Kámoš mi dá zdarma starý PC Compaq Ipaq ještě ho nemám doma, ale zhruba tato sestava
(Pentium 3, 128-256MBRAM, disk10GB, VGA 8-16MB, 2xUSB) Jsem klasický Woknař, ale proč nezkusit Linux a prý stačí o řád slabší PC a vše šlape jak hodinky, tak uvidíme třeba přejdu i trvale na Linux..
Doporučíte mi nějakou spolehlivou snadnou CZ distribuci na flashce či na disk na Internet, hudbu, filmy, texták.
Jo a chci k tomu připojit CDMA modem Anydata případně to budu řešit přes ASUS WL500 s CDMA podporou. Díky
Linux CZ distribuci pro Pentium3
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Linux CZ distribuci pro Pentium3
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
iPhone XS
Myskar píše:Kámoš mi dá zdarma starý PC Compaq Ipaq ještě ho nemám doma, ale zhruba tato sestava
(Pentium 3, 128-256MBRAM, disk10GB, VGA 8-16MB, 2xUSB) Jsem klasický Woknař, ale proč nezkusit Linux a prý stačí o řád slabší PC a vše šlape jak hodinky, tak uvidíme třeba přejdu i trvale na Linux..
Doporučíte mi nějakou spolehlivou snadnou CZ distribuci na flashce či na disk na Internet, hudbu, filmy, texták.
Jo a chci k tomu připojit CDMA modem Anydata případně to budu řešit přes ASUS WL500 s CDMA podporou. Díky
V tomhle případě na sto procent doporučím Debian Squeeze s prostředím XFCE 4.6 a to se zvolením klasické instalace břes bussiness obraz.
Zkus tento návod
http://forum.debian-linux.cz/index.php/topic,691.0.html
Případně tento mů návod. (pokud chceš XFCE se všemi aplikacemi, tak nepoužij APT::Install-Recommends "0"; APT::Install-Suggests "0"; - viz návod)
http://wiki.inf.upol.cz/index.php/Insta ... an_Squeeze
„Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.“
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991
NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux
NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Zkoušel jsem na manželčino PIII/asi 300MHz, Ubuntu. Nebylo to z nejrychlejších, ale pro internet, nějaké ty hry, co jsou přímo v systému, sem tam nějaké video a muzika, to bylo postačující. Nejvíce mě, jakožto letitého voknaře (od DOSu dodnes) překvapilo, s jakou pohodou a lehkostí si to poradilo s ovladači pro síť a jak nebyl nejmenší problém s ovladači pro tiskárny o kterých WIN již asi deset let tvrdí, že neexistují... 

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Pohlaví:
Mně na podobným "krámu" běhá spolehlivě Ubuntu a co je velmi potěšující je, že Ubuntu si vše potřebné stáhne a není třeba 2 dny Googlit. 

karlos píše:Zkoušel jsem na manželčino PIII/asi 300MHz, Ubuntu. Nebylo to z nejrychlejších, ale pro internet, nějaké ty hry, co jsou přímo v systému, sem tam nějaké video a muzika, to bylo postačující. Nejvíce mě, jakožto letitého voknaře (od DOSu dodnes) překvapilo, s jakou pohodou a lehkostí si to poradilo s ovladači pro síť a jak nebyl nejmenší problém s ovladači pro tiskárny o kterých WIN již asi deset let tvrdí, že neexistují...
V oblasti driverů se dělají u linuxů pokroky.
„Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.“
Pokud jde o Ubuntu pro starší sestavu, tak co Lubuntu, které doporučuje Sešívaný ve výše odkazovaném článku?
O této distribuci se pak podrobněji píše na Rootu: http://www.root.cz/clanky/lubuntu-lehke ... -s-0-tuku/
O této distribuci se pak podrobněji píše na Rootu: http://www.root.cz/clanky/lubuntu-lehke ... -s-0-tuku/
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Wow, na něčem takovém jsem zkoušel Ubuntu, ale mělo to co dělat. I Chrome načítal stránky pomaleji...
Zkus něco úplně primitivního. Ubuntu to nedá. A připrav se na několikahodinovou instalaci. Než jsem to rozchodil já, tak to trvalo několik dní 

- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
já jsem instnul Debian za hodinu asi, všechno jede v pohodě
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
iPhone XS
iPhone XS
Superior:
Můj příspěvek s odkazy na Lubuntu jsi četl? Podle recenzí a popisu je to odlehčené Ubuntu – nepoužívá ani Gnome, ani KDE, ani XFCE.
Můj příspěvek s odkazy na Lubuntu jsi četl? Podle recenzí a popisu je to odlehčené Ubuntu – nepoužívá ani Gnome, ani KDE, ani XFCE.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3170
-
od faraon
Zobrazit poslední příspěvek