Dobrý den ,
Měl bych dotaz na připojení wifi , které bude nejspíš hodně složité. Mám v plánu si zřídit internet ale to docela zajímavým a pro mě bohužel jediným způsobem . Nesmí se totiž protahovat žádné kabely přes okna ( plastové ) ani žádné vrtání děr a tahání káblů po bytě . Je to bohužel vyloučeno . Jediný způsob je tedy nejspíš wifi. Je to způsob levný a téměř spolehlivý. Můj plán zní následovně : Chtěl bych si ten internet zařídít tak , že dám k sousedovi (přízemí) wifi router (nevím jaký - potřebuji vaši pomoc ) a můj PC (3 . patro ) bude tahat signál z toho wifi routeru , který kněmu připojím . Otázka je následující : 1 . Jak moc to ovlivní připojení k internetu ( tzn . síla signálu a zároveň což je podstatnější rychlost připojení k internetu na hraní online her --- konkrétně World of Warcraft.) 2. Nebude se naskytovat problém s neustálým "padáním sítě" ? . K vyřešení této situace se chystám koupit wifi flash disk ( je to něco na způsob wifi karty jen dle mého snadnější instalace a celkové využívání ) . Snad jsem uvedl vše co je třeba a předem vám děkuji za odpovědi a zároveň i podobné vyřešení mé situace , pokud nějaké takové podobné řešení existuje . :) . S pozdravem R.J.
Dotaz na wifi připojení
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Dotaz na wifi připojení
Podlě mě budeš muset, jak na router, tak na wifi kartu koupit silnější antény. 3 patra rozdíl je podle mě dost. USB wifinou to podle mě vůbec nepůjde. Jistota bude nějakej dobrej router + wifi karta do PCI případně do PCIe. Antény se daj dokoupit vždycky, takže to nejdřív koupit bez nich a když nebude signál stačit, tak dokoupit ty antény.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Možné je připojení z mobilní sítě, ale to není vhodné na hry, nebo O2, či UPC. Záleží na tom kde máš bydlo.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Já mám tento wifi adaptér do usb http://www.mironet.cz/tp-link-tlwn422g- ... j+dp95210/
a tuto anténu k němu http://www.mironet.cz/tplink-antena-vse ... +dp109929/ a připojím se na net do kavárny, která je přes ulici a o 6 pater níž, ale je fakt, že mám téměř přímou viditelnost a v kavárně jsou vybaveni zřejmě velmi kvalitním routerem (nějaký asus a má 3 anténky, ale nevím jak moc je dobrý nebo špatný určuji to podle vzhledu a zančky)
a tuto anténu k němu http://www.mironet.cz/tplink-antena-vse ... +dp109929/ a připojím se na net do kavárny, která je přes ulici a o 6 pater níž, ale je fakt, že mám téměř přímou viditelnost a v kavárně jsou vybaveni zřejmě velmi kvalitním routerem (nějaký asus a má 3 anténky, ale nevím jak moc je dobrý nebo špatný určuji to podle vzhledu a zančky)
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Dle mého je prostě lepší ten wifi usb disk ... Bylo mi to doporučeno spousty lidmi v mém okolí a nikdo si zatím nestěžoval . On se dá wifi router a nějak ladit , ladit jeho signál tak , aby byl co nejvyšší ale pořád mi nebyla zodpovězena otázka číslo jedna , která je pro mě nejdůležitější a další otázka na právě zmíněné MMO RPG ... Jestli stím nebude žádný problém . Na stahování to fakt nepotřebuju na to mám svůj byt . Jde o konkrétně (pracovní místo) ale pšt ..
. Díky

Podle mě se řítíš do problémů.
1) vyhazov z práce
2) Wi-Fi je dost nespolehlivé, už jen to rozchodit bude problém, má horší pingy než kabel a samozřejmě vypadává, nemluvě o těch 3 patrech
1) vyhazov z práce
2) Wi-Fi je dost nespolehlivé, už jen to rozchodit bude problém, má horší pingy než kabel a samozřejmě vypadává, nemluvě o těch 3 patrech
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Pár postů nahoře psal dotyčnej o jiném způsobu připojení mohl by někdo poslat odkazy na nějaké vyhovovující připojení klidně i to mobilní ale prostě žádnej kabel . Jde mi čistě jen o wowko nepotřebuju žádnou kosmickou rychlost ono wowko snese docela vysokej ping , jinak jsem z Karviné. A co se týče té wifiny , tak mám nějakej tp link wifi router je bílý a stál mě asi 400 stovky. Link dodám . Slyšel jsem taky , že wifina je o tom , že je hlavní to pořádně vyladit , aby byl signál co nejlepší ale na to taky nevím jak , jsem opravdu amatér , zatím děkuji za odpovědi .
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Čer 2011 01:14) ---
Měl by to být tenhle router . Vím , že stál něco kolem 500... http://www.wifi-shop.cz/tp-link-tl-wr54 ... d2557.html
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Čer 2011 01:14) ---
Měl by to být tenhle router . Vím , že stál něco kolem 500... http://www.wifi-shop.cz/tp-link-tl-wr54 ... d2557.html
router by měl mít nejméně 3 odpojitelné antény....rozuměj-3patra-3antény 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2231
-
od Cleric
Zobrazit poslední příspěvek
25 pro 2024 11:47
-
- 3
- 1929
-
od Jirka88
12 zář 2024 19:44
-
- 8
- 3272
-
od Bary-Jan
05 úno 2025 22:07
-
-
PC při připojení HDD nejde nabootovat Příloha(y)
od warcraftan » 23 dub 2025 20:45 » v Problémy s hardwarem - 24
- 4773
-
od šulda
24 dub 2025 17:54
-
-
- 19
- 3579
-
od Fargotroniac