Vylepšení PC - prozatím za 10k

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

BaworakM3
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Vylepšení PC - prozatím za 10k

Příspěvekod BaworakM3 » 14 črc 2011 15:16

Zdravim,

Sem celkem náročnej .. Chtěl bych rozjet nejnovejší hry na slušný až nejlepší detaily bez sekání... ( např: Battlefield Bad Company 2, Battlefield 3, TDU 2 , NFS SHIFT 2 atd... ) Tohle PC už to jaksi nestíha rozjedu to na střední ale kouše se to ...
Momentálně mám tuhle sestavu:

Nevím jestly se mi tam vejde nějaká nová Základní Deska skřín mám tuhle: http://www.lan-shop.cz/yeong-yang-yy-5602-43144

Základní Deska: ASUS M2N-SLI Gb LAN NForce 500 SLI
CPU: AMD Athlon 64 X2
GK: NVIDIA GTS 450
ZDROJ: Fortron 400W Kterej asi na vylepšení nebude stačit
HDD: 250GB ( Ten jsem tu řešil asi odchází ale zatím nemám tolik peněz abych se staral ješte o něj )

Zatím jsem si složil tohle : http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=136140

Nemám tam Chlazení CPU a ten zdroj , A ješte bych potřeboval poradit jestly si mám k té jedné grafice přikoupit ješte jednu NEBO koupit nějakou lepší a tuhle prodat. A nejsem si jistej jestly se mi zrovna tahle Základní deska vejde do Skříně.

Moc se v tom nevyznám ale řekněte co si myslíte o tom vylepšení a pokud možno vybrat nějaký ty zbejvající komponenty ..

Nebo kdyby měl někdo návrh na lepší komponenty nebo uplně novou sestavu prosím napište ...

Ještě jednou . Potřebuju slušnou herní sestavu :) Zatím mám 10 000 Kč. Pokud bude málo tak budu muset počkat na konec prázdnin. Po Brigádě se možná ješte něco najde ...

Pokud jsem na něco zapoměl tak dopíšu . Zatím takhle :) Díky
Naposledy upravil(a) Ltb dne 21 srp 2011 11:38, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Drobná úprava nadpisu

Reklama
Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Re: Vylepšení PC

Příspěvekod Spyke » 14 črc 2011 17:13

Odkaz na košík ti nefunguje, ale to nevadí. Do stávajícího casu, pokud si ho chceš ponechat, by se ti to mělo vyjít. Jedná se o klasickou midi tower, o něco málo větší než oblíbená CM 330K.. :wink:

Dražší: Sestava #1 (bez GK) za 8 634,-
Levnější: Sestava #2 (bez GK) za 7 295,-

Kterou z níže uvedených GK zvolíš (seřazeno od nejlevnější) záleží už jen na Tvých financích. Napadá mě ještě, že by to šlo postavit i na i5, ale stálo by tě to minimálně o 1,5k víc.

* Sapphire HD 5830 Xtreme za 2 445,-
* EVGA GTX 460 za 3 225,-
* MSI GTX 560 za 3 910,-

S nejlevnější variantou se tedy na 10k dostaneš, ale přeci jen bych ti doporučil vzít Sestavu #1. Obsahuje totiž výkonnější, lehce přetaktovatelné, CPU; RAMky s nižším časováním; MB s AM3+ pro budoucí uprgrade; lepší disk a stejně tak i zdroj. Ovšem, kolik si můžeš nebo budeš moci dovolit investovat víš jen ty sám. Proto ti také nahazuji různé možnosti, aby si měl na výběr.. :wink:
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

BaworakM3
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod BaworakM3 » 14 črc 2011 20:12

Super ta první sestava vypadá dobře, akorád neměl bych radši koupit 6 Jádrový procesor ?

( Jinak ješte bych tě poprosil jestly by jsi mi tam dal sestavu za +- 15 000 ) Sice na to spěchám ale pokud by to bylo výkonější tak bych to ten měsíc vydržel :)

kuntscher
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod kuntscher » 14 črc 2011 20:25

na hry je 6 jádro zbytečný, většina her neumí pořádně využít ani ty 4 a duležitější je pro hry frekvence než počet jader. ten CPU co dal do sestavy
spyke je asi momentálně nejvhodnější volba k poměru ceny. navíc se dá snadno přetaktovat.

