cau
potrebuju se zeptat cim by bylo lepsi zformatovat HDD pro win xp jestli nfts bo fat
a druhej problem mam ze kdyz instaluju xp a chci si disk rozdelit na 2 oddili tak zmacknu klavesu ktera je k tomu dana nevim ted ktera to je myslim ze R no a nic se nestane nevim cim to je
poradte pls co nejdriv diky moc
NFTS nebo FAT+anketa
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Záleží na velikosti disku a způsobu využití XP...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Pro disky uvnitř počítače je jednoznačně vhodnější NTFS. Velikost souboru není omezena 4GB hranicí; NTFS dále nepotřebuje po nešetrném restartu scandisk, umožňuje symbolické odkazy (junction points; to je jedna z věcí, kterou jsem vždy u Linuxu miloval a u widlí mi chyběla) a pevné linky (hardlinky; těm jsem na chuť nepřišel ani pod Linuxem).
FAT32 má význam pouze tehdy, pokud na stejném počítači provozuji i W98/Me (ale ani tady nevidím jednoznačný důvod, proč by musely mít 98/Me přístup na oblast XP) a zcela jednoznačně u externích disků.
FAT32 má význam pouze tehdy, pokud na stejném počítači provozuji i W98/Me (ale ani tady nevidím jednoznačný důvod, proč by musely mít 98/Me přístup na oblast XP) a zcela jednoznačně u externích disků.
Re: NFTS nebo FAT+anketa
Nevím sice, jakou klávesu máš na mysli; při instalaci by ale měly windowsy samy nabídnout smazání oblasti a její následné vytvoření (vč. zadání její velikosti); komfortněji to žel neumí. Ve zbylém prostoru potom vytvoříš oblast a naformátuješ logický disk až po instalaci ze správy počítače / správy disků.exnerkuba píše:…kdyz instaluju xp a chci si disk rozdelit na 2 oddili tak zmacknu klavesu ktera je k tomu dana nevim ted ktera to je myslim ze R no a nic se nestane nevim cim to je…
Můžeš ale ten disk připojit do funkčních windows a pomocí správy disků rozdělit i naformátovat předem.
Re: fat/ntfs
cybernovi píše:Já mam třeba FATku, protoze mam Windowsi a Linuxi na jednom disku, tak se to líp snáší
Ano, tak jsem to taky dřív řešil, ale od té doby, co se mohu z Windows podívat na ext2 a ext3 (ext2 šla dřív i pluginem z Total Commandera – na stránce www.ghisler.com/plugins.htm hledej textový řetězec ext2), stejně jako Linux přečte NTFS, nepotřebuju jedním systémem zapisovat na oblast druhého systému.
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
100% je lepší NTFS...soubory větší než 2GB(to FAT 32 neumí) a taky bez těch votravnejch furt scandisků...na Xp jedině NTFS
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
- cybernovi
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: fat/ntfs
Ano, tak jsem to taky dřív řešil, ale od té doby, co se mohu z Windows podívat na ext2 a ext3 (ext2 šla dřív i pluginem z Total Commandera – na stránce www.ghisler.com/plugins.htm hledej textový řetězec ext2), stejně jako Linux přečte NTFS, nepotřebuju jedním systémem zapisovat na oblast druhého systému.
oki , to si napíšu a až budu formatovat, to skusim. diky

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”