QCP konvertor - Dobrý pomocník pro odvirování a nejen to

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

QCP konvertor - Dobrý pomocník pro odvirování a nejen to

Příspěvekod Jan Pašek » 21 úno 2010 07:55

Konečně jsem dostatečně otestoval svůj QCP konvertor abych se mohl zodpovědně podělit o zkušenosti s tímto adaptérem.

O jaký adaptér se jedná? Ono je to vlastně několik adaptérů v jednom:
Jde o redukci z USB2.0 na IDE 40/44 pinů a SATA, pro 2.5" i 3.5" HDD + externí AC adaptér pro napájení
Obrázek

Alza.cz představuje QCP konvertor:

Jaké akce již můj adaptér zažil:
1) Odvirování stojního PC pomocí Netbooku (ani jsme nevindavali disk z bedny jen jsme přepíchali kabely a pustili na nakažený disk Online scaner Eset)
2) Přerozdělení partion disku z Netbooku (disk sem si vyndal a připojil ke stolnímu PC na operace jsem používal správce disků z Win XP)
3) Pomocí tohoto adaptéru jsem si vyrobil externí mechaniku k netbooku z vypalovačky LG (Bohužel nemám odzkoušeno vypalování pouze čtení disků)

Pro:
Malý pohotový a bez zdroje ani nevíte že jej máte v kapse. Společně s mini netbookem poměrně silný servisní nástroj do kapsy.

Proti:
Pro disky 3,5 palce a mechaniky slabý externí zdroj neudrží se v provozu déle jak hodinu při odběrech disku nad 1,5A na 12V větvi. Pro starší disky doporučuji používat např 250W zdroj ze strého počítače místo externího síťového adaptéru.

Kde koupit:
Alza.cz Cena platná pro Únor 2010 = 599,- Kč včetně DPH.
Computer.cz Cena platná pro Únor 2010 = 598,- Kč včetně DPH.

Test serveru PC tuning.cz - Šest USB 2.0 HDD adaptérů v testu – vyplatí se vybírat?

Hovgh víc snad není třeba ani dodávat proto aby jste si udělali vlastní názor.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Reklama
domm
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Re: QCP konvertor - Dobrý pomocník pro odvirování a nejen to

Příspěvekod domm » 22 dub 2011 15:37

Prosím, nemohl byste vypalování přes tento konvertor vyzkoušet?

Mám jej také, ale bohužel právě asi 400km daleko. Potřeboval bych vědět, jestli jde pomocí tohoto konvertoru vypalovat.

Děkuji.

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: QCP konvertor - Dobrý pomocník pro odvirování a nejen to

Příspěvekod Owner » 22 dub 2011 15:53

Mám totéž, vypalování není problém, samozřejmě musíš mít na tento adaptér napojednou CD/DVD mechaniku, která umí vypalovat. V systému se poté tváří jako standartní ATA/SATA mechanika připojená k USB sběrnici.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”