém.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
don750 píše:Mám stařičký notebook, který ale plně funguje. Je na něm Windows 98 Second Edition. Notebook nemá RJ45 a má jen jedno USB, které navíc nefunguje (když jsem připojil 4 GB flashdisk nebo mp3 přehrávač, tak to jakoby najde, ale nenajde to ovladač a ani v Tomto počítači není příslušná jednotka a tak nejde zařízení používat).
V Notebooku jsou 2 sloty PCMCIA hned pod sebou. Kdybych si např na Aukru koupil PCMCIA sítovou kartu a šoup bych jí tam, dal by se notas připojit k internetu? Někdo mi totiž tvrdil, že bych potřeboval minimálně Windows XP na to, abych mohl být na internetu, ale ten se docela bojím instalovat už jen proto, že notebook má 64 MB RAM a 233 MHz procesor a ty Win 98 šlapou celkem pěkně.
- Stačí Win 98 na prohlížení internetových stránek?
- Pokud ne, utáhne tento stroj Win XP?
-----------------------------------------------------------------
Já mám něco podobnýho. Ntb s procesorem někde kolem 900 MHz, 256 paměti, nějaký 133 MHz, jedním slovem šitka

Rozhodně je ale instalace win2k daleko příznivější alternativa, než w98.
Psal jsem, že je to systém Win 98 SE. :) Už jsem to jednou řešil, ale bezvýsledně. Možná jsem na to šel špatně, nevím, ale prostě usb nefunguje. Tenkrát jsem zkoušel ovladače NUSB... zkoušel jsem i jiné veze, ale nezabíralo to. Konkrétně je problém v tom, že se do flashky nedostanu v systému - neni zobrazena jako vyměnitelný disk nebo tak něco.
--- Doplnění předchozího příspěvku (19 Dub 2011 21:07) ---
A je to tu zase. :) Vypadá to, že je to asi neřešitelný problém s tim USB. Přemýsšlel jsem, že když na NB jsou ty sloty PCMCIA 2, tak že bych dal do jednoho slot s USB 2.0 a do druhého tu sítovou kartu, ale ty sloty jsou těsně nad sebou, takže to tam asi nedám.
--- Doplnění předchozího příspěvku (19 Dub 2011 21:07) ---
A je to tu zase. :) Vypadá to, že je to asi neřešitelný problém s tim USB. Přemýsšlel jsem, že když na NB jsou ty sloty PCMCIA 2, tak že bych dal do jednoho slot s USB 2.0 a do druhého tu sítovou kartu, ale ty sloty jsou těsně nad sebou, takže to tam asi nedám.
2 x 8 GB DDR4 - 2133 MHz
(ZD) Asus Prime B250M-A
2 x 8 GB DDR4 - 2133 MHz
(ZD) Asus Prime B250M-A
Koupil jsem si sítovou kartu PCMCIA. Po připojení ji systém detekuje, ale nelze najít vhodný ovladač. Navíc se nevyznám v průvodci připojení k internetu. Nabízí mi to pouze připojení pomocí telefoní linky a chce to po mě nějaké telefoní číslo. Co s tim mám dělat?
2 x 8 GB DDR4 - 2133 MHz
(ZD) Asus Prime B250M-A
2 x 8 GB DDR4 - 2133 MHz
(ZD) Asus Prime B250M-A
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
1000 Mb/s internet + stolní PC s Wi-Fi Příloha(y)
od WolfGunCZ » 09 srp 2024 18:54 » v Vše ostatní (inet) - 6
- 4658
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
14 srp 2024 12:30
-
-
- 3
- 3039
-
od Signalista97