Odcizení fotky na Facebooku (?) Vyřešeno
Odcizení fotky na Facebooku (?) Vyřešeno
Dobrý den vespolek, mám následující problém: jeden z mých "přátel" na Facebooku si bez mého vědomí, či souhlasu, aniž by se předem zeptal, či dovolil - stáhnul mnou focenou fotku jeho osoby z mého alba a následně si jí nahrál k sobě na účet a má ji jako profilovku. Už s ním nekomunikuji z důvodu "rozdílných názorů", chápete.. Můžu si nárokovat svá (autorská) práva, žádat odstranění fotky? Případně - jak mám dále postupovat? Hledal jsem už v Centru nápovědy a (překvapivě) jsem odpověď nenalezl (mimo tohoto: http://on.fb.me/lZyoOb, anglicky sice umím, ale některé slovní spojení apod. mi dělají problém...)
Re: Odcizení fotky na Facebooku (?)
No já ti neporadím jak postupovat aby tebou focenou fotku vymazal ze svého profilu. Jen ti řeknu co si myslím. Když je na té fotce on a ne ty tak bych to prostě neřešil a snažil bych se to přežit v klidu
ale to je jen můj názor :)

- liborek
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Na FB nejsem,tak jaké jsou pravidla tam těžko psát.Ale obecně bych se spíš bál,aby nešel on po Tobě,že Ti nedal svolení k vyvěšení JEHO fotografie na FB. 

Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.
Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.
Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.
Ano, přesně jak píše liborek. Problémy můžeš mít ty, protože na fotce je on a mohl by říct, že ti nedal povolení ho fotit a ať fotku zničíš. Víš, připadáš mi, jako bys spadl z Měsíce a myslelo ti to naopak.
Tenhle problém taky nechápu
Opravdu řešíš opak, než bys měl. Při nahrávání fotek na FB potvrzuješ, že máš k tomu právo a tudíž bys měl být potichu a být rád, že on nedělá problémy tobě, když už nejste kámoši.

Acer TimelineX 4820T - OS: Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!
Co vyhlásit anketu o nejabsurdnější dotaz na pc-help =DD
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Jak píší ostatní...
Problém můžeš mít i ty. Můžete ho mít oba. Ale proč dělat problémy? Kráčí o co? Chceš se mstít? Takového kamaráda jako jsi ty, bych nechtěl. Do prdele... když mě vyfotíš a já si dám tu fotku na fejs třeba, tak opravdu nečekám, že bys měl snahu mě za můj ksich žalovat.

Jestli si četl licenční ujednání nebo co to je (to je ten velkej text kterej nikdo nečte) tak víš že když nahraješ fotografii na facebook tak se stává majetkem facebooku a ne tebe takže tobě to může bejt jedno, je to majetek facebooku.
Just Fucking Google It!
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
když nahraješ fotografii na facebook tak se stává majetkem facebooku
Fakt? No tak to je pěkné! Přestává mi vadit že se tam nemůžu dostat... :)
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
petaq: z právního hlediska ČR je to ale blbost a je to lehce napadnutelné.
kubak:A dal ti k tomu souhlas? http://zakony-online.cz/?s6&q6=12
alenka:Pokud je to v tom nemsyslu kterej by si měl každej přečíst ale stejně nečte tak na tom má facebook právo, je to blbost uživatelů že si to nepřečtou. Proto já facebook nemám a ani mít nebudu (snad
).
alenka:Pokud je to v tom nemsyslu kterej by si měl každej přečíst ale stejně nečte tak na tom má facebook právo, je to blbost uživatelů že si to nepřečtou. Proto já facebook nemám a ani mít nebudu (snad

Just Fucking Google It!
- liborek
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jsem se asi třikrát, během posledního roku, dostal na FB a měl jsem nutkání se zaregistrovat.Vždy šlo o nějakou veřejnou debatu v TV, nebo tak něco, a chtělo se mi zapojit.Ovšem vždy jsem jen chvíli zíral,chvíli četl podmínky...No a pak,pod dojmem ,že nejsem exibicionista ani nebudu in
,jsem od tohoto zase upustil.
Zřejmě už definitivně zůstanu doma zalezlý mimo hlavní proud, ale na FB ani náhodou.... 

Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 18
- 4906
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
27 čer 2024 23:25
-
-
Jak Facebooku zatrhnout sledování aktivity mimo Facebook? Příloha(y)
od Milovník soukromí » 27 pro 2024 01:13 » v Vše ostatní (bezp) - 8
- 6240
-
od mmmartin
28 pro 2024 21:16
-
-
- 0
- 4021
-
od Kincl6
05 srp 2024 19:45
-
-
Bitová kopie poškozené SD karty - náhledy OK, fotky ne Příloha(y)
od simio.simsoft » 18 pro 2024 21:59 » v Problémy s hardwarem - 1
- 2747
-
od petr22
18 pro 2024 23:15
-
-
-
Ve složce stažené soubory zmizely fotky a videa- jak je zachránit?
od Ondras66 » 03 kvě 2025 19:28 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 4283
-
od petr22
05 kvě 2025 14:38
-
Zpět na “Komunikace na internetu”