Notebook na hry pár otázek

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Tark.
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Notebook na hry pár otázek

Příspěvekod Tark. » 22 dub 2011 10:43

Zdravím
Předem se omlouvám že to píši sem, ale už fakt nevím kdo by mohl poradit.Potřeboval bych nějaký notebook co utáhne nové hry.Nejde mi o herní notebook, který by rozjel dané hry na 150 FPS na nejvyšších detailech, ale o nějaký levnější, který nové hry rozjede na nejnižší/nízké detaily aspoň na 30FPS.Cenová relace okolo 10.000,-kč.

Rozhoduji se mezi

http://www.alza.cz/acer-aspire-5552g-n8 ... .htm#popis

a

http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-z565-d229514.htm

Ten acer teda vypadá víc "na hraní", ale je samozřejmé že nemoh ty notebooky považovat za herní...
K tomu aceru bych otázku:

Acery jsou známé, že se přehřívají (teda jako ne všechny), od známých z internetových diskusí vím, že ty acery docela topí, no a když tento je trojjádro a nemá inegrovanou grafku, mám strach, že by právěže docela topil.
Navíc ještě někteří uživatelé si stěžují, že mají zaheslovaný Bios.Ale pochybuji, že by Acer mohl vyrábět notebooky s zaheslovaným Biosem a heslo by při koupi uživatelům neposkytli.To heslo by se snad našlo
Naposledy upravil(a) Tark. dne 22 dub 2011 14:53, celkem upraveno 1 x.

Reklama
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Re: Notebook na hry pár otázek

Příspěvekod d1amond » 22 dub 2011 10:59

Jen drobné upřesnění. To že AMD topí v laptopech víc není záležitostí výrobce laptopu. Máš to vykoupené cenou laptopu.
Samozřejmě má Acer lepší grafiku a Aspire je slušně navržené šasí, takže zas tak dramatické to nebude.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Tark.
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Tark. » 22 dub 2011 14:57

No taky si myslím, ještě když pod tím budu mít chladící podložku...Ještě si tak říkám, jak je to stím biosem, když někteří uživatelé ho mají zaheslovasný, ale to heslo bych snad někde našel.Navíc je fakt hodně blbé, řešit něco takového v době, kdy notebook ještě nemám.

Těmi hrami sem myslel fakt celkem náročné hry (na nejnižší detaily) typu Assassins Creed (II/Brotherhood),Crysis 2,Mafie 2,GTA 4 atd...

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 22 dub 2011 15:28

:) Že už jsem viděl hodně Acerů, ale žádný se zaheslovaným BIOS:) Pokud někdo má heslo v BIOS, tak si ho musel nastavit sám. Jediné co vím, tak že byly BIOS, které neumožnily boot CD Windows XP a tam se to řešilo flashnutím BIOS z flashky. BIOS zašlou technici Aceru na mail. Ale to bylo opravdu pár kousků a kdysi dávno, když začínal Linpus na laptopech.

Tark.
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Tark. » 23 dub 2011 17:47

No jo, asi ten http://www.alza.cz/acer-aspire-5552g-n8 ... 198818.htm bude na hry nejlepší v této cenové relaci.Když teda nepočítám repasované notebooky.A i hry jako Mafie 2 nebo assasins creed,COD MW2 by měl dat aspoň na střední detaily.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 23 dub 2011 20:36

Jo, ta grafika v něm vůbec není špatná. Nečekej zázrak, ale pustíš to.

Kotik
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Kotik » 23 dub 2011 20:42

Já na HD5650 rozjel třeba Mafii II na průměrných 35 FPS.
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW​-HF 5.1 4000

Tark.
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Tark. » 25 dub 2011 19:57

Nechci zbytečně vytvářet nové téma tak to dám sem...
Je teda tento Acer
http://www.alza.cz/acer-aspire-5552g-n8 ... 198818.htm

Dobrá koupě?Myslím tím životnost.Nechci aby se to zničilo do pár let, ale tak co mám čekat od notebooku že...Spíš narážím na to, aby nebyly vyšší provozní teploty, to přece nesedí žádnému notebooku.
Někde mi říkali že Acery jsou nejhorší notebooky, že Acer by nekoupili nikdy, a že to tříjádro má životnost pár dní atd...ale tak byli to bůhvíjací (16 letí) uživatelé co mi tvrdili že žádný Acer není dobrý, že Asus se nepřehřeje nikdy, že tam vybírají jen ty nejlepší součásty, což mě rozesmálo :D.Stejnak vždycky ty nejrozumější odpovědi jsem dostal zde...Já bych to naopak zas až až tak černě neviděl.Ony ty komponenty AMD byly vždycky výkonější a tím víc topily, ale myslím, že dnes už je to více méně vyrovnané.I přes ty kecy by Acer nemusela být tak špatná volba.S chladící podložkou by to mohlo být v pohodě a nepředpokládám, že by mohl být nějak moc hlučný.Co myslíte? :)

