Zdravím,
hledáte-li zajímavý web, zkuste navštívit můj web singular.tym.cz.
Web se snažím zaměřovat na oblast IT. Najdete zde návody i zajímavá videa. Web se neustále rozvíjí po obsahové stránce
V současnosti zde najdete i informace o možnosti stahování plných verzí programů zdarma a legálně - každý den jiná aplikace zdarma
Kromě vaší návštěvy ale uvítám jakoukoliv kritiku vzhledu, ale svého webu si vážím a cením a k srdci si vezmu jen opravdu některé kritické poznámky...
Stejně tak bych rád znal váš názor na obsah - co zlepšit a co z webu vypustit - tedy především sekce filmy, citáty, videa - vaše doporučení na obsahovou část budu brát vážně více než kritiku vzhledu webu
web singular.tym.cz - prosím o názory i vaši návštěvu :-)
web singular.tym.cz - prosím o názory i vaši návštěvu :-)
SilentiumPC Regnum RG1 pure black
MSI B350M Bazooka
AMD Athlon X4 950
Enermax NAXN ENP500 AGT 500W
HyperX Fury DDR4 4GB 2400MHz CL15
Western Digital 1TB 3,5"
MSI B350M Bazooka
AMD Athlon X4 950
Western Digital 1TB 3,5"
Re: web singular.tym.cz - prosím o názory i vaši návštěvu :-
Na těch barvách by to chtělo trochu zapracovat, jinak ovládání snadné a logické, zahlédl jsem tam i nějakou hrubku, co mi vadilo nejvíc, že reklama na spodku článku překrývala konec textu. To video s Windowsem 1 je pěkné, ale chtělo by to aby ten co ho předvádí s ním aspoň trošičku uměl zacházet 

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Co mě teda spíš vadí, je ta reklama nahoře 

ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
Moc se mi to nelíbí – po grafické stránce je to dost diletantské. Vřele bych doporučil buď spolupráci s nějakým grafikem, nebo sáhnout po šabloně – je hodně slušných šablon zadarmo.
Menu: zubaté (nevyhlazené) ovály, náhodná vertikální poloha textu v obrázcích, nemluvě o tom, že aspoň ten text v menu by mohl být text a ne obrázek – takhle je to s vypnutými obrázky naprosto nepoužitelné.
Oddělovací „tečkovaná čára“ (ve skutečnosti řada spojovníků) vůbec není hezká.
Centrování v hlavní části – nikdy necentruj větší úseky textu. Centrování se dá tolerovat u básniček, ale jinak zhoršuje čitelnost.
Stejně tak zhoršuje čitelnost nezvolení písma, protože prohlížeče (patrně všechny) zvolí nevzhledné výchozí patkové.
Odkazům chybí :hover – jak v menu, tak v textu.
Hlavička – když už je dělaná obrázkem – text SINGULARITY.TYM.CZ je nepěkně nalepený na levý a horní okraj.
Fotogalerie má úplně jiný vzhled.
Kód nebudu rozebírat, je hodně nedobrý. Přečti si něco o sémantice a douč se pořádně CSS – příklad za všechny – namísto zbytečných <br><br> existuje margin a padding.
Menu: zubaté (nevyhlazené) ovály, náhodná vertikální poloha textu v obrázcích, nemluvě o tom, že aspoň ten text v menu by mohl být text a ne obrázek – takhle je to s vypnutými obrázky naprosto nepoužitelné.
Oddělovací „tečkovaná čára“ (ve skutečnosti řada spojovníků) vůbec není hezká.
Centrování v hlavní části – nikdy necentruj větší úseky textu. Centrování se dá tolerovat u básniček, ale jinak zhoršuje čitelnost.
Stejně tak zhoršuje čitelnost nezvolení písma, protože prohlížeče (patrně všechny) zvolí nevzhledné výchozí patkové.
Odkazům chybí :hover – jak v menu, tak v textu.
Hlavička – když už je dělaná obrázkem – text SINGULARITY.TYM.CZ je nepěkně nalepený na levý a horní okraj.
