Zdravím,
uvažuji o koupi grafické karty kolem cca 2500, ale nevím jestli bude stačit zdroj. V PC mám zdroj 400W ale u níže uvedených karet je doporučen zdroj 450 anebo 500W. Procesor mám AMD Athlon dvoujádro 2,7 GHZ, 2 disky a žádné další extra karty navíc.
Myslíte že to tu kartu utáhne? Pokud ne tak se to nerozjede vůbec nebo karta jen pojede na nižší výkon?
Zmíněné karty jsou zde:
http://www.alza.cz/sapphire-hd-5750-d204142.htm
http://www.alza.cz/sapphire-hd-5770-d218376.htm
Díky za vaše názory :)
HD 5770 + 400W zdroj?
Re: HD 5770 + 400W zdroj?
jaká je to značka zdroje?
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tu první asi ano. U druhé stačit nejspíš nebude. Pokud ale máš ale levný zdroj typu Eurocase, LC Power, Red Star apod, tak jsem si jistý, že ne. Tyto levné zdroje často nejsou schopny dodat ani to co mají na štítku.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
S tim rači neriskuj a nejdřív si kup silnější zdroj
KOMP: Deska: ASUS Commando *** Procák: Intel Core 2 Quad Q6600 2,4Ghz + Freezer Xtreme *** Grafa: AMD Radeon HD 6850 WindForce 1GB GDDR5 *** RAM: 8GB DDR2 800Mhz *** Zvukovka: Creative SB X-Fi Xtreme Gamer *** Disk: SAMSUNG 1500GB + WD VelociRaptor 74GB *** Zdroj: XILENCE 800W Gaming Edition 80+ Bronze *** Monitor: ACER GD245HQ (3D)
Zdroj je Fortron FSP400-APN. Ale už je 2 roky starej.
ten už nějakou kvalitu má ta sestava bude mít s 5770 tak 250W max. tak utáhnout by to měl. tím že je to fortron bych do toho asi šel.
asi nebude mít přídavný napajení 6pin,takže to budeš muset napojit přes redukci na molex,potom bych na tu větev kde bude karta už nedával nic jinýho
asi nebude mít přídavný napajení 6pin,takže to budeš muset napojit přes redukci na molex,potom bych na tu větev kde bude karta už nedával nic jinýho
Pojede to asi tak na hraně, kdyby nestačil tak to poznáš, počítač se bude v zátěži restartovávat atd.
Just Fucking Google It!
- AleRx8
- člen HW spec týmu
-
Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Nebude to na hraně, pokud je zdroj v dobrém stavu, pojede to bez problémů 

Tak jsem se nakonec rozhodl pro SAPPHIRE HD 5750. Max spotřebu má jen 86 W, takže snad to půjde bez problému.
A podle recenze z DDworld je to přesně to co hledám:
"Pokud jde o výkon, je HD 5750 grafická karta pro ty, kteří hrají jen občas a nechtějí za grafiku utrácet majlant a aby jim sežrala při provozu i kalhoty. Na plné detaily v moderních hrách i s plným AA/AF stačí jen někde a s odřenýma ušima. Ale on to po ní nikdo ani nežádá. Stačí vypnout pár detailů a zahrajete si parádně všechno. A o to jde."
Stačí mi když na tom rozjedu Mafia II, Fallout New Vegas, Saboteur, Starcraft 2 apod. A to by snad mělo zvládnout.
Takže díky za rady a hezkeý den :)
A podle recenze z DDworld je to přesně to co hledám:
"Pokud jde o výkon, je HD 5750 grafická karta pro ty, kteří hrají jen občas a nechtějí za grafiku utrácet majlant a aby jim sežrala při provozu i kalhoty. Na plné detaily v moderních hrách i s plným AA/AF stačí jen někde a s odřenýma ušima. Ale on to po ní nikdo ani nežádá. Stačí vypnout pár detailů a zahrajete si parádně všechno. A o to jde."
Stačí mi když na tom rozjedu Mafia II, Fallout New Vegas, Saboteur, Starcraft 2 apod. A to by snad mělo zvládnout.
Takže díky za rady a hezkeý den :)
Vind: Tu mám taky, zdroj mám Fortron SAGA+ 400W 

Vind píše:A podle recenze z DDworld je to přesně to co hledám:
DDworld je "cervenej" web.. ja osobne fandim taky atine.. (resp. ted uz AMD), ale to co tam pise on tak je moc i na me.. mezi radky tam vlastne pise, ze nvidia nemuze mit zadnej zisk protoze ma moc velke cipy

Core i7 9700KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3070, 1TB, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB
Xbox One
O2 VDSL 16MB
Xbox One
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 7423