Zdravim,
Sem celkem náročnej .. Chtěl bych rozjet nejnovejší hry na slušný až nejlepší detaily bez sekání... ( např: Battlefield Bad Company 2, Battlefield 3, TDU 2 , NFS SHIFT 2 atd... ) Tohle PC už to jaksi nestíha rozjedu to na střední ale kouše se to ...
Momentálně mám tuhle sestavu:
Nevím jestly se mi tam vejde nějaká nová Základní Deska skřín mám tuhle: http://www.lan-shop.cz/yeong-yang-yy-5602-43144
Základní Deska: ASUS M2N-SLI Gb LAN NForce 500 SLI
CPU: AMD Athlon 64 X2
GK: NVIDIA GTS 450
ZDROJ: Fortron 400W Kterej asi na vylepšení nebude stačit
HDD: 250GB ( Ten jsem tu řešil asi odchází ale zatím nemám tolik peněz abych se staral ješte o něj )
Zatím jsem si složil tohle : http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=136140
Nemám tam Chlazení CPU a ten zdroj , A ješte bych potřeboval poradit jestly si mám k té jedné grafice přikoupit ješte jednu NEBO koupit nějakou lepší a tuhle prodat. A nejsem si jistej jestly se mi zrovna tahle Základní deska vejde do Skříně.
Moc se v tom nevyznám ale řekněte co si myslíte o tom vylepšení a pokud možno vybrat nějaký ty zbejvající komponenty ..
Nebo kdyby měl někdo návrh na lepší komponenty nebo uplně novou sestavu prosím napište ...
Ještě jednou . Potřebuju slušnou herní sestavu :) Zatím mám 10 000 Kč. Pokud bude málo tak budu muset počkat na konec prázdnin. Po Brigádě se možná ješte něco najde ...
Pokud jsem na něco zapoměl tak dopíšu . Zatím takhle :) Díky
Vylepšení PC - prozatím za 10k
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Vylepšení PC - prozatím za 10k
Naposledy upravil(a) Ltb dne 21 srp 2011 11:38, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Drobná úprava nadpisu
Důvod: Drobná úprava nadpisu
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Vylepšení PC
Odkaz na košík ti nefunguje, ale to nevadí. Do stávajícího casu, pokud si ho chceš ponechat, by se ti to mělo vyjít. Jedná se o klasickou midi tower, o něco málo větší než oblíbená CM 330K..
Dražší: Sestava #1 (bez GK) za 8 634,-
Levnější: Sestava #2 (bez GK) za 7 295,-
Kterou z níže uvedených GK zvolíš (seřazeno od nejlevnější) záleží už jen na Tvých financích. Napadá mě ještě, že by to šlo postavit i na i5, ale stálo by tě to minimálně o 1,5k víc.
* Sapphire HD 5830 Xtreme za 2 445,-
* EVGA GTX 460 za 3 225,-
* MSI GTX 560 za 3 910,-
S nejlevnější variantou se tedy na 10k dostaneš, ale přeci jen bych ti doporučil vzít Sestavu #1. Obsahuje totiž výkonnější, lehce přetaktovatelné, CPU; RAMky s nižším časováním; MB s AM3+ pro budoucí uprgrade; lepší disk a stejně tak i zdroj. Ovšem, kolik si můžeš nebo budeš moci dovolit investovat víš jen ty sám. Proto ti také nahazuji různé možnosti, aby si měl na výběr..

Dražší: Sestava #1 (bez GK) za 8 634,-
Levnější: Sestava #2 (bez GK) za 7 295,-
Kterou z níže uvedených GK zvolíš (seřazeno od nejlevnější) záleží už jen na Tvých financích. Napadá mě ještě, že by to šlo postavit i na i5, ale stálo by tě to minimálně o 1,5k víc.
* Sapphire HD 5830 Xtreme za 2 445,-
* EVGA GTX 460 za 3 225,-
* MSI GTX 560 za 3 910,-
S nejlevnější variantou se tedy na 10k dostaneš, ale přeci jen bych ti doporučil vzít Sestavu #1. Obsahuje totiž výkonnější, lehce přetaktovatelné, CPU; RAMky s nižším časováním; MB s AM3+ pro budoucí uprgrade; lepší disk a stejně tak i zdroj. Ovšem, kolik si můžeš nebo budeš moci dovolit investovat víš jen ty sám. Proto ti také nahazuji různé možnosti, aby si měl na výběr..

Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Super ta první sestava vypadá dobře, akorád neměl bych radši koupit 6 Jádrový procesor ?
( Jinak ješte bych tě poprosil jestly by jsi mi tam dal sestavu za +- 15 000 ) Sice na to spěchám ale pokud by to bylo výkonější tak bych to ten měsíc vydržel :)
( Jinak ješte bych tě poprosil jestly by jsi mi tam dal sestavu za +- 15 000 ) Sice na to spěchám ale pokud by to bylo výkonější tak bych to ten měsíc vydržel :)
na hry je 6 jádro zbytečný, většina her neumí pořádně využít ani ty 4 a duležitější je pro hry frekvence než počet jader. ten CPU co dal do sestavy
spyke je asi momentálně nejvhodnější volba k poměru ceny. navíc se dá snadno přetaktovat.
spyke je asi momentálně nejvhodnější volba k poměru ceny. navíc se dá snadno přetaktovat.
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Mě to napadlo asi takto. http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... RA0112QQ01
Ale pokud je to zbytečný tak aspon ušetřím a radši vemu tu sestavu podle spykeho. :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Črc 2011 20:31) ---
Ješte přemejšlím o tom jak si psal vzít i5. O kolik by šla cena nahoru ?
Ale pokud je to zbytečný tak aspon ušetřím a radši vemu tu sestavu podle spykeho. :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Črc 2011 20:31) ---
Ješte přemejšlím o tom jak si psal vzít i5. O kolik by šla cena nahoru ?
6 jader nevyužiješ, až bude potřeba tak můžeš koupit osmijádrovej bulldozer. A pokud chceš kupovat PC za měsíc tak si to nech složit za měsíc, to už zase budou jiný komponenty, ceny budou jinde atd..
Just Fucking Google It!
to už tedy radši tu i5 než 6jádroAMD pokud na to máš
připočítej si rozdíl ceny CPU a něco dražší desku. se slušnou deskou by to bylo cca 2500 případně cca 3000kaček navíc
připočítej si rozdíl ceny CPU a něco dražší desku. se slušnou deskou by to bylo cca 2500 případně cca 3000kaček navíc
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Celkem dost .. Měl jsem to v plánu koupit hned dokud ty peníze někde neprodrbu ... Každopádně jdu do té první sestavy a na GK nebudu šetřit a vezmu tu nejdražší ( http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BX50T16SE ) Ještě si to nechám projít hlavou jestly počkat nebo ne ... Zatím díky za rady :)
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Na 6 jader od AMD zapomeň, ve hrách bude výkonnější i5 (třeba i díky TB do 3,7 GHz). Navíc 1100T do konce roku končí, smete ho vlna Bulldozerů a víme proč, zase taková bomba to nebyla. Sice šest jader je hezké, ale na co? Obyčejný uživatel to stejně stěží někde užije. Architektura i technologie Intelu jsou stále o krok napřed a i5-2500 je v tomto segmentu v poměru cena/výkon neporazitelná. Stejně jako Tebou vybraná GTX 560, za ty peníze by si u konkurence pohledal..
Níže máš ještě tu sestavu do 15k (bez case jako minule). Promysli si ale dobře, jestli koupíš počítač teď za 12k nebo až po prázdinách za 15k, protože i5-2500K je oproti X4 955BE zcela jiná káva.
Intel sestava za 15 365,-

Níže máš ještě tu sestavu do 15k (bez case jako minule). Promysli si ale dobře, jestli koupíš počítač teď za 12k nebo až po prázdinách za 15k, protože i5-2500K je oproti X4 955BE zcela jiná káva.
Intel sestava za 15 365,-
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ta sestava se mi moc líbí ! Určitě si počkám na ten zbytek peněz a jdu do intelu . Možná kdyby to trvalo déle tak se ješte zeptám ... Ale jinak tahle se mi zamlouvá :) Díky
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zatím ješte nemám peníze ale mám ješte pár otázek ...
Trošku jsem uvažoval nad tím že bych zatím nekupoval ( Grafickou kartu , Pevnej Disk a DVD mechaniku) Zatím bych koupil jen Zakladní desku , Procesor+Chladič , paměti a Zdroj - Taky jsem si říkal jestly by se nehodilo koupit vetší zdroj pro budoucí vylepšení nebo je to zbytečny ? :)
Ješte jsem přemyšlel o jiné skříni ale pokud se tam vejde ta Zakladní deska tak to obstarám třeba až později..... Zatím takto :)
Jinak utáhne to zatím moje stálá grafika GTS 450 ? Sice asi ne na plny detaily ale ten měsíc bych to vydržel kdyby to s ní šlo ( zatím ) ...
A ješte bych se chtěl zeptat jestly by šly ty kompomenty co vyměním ješte prodat abych je tady jen tak někde nefláknul do skříne :) Jsou asi tak 3-4 roky staré.. Kdyby to nešlo bez té GK tak GTSka je stará 6 měsícu.
Taky jsem uvažoval nad tím že bych tuhle bednu prodal ( pokud by se podařilo ) a nechal si to tam složit z těchto kompomentu co ste mi poradily + bednu a OP. Ale nad tím bych ješte zapřemýšlel
Ale i tak co by bylo lepší ? :)
Trošku jsem uvažoval nad tím že bych zatím nekupoval ( Grafickou kartu , Pevnej Disk a DVD mechaniku) Zatím bych koupil jen Zakladní desku , Procesor+Chladič , paměti a Zdroj - Taky jsem si říkal jestly by se nehodilo koupit vetší zdroj pro budoucí vylepšení nebo je to zbytečny ? :)
Ješte jsem přemyšlel o jiné skříni ale pokud se tam vejde ta Zakladní deska tak to obstarám třeba až později..... Zatím takto :)
Jinak utáhne to zatím moje stálá grafika GTS 450 ? Sice asi ne na plny detaily ale ten měsíc bych to vydržel kdyby to s ní šlo ( zatím ) ...
A ješte bych se chtěl zeptat jestly by šly ty kompomenty co vyměním ješte prodat abych je tady jen tak někde nefláknul do skříne :) Jsou asi tak 3-4 roky staré.. Kdyby to nešlo bez té GK tak GTSka je stará 6 měsícu.
Taky jsem uvažoval nad tím že bych tuhle bednu prodal ( pokud by se podařilo ) a nechal si to tam složit z těchto kompomentu co ste mi poradily + bednu a OP. Ale nad tím bych ješte zapřemýšlel

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Ceny komponent se mění co týden a zrovna teď jsou hodně vysoko. Jenom zdroje šly o 100-150,- nahoru. Klidně si počkej na konec prázdnin až budeš mít peníze na všechno. Třeba se ceny pohnou lepším směrem - nahoru už nejspíš nepůjdou, protože se čeká řada novinek na poslední kvartál.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”