Fotogalerie má úplně jiný vzhled.
Kód nebudu rozebírat, je hodně nedobrý. Přečti si něco o sémantice a douč se pořádně CSS – příklad za všechny – namísto zbytečných <br><br> existuje margin a padding.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- Ajdam
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pěkný web a vzhled je opravdu pěkný (dotaz jak si udělal tuhle stránku http://singular.tym.cz/navody.php myslím ten výběr)
Ltb: BAN z důvodu opakovaného OT a SPAMu, dále z důvodu krádeže loga PC-HELP a obsahu fóra.
pro Rewqa:
ta reklama je tam jen krátkodobě...v podstatě ji tam plánuji ponechat do neděle. Tou bych se nezabýval - že vypadá hrozně to vím
ale zase nejde ani přehlédnout
Pro Myloš:
tolik připomínek jsem čekal...
K fotogalerii - je to jiný web, proto má jiný vzhled - je sice uvedená v menu jako součást webu ale je to samostatný web, kde jen prezentuji fotky...
Hlavička/logo webu - mě se to tak zdálo celkem dobré, proto jsem to zvolil takto. Logo měnit nehodlám - zatím
Odkazům chybí :hover – jak v menu, tak v textu. - to samozřejmě opravím, díky. Dělám to v programu kompozer a do kódu šahám jen někdy
Grafická stránka - s grafikem se žádným neznám, žádného platit nemohu a nechci využívat cizí práci - chci si to dělat sám a jelikož nejsem grafik a jde o můj první web, který dělám 100% svépomocí, tak to snad celkem ujde ale zkusím udělat celý vzhled webu jinak tedy
menu - takže se pokusím na sobě zapracovat a udělat lepší menu - bez obrázků, ikdyž tedy nevím jak. Stejně tak odstraním i tu tečkovanou čárku v menu
centrování - napravím...
udělám tedy nějakou upravenou verzi a za týden vám jsem dám odkaz na ukázku - doufám, že pak dopadnu lépe.
Jsem rád že nerozebíráte kód, ale zase tak hrozný snad být nemůže? A margin a padding moc nerozumím, takže si o tomto něco zjistím.
Pro faraon:
tu spodní reklamu plánuji odstranit, jen zatím nevím kdy...asi až se změnou vzhledu k lepšímu. Windows 1 jsem instaloval poprvé a navíc to bylo na virtuálním počítači a šlo mí spíše o to ukázat, jak windows dříve vypadaly...že to není úplně 100% vím
Co se týká barev, tak mám problém je uspokojivě zvolit i pro sebe - tohle byla první kombinace, která byla nejméně ujetá...
--- Doplnění předchozího příspěvku (28 Dub 2011 20:42) ---
Klasické roletkové menu - udělal jsem to tak, že jsem si našel hotové příklady, zjistil jak to funguje a předělal pro své potřeby
<select
onchange="location.href=this.options[this.selectedIndex].value"
tabindex="1" size="1" name="nazev">
<option>výchozí hodnota</option>
<option value="soubor.php">text v menu</option>
</select>
ta reklama je tam jen krátkodobě...v podstatě ji tam plánuji ponechat do neděle. Tou bych se nezabýval - že vypadá hrozně to vím

Pro Myloš:
tolik připomínek jsem čekal...
K fotogalerii - je to jiný web, proto má jiný vzhled - je sice uvedená v menu jako součást webu ale je to samostatný web, kde jen prezentuji fotky...
Hlavička/logo webu - mě se to tak zdálo celkem dobré, proto jsem to zvolil takto. Logo měnit nehodlám - zatím
Odkazům chybí :hover – jak v menu, tak v textu. - to samozřejmě opravím, díky. Dělám to v programu kompozer a do kódu šahám jen někdy
Grafická stránka - s grafikem se žádným neznám, žádného platit nemohu a nechci využívat cizí práci - chci si to dělat sám a jelikož nejsem grafik a jde o můj první web, který dělám 100% svépomocí, tak to snad celkem ujde ale zkusím udělat celý vzhled webu jinak tedy
menu - takže se pokusím na sobě zapracovat a udělat lepší menu - bez obrázků, ikdyž tedy nevím jak. Stejně tak odstraním i tu tečkovanou čárku v menu
centrování - napravím...
udělám tedy nějakou upravenou verzi a za týden vám jsem dám odkaz na ukázku - doufám, že pak dopadnu lépe.
