Po bouřce PC sám vypíná
-
- Pohlaví:
Re: Po bouřce PC sám vypíná
V tomto rozpětí jistě schopen pracovat je, ale musí mít automatiku, jinak se musí fyzicky přepnout.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Dnes už žádný zdroj přepínač nemá. Nevěřím že by v síti bylo takové podpětí to by blbly i další přístroje.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Pohlaví:
Pak já jsem výjimka a zdroj mám rok, ale musím přiznat že je to nějaký noname krumpl. 
Takový velký pokles by jistě zaznamenal na všem, včetně monitoru.

Takový velký pokles by jistě zaznamenal na všem, včetně monitoru.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Vyměň zdroj. Je to nejsnažší a taky nejběžnější příčina, zvlášť po bouřce. A doporučuji koupit přepěťovou ochranu, pokud je nemáte na zásuvkách.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Jestli je to během bouřky, není to nic divného. Muže se PC restartovat, zatuhnout modem a podobně. PC je na to choulostivější, než TV (ne že by jim to také nevadilo). Buď rád, že je to jen vypnutí, a to i kdybys měl psa (ochranu). Mě to minulý rok (myslím, že to bylo při vypnutém PC a na ochraně) projelo po modemu skrz ochranu až na desku, kde mě to odpálilo jednu z 1 Gb/s síťovek. Jinak modem v pořádku, ochrana také, dokonce to nespálilo ani pojistku na ní a v PC se kromě spálení síťovky na desce nic nestalo. Ale ten blesk byl velmi blízko, možná tesně vedle baráku, aspoň se nám to tak zdálo, pěkná šlupka

pokud sedíš u pc a nic kolem nejede,tak si toho nevšimneš...na pul vteřinky 100V,když ti spadne PC,tak monitor se vypne,takže bliknutí z tohoto důvodu podle mě nepoznáš bych řekl
-
- Pohlaví:
Ono to podpětí zas tak nevadí, max. se to vypne, ale problém je že když ta síť naskakuje tak je tam špička a ta může zdroj odpálit.
To nám tady dělaj rozvoďáci - vypno, zapnou, vypnou, zapnou a půl sídliště má TV v háji.
To nám tady dělaj rozvoďáci - vypno, zapnou, vypnou, zapnou a půl sídliště má TV v háji.
No, od sedmi zatim pořád drží, tak počkám ještě zítra a kdyžtak vyhlásim planný poplach... Ale fakt to dneska dělal... :/
Přepěťovku netušim jestli mám, nevim kde se to má nacházet, ale tipoval bych, že asi spíš jo. Jinak asi se fakt něco dělo, táty počítač po tý bouřce ani nezdechne... :(
Přepěťovku netušim jestli mám, nevim kde se to má nacházet, ale tipoval bych, že asi spíš jo. Jinak asi se fakt něco dělo, táty počítač po tý bouřce ani nezdechne... :(
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jaký je to zdroj? Včetně toho u tvého táty v PC?
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 1877
-
od Petr pc help
Zobrazit poslední příspěvek
09 led 2025 23:06