Poraďte s výběrem myši Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Poraďte s výběrem myši

Příspěvekod Rewqa » 25 kvě 2011 08:16

Já bych Genius taky nekupoval. Jestli jí vůbec připojíš pomocí těch paskvilů, kterejm řikaj ovladače, tak se ti po měsíci rozpadne.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

Reklama
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 25 kvě 2011 15:29

Genius optické myši skáčou kurzorem i při použití kvalitní (látkové) podložky zcela neočekávaně, dokonce i když s myší nehýbáte.

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 25 kvě 2011 23:00

To jste museli mít (Rewqa a X) myši z bazaru a po těžké havárii. Moje předchozí geniuska slouží dosud a novou jsem si koupil jen proto, že jsem chtěl bezdrátovou. Ta předchozí, kterou používám dodnes, když nové dojdou baterky, přežila i polití kafem (utrpěla silný kofeinový šok a dost se z toho roznemohla) a následné čištění. S připojením jsem neměl problém; kurzor té staré občas někdy odskočil, to přiznám, ale jinak jsem pokud vím nikdy neměl důvod ke stížnostem.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 25 kvě 2011 23:28

Obě myši Genius, který sem měl, tak byly nový, sám sem si je kupoval, protože byly levný. Nejdřív sem měl takovou bílo fialovou se dvěma červenejma tlačítkama na boku, který nikdy nefungovali :lol: Asi po půl roce odešlo levý klikací tlačítko. Pak sem měl nějakej takovej ten klasickej Netscroll a taky odešlo klikací tlačítko, začalo dělat dvojklik. Pak sem měl ještě klávesnici od Genius, taky novou a po tejdnu užívání přestala půlka klávesnice fungovat.

O ovladačích, který výrobce dodává ani nemluvim. Funguje to líp bez nich než s nima. Viz. můj volant Genius Speed Wheel. Měl sem jedničku a trojku a oba dva bez ovladačů fungovaly líp :D
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 25 kvě 2011 23:46

Pokud jde o ovladače, žádné jsem neinstaloval. Předchozí myš měla jen standardní dvě tlačítka + kolečko, nová má ještě nad a pod kolečkem po tlačítku odrolování celé stránky. Mám ixpéčka a žádné ovladače jsem k myši neinstaloval – Windows si myš osahaly a od té doby zdárně funguje.
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.

Yelkinson
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Yelkinson » 25 kvě 2011 23:47

No moje zkusenost s Geniuskama je velice dobra mel sem mys za +-120.- a hral sem s ni rekl bych celkem dost pravidelne (defakto kazdej den min.5hodin) a vymenil sem ji az kdyz se mi zalibila jina v kramucca za 350.-ne genius ale nevymenil sem ji z duvodu ze by nefungovyla jen sem chtel novou.Na kterou si doted nemuzu poradne zvyknout(ergonomicka).Hral sem CSS obcas jeste taky hraju ale tak jednou za tejden.Ale klikani je tam dost a mys sllapala jak hodinky! :bigups:

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 26 kvě 2011 00:40

Rewqa píše:Obě myši Genius, který sem měl, tak byly nový, sám sem si je kupoval, protože byly levný. Nejdřív sem měl takovou bílo fialovou se dvěma červenejma tlačítkama na boku, který nikdy nefungovali :lol: Asi po půl roce odešlo levý klikací tlačítko. Pak sem měl nějakej takovej ten klasickej Netscroll a taky odešlo klikací tlačítko, začalo dělat dvojklik. Pak sem měl ještě klávesnici od Genius, taky novou a po tejdnu užívání přestala půlka klávesnice fungovat.

O ovladačích, který výrobce dodává ani nemluvim. Funguje to líp bez nich než s nima. Viz. můj volant Genius Speed Wheel. Měl sem jedničku a trojku a oba dva bez ovladačů fungovaly líp :D

Co se týče Genius a klávesnice tak po měsíci se projevila totožná vada jako u tebe. Půlka nefungovala. Po reklamaci a tedy vyměněné za novou funguje 3/4 roku zatím v pohodě. Faktem je, že pokazit se může cokoliv, ale Genius bych nekoupil. Ona totiž ta reklamace trvala dost dlouho (má cenu reklamovat něco za pár kaček?) a to se pak žije těžko. Prostě reklamujte klávesnici a měsíc jste bez PC. A nebo si kupte novou a tamtu vyhoďte. Proč se teda kupovala?
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 26 kvě 2011 00:55

Moje zkušenosti jsou s myšma známých, byl to otřes ...

Andrew98
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Andrew98 » 26 kvě 2011 07:12

Rewqa píše:Pak sem měl nějakej takovej ten klasickej Netscroll a taky odešlo klikací tlačítko, začalo dělat dvojklik.

tak mě geniuska zase nechtěla kliknout :D
Intel Xeon E3-1231v3 + SilentiumPC Fera 2
ASUS B85-PRO GAMER
Sapphire R9 270X Toxic Boost
Kingston HyperX Savage 16GB CL9 1600Mhz
Seasonic SS-620GM2 Evo 620W
Intel 520 120 GB + Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB
iiyama ProLite X2483HSU-B1

Wassabre
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Wassabre » 26 kvě 2011 16:24

já sem z Geniusem naprosto spokojenej :)

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 26 kvě 2011 17:59

RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 26 kvě 2011 21:00

El Diablo:
U notebooku bych se bál dlouhého vysílače – snadno o něj blbě zavadíš a je v háji. V případě stolního PC, bude-li vysílač vzadu, je to ale jedno.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výběr pracovní myši
    od p3v4x » 21 lis 2024 11:15 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    1469
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    21 lis 2024 11:41
  • Pomoc s výběrem PC monitoru. Příloha(y)
    od ski1961 » 17 dub 2025 11:17 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    29
    6545
    od windroid2 Zobrazit poslední příspěvek
    22 dub 2025 20:28
  • Pomoc s výběrem herního PC
    od RyeNi » 31 bře 2025 12:00 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    2744
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    31 bře 2025 19:37
  • Rada s výběrem monitoru