Jsem rád že nerozebíráte kód, ale zase tak hrozný snad být nemůže? A margin a padding moc nerozumím, takže si o tomto něco zjistím.
Pro faraon:
tu spodní reklamu plánuji odstranit, jen zatím nevím kdy...asi až se změnou vzhledu k lepšímu. Windows 1 jsem instaloval poprvé a navíc to bylo na virtuálním počítači a šlo mí spíše o to ukázat, jak windows dříve vypadaly...že to není úplně 100% vím
Co se týká barev, tak mám problém je uspokojivě zvolit i pro sebe - tohle byla první kombinace, která byla nejméně ujetá...
--- Doplnění předchozího příspěvku (28 Dub 2011 20:42) ---
Ajdam píše:Pěkný web a vzhled je opravdu pěkný (dotaz jak si udělal tuhle stránku http://singular.tym.cz/navody.php myslím ten výběr)
Klasické roletkové menu - udělal jsem to tak, že jsem si našel hotové příklady, zjistil jak to funguje a předělal pro své potřeby
<select
onchange="location.href=this.options[this.selectedIndex].value"
tabindex="1" size="1" name="nazev">
<option>výchozí hodnota</option>
<option value="soubor.php">text v menu</option>
</select>
MSI B350M Bazooka
AMD Athlon X4 950
Western Digital 1TB 3,5"
MSI B350M Bazooka
AMD Athlon X4 950
Western Digital 1TB 3,5"
Ne snad měnit za jiné, ale drobně poupravit – lehce posunout ten text:AlastorM píše:Hlavička/logo webu - mě se to tak zdálo celkem dobré, proto jsem to zvolil takto. Logo měnit nehodlám - zatím
stačí porovnat s původním:

Ono se to i s obrázky dá udělat přístupnější – viz Pixyho náhrada textu obrázkem: http://wellstyled.com/css-replace-text-by-image.htmlAlastorM píše:menu - takže se pokusím na sobě zapracovat a udělat lepší menu - bez obrázků, ikdyž tedy nevím jak
Ale jinak by to, co tam máš, šlo řešit klasicky: text jako text – sémanticky v ul/li a ty obrázky jako background-image, včetně změny na :hover – o tom opět ze stejného zdroje: http://wellstyled.com/css-nopreload-rollovers.html
Až si projdeš ten web věnovaný sémantice, bude ti můj dojem, že kód je strašný, výrazně pochopitelnější.AlastorM píše:Jsem rád že nerozebíráte kód, ale zase tak hrozný snad být nemůže? A margin a padding moc nerozumím, takže si o tomto něco zjistím.
A pokud jde o margin/padding, stačí navštívit např. http://www.jakpsatweb.cz/okraje.html / http://www.jakpsatweb.cz/css/margin.html / http://www.jakpsatweb.cz/css/padding.html
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Vypracoval jsem první návrh na lepší vzhled - najdete ho ZDE
Co na to říkáte? Logo nahoře se nyní skládá z obrázku a textu, menu je nyní z textu a obrázek má jako pozadí a byl také zvolen i typ písma.
Zatím je to jen kostra. než tam dám obsah, chci to upravit tak, aby tam nebyly žádné problémy
EDIT: ještě jsem udělal nějaké změny a ukázka byla aktualizována v 0:00
EDIT: ještě přikládám druhou variantu - ZDE
Co na to říkáte? Logo nahoře se nyní skládá z obrázku a textu, menu je nyní z textu a obrázek má jako pozadí a byl také zvolen i typ písma.
