Tiskárna HP PSC 1410- chybové hlášky

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

pastis
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Tiskárna HP PSC 1410- chybové hlášky

Příspěvekod pastis » 26 kvě 2011 13:40

Dobrý den,
mám problém. Mám multifunkční tiskárnu HP PSC 1410 a neustále mi svítí kontrolka označující, že je prázdný toner. Přestože tonery jsou úplně nové (max. měsíc staré a rozhodně ne prázdné), nedá se s tím nic dělat. Pokud kontrolka bliká, tak bohužel tiskárna nefunguje. Stává se, že třeba po týdnu pár stránek vytiskne a poté opět začne blikat ta kontrolka. Skener funguje v pořádku. Můžete někdo poradit co s tím? Tiskárnu se mi nechce vyhazovat a kupovat kvůli tomu novou. Díky za info. L
Vyzkoušejte i vy: Tvorba webových stránek se zaměřením na SEO a copywriting. Informujte se na vše o WordPress .

Reklama
kuntscher
Level 3
Level 3
Stav:

Re: Tiskárna HP PSC 1410- chybové hlášky

Příspěvekod kuntscher » 26 kvě 2011 14:33

mám podobnou 1315...
máš tam origoš tonery?
a těma neorigoš bývá problém....zasychání trysek atd. můžou hlásit i tuto chybu.

--- Doplnění předchozího příspěvku (Čtv Kvě 26, 2011 2:41 pm) ---

ještě mě napadlo, že by se mohl udělat přeinstal soft.
případně stáhnout nejnovější. http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/soft ... g=cs&cc=cz

pastis
nováček
Stav:

Příspěvekod pastis » 26 kvě 2011 15:09

Software zkusím, ale myslím, že to moc nepomůže, protože ikona bliká i když není tiskárna připojena k PC. Tonery používám samozřejmě neoriginální - ucpané trysky mě též napadly. Je možné je svépomocí vyčistit??? Díky za radu.
Vyzkoušejte i vy: Tvorba webových stránek se zaměřením na SEO a copywriting. Informujte se na vše o WordPress .

kuntscher
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod kuntscher » 26 kvě 2011 15:20

ucpaná tryska nebude asi hlásit chybu že je prázdná, chyba může být jinde. pokud by byla ucpaná spíš by se to projevilo na tisku.
jinak ucpanou trysku můžeš zkusit uvolnit tím,že ji položíš na chvíli do teplé vody,ne však celej toner ,ale jen pár milimetru nad trysky. pokud toto nepomůže je asi třeba se smířit s tím,že koupíš nevej toner. mě to s tou teplou vodou většinou pomohl, ale posledně ne a od té doby kupuju radši origoš, myslí,že tyhle tonery se dají aji plnit

guest

Příspěvekod guest » 26 kvě 2011 18:39

Pokud dobře vidím. pak se jedná o inkoustovku a ta žádný toner nemá. Některé cartridge mají chip a plnění je obtížné, ne-li nemožné. Kup si originál a máš to vyřešené. :smile:

pastis
nováček
Stav:

Příspěvekod pastis » 26 kvě 2011 18:46

Obávám se, že ani originál catridge nepomůžou. Tuhle tiskárnu máme už cca. 5-6 let a nikdy nebyl problém s neoriginálními tonery. Více jak 3 roky kupujeme stále stejný typ, je ovšem možné, že došlo k ucpání, protože tiskárna po nahrání nového softwaru dle rady výše hlásí problém, že je problém s tiskovou kazetou. Navíc nyní když ji zapnu, tak natáhne trochu papír a pak se zasekne.

guest

Příspěvekod guest » 26 kvě 2011 18:54

Potom to rozeber a vyčisti. Mohou tam vadit kousky papíru a další.

kuntscher
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod kuntscher » 26 kvě 2011 21:19

opravuju, nejedná se toner, ale cartridge. nechal sem zmást prvním příspěvkem pastise :D

pastis
nováček
Stav:

Příspěvekod pastis » 05 bře 2012 17:43

Tiskárnu jsem nechala vyčistit (cca. za 100,- Kč) a problém byl vyřešen. Neoriginální tonery způsobují zašpinění, takže bude bohužel čas od času asi tento servis nutný.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Vyskakující okna a chybové hlášky
    od Melissa » 27 říj 2024 21:48 » v Problémy s hardwarem
    3
    2301
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    29 říj 2024 15:23
  • Tiskárna HP Laserjet MFP M140W
    od McKousal » 29 dub 2025 18:13 » v Problémy s hardwarem
    2
    4890
    od peta501 Zobrazit poslední příspěvek
    03 kvě 2025 20:29
  • Barevná tiskárna HP LaserJet 4550HDN Resource manager Příloha(y)
    od Radovan-kocour » 03 kvě 2025 22:22 » v Problémy s hardwarem
    6
    4228
    od Radovan-kocour Zobrazit poslední příspěvek
    04 kvě 2025 15:32

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”