zdravím všechny. Napadlo mě, že bych mohl investovat do nějakého softwaru pro modelování kytarových efektů, protože na žádný nahrávání s mikofonem vybavení nemám, ale mám hodně otázek, na které by mi tu třeba mohl někdo odpovědět. Je jasný, že integrovaná zvukovka na tohle nestačí, zvažoval jsem od M-Audio takovou tu do USB, ta má i otvory pro kytarové jacky.
http://kytary.cz/m-audio-pro-tools-recording/HN113211/
Jen mě zajímá, jak velký to bude skok. Momentálně, když se pokusím přes line-in z tranzistorovýho komba něco nahrávat, zní to relativně dobře, pokud to je na clean kanál, ale jakýkoliv zkreslení způsobí, že se nuance v tónu smažou a zbude jen jednolitý bzukot. Když bych ale měl zvukovku, která by mi umožnila nahrávat 48-90 kHz, tak by se i přes nahrávání s např. Audio Recorder for Free projevil hooodně výrazný rozdíl? Samozřejmě, že doufám, že jo, ale zvukovku tě jen tak někdo vyzkoušet nenechá, takže bych raději šel do jistých vod

Další věcí je, že připojením kytary přímo do zvukovky budu mít extra slabý nezesílený zvuk na vstupu. S tím by si pak nějaký software dovedl poradit, nebo je lepší prohnat to třeba na velmi malé zesílení nějakým zesilovačem?
Moje zvukovka je jen mizerný Realtek AC97.
Děkuji za všechny postřehy. Jestli bude potřeba něco dále specifikovat, jsem plně k dispozici. Všiml jsem si třeba, že mé reproduktory nejdou nastavit na vyšší hlasitost, protože pak začnou bzučet. Znamená to slabou zvukovku nebo ještě něco jiného? Byl bych rád za každý postřeh.
Díky za případnou pomoc.