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 25 dub 2011 21:48

Komponenty AMD nebyly nikdy výkonější, ale topily víc, to je pravda:) Jinak jestli chceš slyšet, že za 5 let Ti bude tento laptop stále sloužit tak na rovinu říkám, že nevím. A neví to nikdo. Trefíš na dobrý kousek a ano, špatný a nevydrží. U každé značky a výrobce je to stejné. Znám HP, které byly v průběhy záruky 3x reklamované, a 2 měsíce po záruce zhasly. Stejně tak Asus, Acer, atd...
Takže z druhé strany - za tu cenu je to dobrá koupě a hrát se na tom dá. Šasí má pěkné a celkem pevné, na tu cenu. Ovládácí prvky rovněž ucházející. S vyšší teplotou se budeš muset smířit a případně při hrách doplnit chladící podložkou.

Tark.
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Tark. » 01 kvě 2011 18:28

No, chápu že to tady nikoho nezajímá, že si nemůžu vybrat.Ale fakt potřebuji poradit...uvízl jsem v rozhodování mezi dvouma kouskama
Acer
http://www.alza.cz/acer-aspire-5552g-n8 ... 198818.htm
a dražší HP
http://www.alza.cz/hp-pavilion-dv6-3140ec-d184378.htm

Normálně bych vybral ten HP, ale tam mě vadí že nemá num klávesnici, a že má skenner na otisk prstu, myslím ale, že ten skenner by měl jít vypnout, používat bych ho nechtěl.
Vlastně ani nevím proč, ten HP mi příjde kvalitnější, ikdyž výkonově je asi o trochu slabší, možná že by tolik netopil, nevím.Připadá mi, že oba notebooky jsou si podobné, nebo vlastně stejné až na procesor.Ten HP je možná větší kvalita, ale jak jste mi poradili záleží to na kusu, ale zase by mě vadila nepřítomnost num klávesnice, nadruhou stranu bych to asi překousl.A celkově je toto začarovaný kolotoč, protože podle mě nejde určit který notebook je lepší, zde už asi záleží na uživateli co mu vyhovuje víc.Jinak asi víc vyhrává ten Acer, ale ten HP mi taky vrtá hlavou.Dokonce někde psali, že řada Pavilion není moc dobrá.Proto potřebuji abyjste to někdo nějak porovnal, nebo řekl svůj názor.Ikdyž jsou vlastně oba NTB stejné.

Andrew98
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Andrew98 » 01 kvě 2011 19:25

ja rikam acer (nemam vyhrazeny vkus na znacku) ma triple core bude vic topit ano hp ma lepsi sasi ale zase nema tak dobry displej takze to zalezi asi fakt na tom uzivateli ja bych asi bral ten acer
Intel Xeon E3-1231v3 + SilentiumPC Fera 2
ASUS B85-PRO GAMER
Sapphire R9 270X Toxic Boost
Kingston HyperX Savage 16GB CL9 1600Mhz
Seasonic SS-620GM2 Evo 620W
Intel 520 120 GB + Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB
iiyama ProLite X2483HSU-B1

Tark.
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Tark. » 08 kvě 2011 16:17

Tak opět, nebudu zakládat nové téma, když to můžu napsat sem...
Ten předchozí Acer je už nějaký vyprodaný, je to celkem jedno...našel jsem jeden 4-jádrový...
http://www.alza.cz/acer-aspire-5552g-n9 ... 225298.htm
no za tuto cenu, jenom bych potřeboval se zeptat, jestli to už fakt není přehnaný výkon a tím daň vysoká teplota.Myslím tím při hraní náročnějších her...no je jasné že to bude topit víc, je to logické no...Popřípadě, jestli radši jít do HP
http://www.alza.cz/hp-pavilion-dv6-3140ec-d184378.htm

Jenom bych chtěl nějak porovnat tyto notebooky, nebo abo spíš vysvětlit, jestli se ten 4-jádrový acer nebude moc přehřívat, nebo pokud máte s některým nějaké zkušenosti :smile: ...slibuji že už vás pak nebudu otravovat :(

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (hw)”