BaworakM3
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod BaworakM3 » 14 črc 2011 20:27

Mě to napadlo asi takto. http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... RA0112QQ01

Ale pokud je to zbytečný tak aspon ušetřím a radši vemu tu sestavu podle spykeho. :)

--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Črc 2011 20:31) ---

Ješte přemejšlím o tom jak si psal vzít i5. O kolik by šla cena nahoru ?

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 14 črc 2011 20:32

6 jader nevyužiješ, až bude potřeba tak můžeš koupit osmijádrovej bulldozer. A pokud chceš kupovat PC za měsíc tak si to nech složit za měsíc, to už zase budou jiný komponenty, ceny budou jinde atd..
Just Fucking Google It!

kuntscher
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod kuntscher » 14 črc 2011 20:36

to už tedy radši tu i5 než 6jádroAMD pokud na to máš
připočítej si rozdíl ceny CPU a něco dražší desku. se slušnou deskou by to bylo cca 2500 případně cca 3000kaček navíc

BaworakM3
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod BaworakM3 » 14 črc 2011 20:46

Celkem dost .. Měl jsem to v plánu koupit hned dokud ty peníze někde neprodrbu ... Každopádně jdu do té první sestavy a na GK nebudu šetřit a vezmu tu nejdražší ( http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BX50T16SE ) Ještě si to nechám projít hlavou jestly počkat nebo ne ... Zatím díky za rady :)

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 14 črc 2011 21:41

Na 6 jader od AMD zapomeň, ve hrách bude výkonnější i5 (třeba i díky TB do 3,7 GHz). Navíc 1100T do konce roku končí, smete ho vlna Bulldozerů a víme proč, zase taková bomba to nebyla. Sice šest jader je hezké, ale na co? Obyčejný uživatel to stejně stěží někde užije. Architektura i technologie Intelu jsou stále o krok napřed a i5-2500 je v tomto segmentu v poměru cena/výkon neporazitelná. Stejně jako Tebou vybraná GTX 560, za ty peníze by si u konkurence pohledal.. :wink:

Níže máš ještě tu sestavu do 15k (bez case jako minule). Promysli si ale dobře, jestli koupíš počítač teď za 12k nebo až po prázdinách za 15k, protože i5-2500K je oproti X4 955BE zcela jiná káva.

Intel sestava za 15 365,-
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

BaworakM3
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod BaworakM3 » 15 črc 2011 18:05

Ta sestava se mi moc líbí ! Určitě si počkám na ten zbytek peněz a jdu do intelu . Možná kdyby to trvalo déle tak se ješte zeptám ... Ale jinak tahle se mi zamlouvá :) Díky

BaworakM3
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod BaworakM3 » 30 črc 2011 12:55

Zatím ješte nemám peníze ale mám ješte pár otázek ...

Trošku jsem uvažoval nad tím že bych zatím nekupoval ( Grafickou kartu , Pevnej Disk a DVD mechaniku) Zatím bych koupil jen Zakladní desku , Procesor+Chladič , paměti a Zdroj - Taky jsem si říkal jestly by se nehodilo koupit vetší zdroj pro budoucí vylepšení nebo je to zbytečny ? :)

Ješte jsem přemyšlel o jiné skříni ale pokud se tam vejde ta Zakladní deska tak to obstarám třeba až později..... Zatím takto :)

Jinak utáhne to zatím moje stálá grafika GTS 450 ? Sice asi ne na plny detaily ale ten měsíc bych to vydržel kdyby to s ní šlo ( zatím ) ...

A ješte bych se chtěl zeptat jestly by šly ty kompomenty co vyměním ješte prodat abych je tady jen tak někde nefláknul do skříne :) Jsou asi tak 3-4 roky staré.. Kdyby to nešlo bez té GK tak GTSka je stará 6 měsícu.

Taky jsem uvažoval nad tím že bych tuhle bednu prodal ( pokud by se podařilo ) a nechal si to tam složit z těchto kompomentu co ste mi poradily + bednu a OP. Ale nad tím bych ješte zapřemýšlel :D Ale i tak co by bylo lepší ? :)

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 30 črc 2011 13:20

Ceny komponent se mění co týden a zrovna teď jsou hodně vysoko. Jenom zdroje šly o 100-150,- nahoru. Klidně si počkej na konec prázdnin až budeš mít peníze na všechno. Třeba se ceny pohnou lepším směrem - nahoru už nejspíš nepůjdou, protože se čeká řada novinek na poslední kvartál.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”