Zatím je to jen kostra. než tam dám obsah, chci to upravit tak, aby tam nebyly žádné problémy
EDIT: ještě jsem udělal nějaké změny a ukázka byla aktualizována v 0:00
EDIT: ještě přikládám druhou variantu - ZDE
MSI B350M Bazooka
AMD Athlon X4 950
Western Digital 1TB 3,5"
MSI B350M Bazooka
AMD Athlon X4 950
Western Digital 1TB 3,5"
- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zdravím, tak se taky zapojím do tématu.
Web je zřejmě určet pro tvůrce webu. Tvorba není na hodinu, 2, ani 10, ale na celý týdny tak ještě pracuj.
Barvy (respektive barva) jsou jednotvárné a neveselé. Tahle barva působí spíš pesimisticky. Pokud chceš aby se lidi na web vraceli, musíš ho vyšperkovat. Ale s touhle grafikou to asi nepůjde. Řekni nějakému známému, který umí v corellu (ve kterém jde práce rychle) nebo AI ať něco udělají.
Teď ke kódu.
Proč máš několikrát pod sebou tento kód
<td style="background-color: rgb(208, 177, 177); text-align: center;">
, když to můžeš mít v externím souboru a pak už stačí používat jenom <td class="">? Nevážíš si svého času, protože by si to měl mnohonásobně rychleji.
Kde je hlavička webu? Bez ní to kamaráde nepůjde.
Web je zřejmě určet pro tvůrce webu. Tvorba není na hodinu, 2, ani 10, ale na celý týdny tak ještě pracuj.
Barvy (respektive barva) jsou jednotvárné a neveselé. Tahle barva působí spíš pesimisticky. Pokud chceš aby se lidi na web vraceli, musíš ho vyšperkovat. Ale s touhle grafikou to asi nepůjde. Řekni nějakému známému, který umí v corellu (ve kterém jde práce rychle) nebo AI ať něco udělají.
Teď ke kódu.
Proč máš několikrát pod sebou tento kód
<td style="background-color: rgb(208, 177, 177); text-align: center;">
, když to můžeš mít v externím souboru a pak už stačí používat jenom <td class="">? Nevážíš si svého času, protože by si to měl mnohonásobně rychleji.
Kde je hlavička webu? Bez ní to kamaráde nepůjde.
kód teď neřeším nehledě na to, že jsem již výše zmínil, že nejsem programátor a že pracuji s editorem kompozer. Momentálně mi jde o vzhled - jakmile vypracuju vzhled, budu pracovat na kódu...zvlášť když jsem zmínil, že jde o návrh vzhledu..
Kde je hlavička webu? Jaká hlavička?
Kde je hlavička webu? Jaká hlavička?
MSI B350M Bazooka
AMD Athlon X4 950
Western Digital 1TB 3,5"
MSI B350M Bazooka
AMD Athlon X4 950
Western Digital 1TB 3,5"
však <head>, <title> v kódu je?? Nebo něco špatně chápu?
uděla jsem tedy soubor style.css a přesunul jsem tam vše co se týká stylů a upravil jsem kód tabulky. Viz. ZDE
A nelíbí se ti barvy nebo celkový vzhled? Barvy můžu změnit, ale rozvržení není zlé, ne?
EDIT 14:19 veškeré styly jsou nyní v externím souboru
EDIT 20:16 změnil jsem barvy a upravil vzhled. Logo zatím beze změny. Doufám, že se vám barvy zdají lepší...
uděla jsem tedy soubor style.css a přesunul jsem tam vše co se týká stylů a upravil jsem kód tabulky. Viz. ZDE
A nelíbí se ti barvy nebo celkový vzhled? Barvy můžu změnit, ale rozvržení není zlé, ne?
EDIT 14:19 veškeré styly jsou nyní v externím souboru
EDIT 20:16 změnil jsem barvy a upravil vzhled. Logo zatím beze změny. Doufám, že se vám barvy zdají lepší...
MSI B350M Bazooka
AMD Athlon X4 950
Western Digital 1TB 3,5"
MSI B350M Bazooka
AMD Athlon X4 950
Western Digital 1TB 3,5"
-