Ahoj všichni, pomůže mi někdo ?
Nejdou mi otevírat přílohy s koncovkou pps. Mám naistalován program Microsoft Office PowerPoint Viewer 2003 i Microsoft PowerPoint Slide Show, ale i přes to mi nejdou soubory pps otevřít.
Vypisuje mi to hlášku při snaze o otevření souboru pps : K souboru není přidružžen program, který by mohl akci provést. Vytvořte přidružení pomoci ovládacího panelu Možnosti složky.
Díky za pomoc.
ald
mod. by Ltb - úprava nadpisu
Přílohy pps - jak otevírat?
Přílohy pps
Kdyby to bylo, tak jednoduché tak by jsem ten dotaz ani neposílal. Díky za nabídku, ale to už jsem zkoušel několikrát a nic. Zkus se zamyslet a poradit znovu.
Ahoj ald
Ahoj ald
Tomu nerozumím.
To, že není přípona pps asociovaná s žádným programem, to bych chápal.
To, že odentrování (oddvojkliknutí) tohoto souboru vede k hlášce, že K souboru není přidružen program, který by mohl akci provést, je mi také jasné, ale:
Máš-li Windows XP (nebo 2000), nedovedu si představit, žes opravdu provedl toto:
— Pravým myšítkem na souboru zvolit Otevřít v programu
— Vybrat PowerPoint viewer, nebo – pokud není v nabídce, kliknout na Zvolit program… a vybrat ho (není-li v nabídce, pak ho nalistovat přes tlačítko procházet).
— Jestliže není volba Otevřít v programu s šipkou, má na konci 3 tečky; to zvolit a postupovat dál podle předchozího bodu.
— V obou případech zaškrtnout políčko K otevření souborů tohoto typu vždy použít vybraný program.
Máš-li Windows98 (Me na tom budou hádám stejně), postupovals podle rady, kterou ti to tam napsalo?
Vytvořte přidružení pomoci ovládacího panelu Možnosti složky.
To, že není přípona pps asociovaná s žádným programem, to bych chápal.
To, že odentrování (oddvojkliknutí) tohoto souboru vede k hlášce, že K souboru není přidružen program, který by mohl akci provést, je mi také jasné, ale:
Máš-li Windows XP (nebo 2000), nedovedu si představit, žes opravdu provedl toto:
— Pravým myšítkem na souboru zvolit Otevřít v programu
— Vybrat PowerPoint viewer, nebo – pokud není v nabídce, kliknout na Zvolit program… a vybrat ho (není-li v nabídce, pak ho nalistovat přes tlačítko procházet).
— Jestliže není volba Otevřít v programu s šipkou, má na konci 3 tečky; to zvolit a postupovat dál podle předchozího bodu.
— V obou případech zaškrtnout políčko K otevření souborů tohoto typu vždy použít vybraný program.
Máš-li Windows98 (Me na tom budou hádám stejně), postupovals podle rady, kterou ti to tam napsalo?
Vytvořte přidružení pomoci ovládacího panelu Možnosti složky.
Přílohy pps
Díky za radu. Když přesunu soubor s příponou pps z pošty na plochu a provedu to dle tvé rady je vše v pořádku, ale mi to nejde otevřít přímo v poště (Outlook Expres). A před tím mi to šlo !!! Nemám v pošťákovi zablokovyný nějaký příkaz? Nemůžu to najít ???
Díky ald.
Díky ald.
Re: Přílohy pps
ald píše:… otevřít přímo v poště (Outlook Expres). A před tím mi to šlo !!! Nemám v pošťákovi zablokovyný nějaký příkaz? Nemůžu to najít ??? Díky ald.
Těžko soudit, možné to je, na to odpovědět nedokážu; vím jen tolik, že OE občas nedovoluje některé typy souborů ani uložit na disk (dá se ale přenastavit).
K otevírání příloh přímo z OE mám ale následující poznámku:
Výchozí nastavení Windows je nezobrazovat registrované přípony a když pak přijde v příloze dejmetomu naha_baba.jpg.exe, windouwsy neukážou to exe a ty si řekneš, že naha_baba.jpg je sqjelá fotka, click… a je vymalováno.
Tímto způsobem se šířil „virus“ ILoveYou (on to totiž nebyl žádný virus, ale visualbasicový script, ale podvržený dvojitou příponou).
Takže pokud ti windowsy neukazují registrované přípony, nikdy neotevírej přípony přímo z OE; ulož je, zjisti si plné jméno a dál jednej dle zdravého mozku. (Možná OE při zobrazení plné hlavičky ukážou i celé jméno souboru, nevím, nepoužívám).
- 8ndra
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Snad tvuj dotaz chapu wpravne, takze bych to videl takhle:
Dej např. tento pocitac, nahoře Nástroje -> Možnosti složky..., záložku Typy souborů, tam si najdes tu svoji priponu, takze pps, dole budeš mít podrobnosti pro příponu pps a tam je otevřít v programu a cudlik změnit no, a tam najdes powerpoint. Snad to k necemu bylo, mnoho zdaru, cus.
Dej např. tento pocitac, nahoře Nástroje -> Možnosti složky..., záložku Typy souborů, tam si najdes tu svoji priponu, takze pps, dole budeš mít podrobnosti pro příponu pps a tam je otevřít v programu a cudlik změnit no, a tam najdes powerpoint. Snad to k necemu bylo, mnoho zdaru, cus.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jestli by taky nebylo od věci přejít z OE na Thunderbirda...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Sám ho sice nepoužívám (Opera rulez, že…), ale zálohování mají asi opravdu nejlépe vyřešeno kucí (a holký) od Mozillů – vynikající MozBackup.El Diablo píše:Jestli by taky nebylo od věci přejít z OE na Thunderbirda...
A při přechodu z OE na Tandrbérda keine špánunk – Mozillovic Počťák umí všechno importovat (poštu, kontakty ai připojení).