Jaký internetový prohlizec zvolit

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

leklaryba
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Jaký internetový prohlizec zvolit

Příspěvekod leklaryba » 21 črc 2011 09:52

v jednoduchosti je síla, zdá se mi nejrychlejší a navíc ty doplňky si tam můžeš naflákat taky ;)
Vojna. Na hranici beží vojak vpred s bielou zástavou a kričí: - Mier! Mier!
A na druhej strane ostrelovač hovorí: - Však mierim, len sa toľko nehýb!

Odpověď na všechny otázky.

Reklama
Jerry86
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Jerry86 » 21 črc 2011 11:42

No a já mám MAXTHON 3 a nevyměnil bych ho za nic :smile:
PC: Intel® Core™ i5-3470 / ASUS P8Z77-M PRO / Corsair Vengeance Low Profile Black 2x8GB DDR3 1600 / Seasonic M12II-520 / ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB / OCZ Vertex 4 Series 128GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB / W8.1 Pro 64bit / Fractal Design Define R4 Black Pearl
MP: Samsung Galaxy S7 Edge

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 21 črc 2011 12:11

Honza522 píše:například X, ten využívá mnoho doplňků, různé nástroje, atd., má ve Firefoxu různé lišty s těmi nástroji, atd.
Jinak taky nevím přesnej důvod, proč, ale neřeším to.
Protože je programátor a programátoři musej mít ve všem přehled i když každýmu to přijde naprosto nepřehledný :D
leklaryba píše:v jednoduchosti je síla, zdá se mi nejrychlejší a navíc ty doplňky si tam můžeš naflákat taky ;)
Ale do Firefoxu těch add-onů jde dát víc.
Just Fucking Google It!

M4RTY
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod M4RTY » 21 črc 2011 13:57

Jerry86: Teď jsem si ho po delší době zase stáhl a jsem spokojený :). Už v základu má hlídač souborů (downloader), překladač, screenshot, poznámky, rss čtečku, maskování...Určitě stojí za vyzkoušení ;)

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 21 črc 2011 14:05

Plug-iny Chrome jsou dost omezené, v podstatě jsou to jen skripty, jako GreaseMonkey ve Firefoxu. Nemohou tedy manipulovat s lištami, proto například Tree Style Tab nevytvoří pruh tabulátorů po straně, ale jen z knoflíku doplňku. To už jsou lepší plug-iny Opery, aspoň myslím že takové omezení nemají.

Ve Firefoxu sice mám více lišt než je běžné, ale já si mohu každou lištu samostatně zapnout / vypnout, a to ručně (klikem na ikonu nebo klávesová zkratka, případně klikem na lištu) nebo automaticky, kdy se lišta objeví jen v případě potřeby. Ve výsledku mám Firefox velmi štíhlý a zabírá mi minimálně místa, klikáním si vyvolám nástroje, které zrovna potřebuji. Už dlouho ve Firefoxu používám viditelné v základu 2 lišty: tabovou (otevřené stránky) a Sidebar lištu, kde mám ikony pro vypínání a zapínání libovolné lišty a také ukončovací, restartovací a minimalizovací + pár nástrojových ikon, nejčastěji používaných:

Obrázek

Detail
Obrázek

Tabovou lištu mohu schovat tlačítkem: kurzor vlevo - po opětovném stisknutí se objeví. Také můžete na ní vidět, že se mi jednotlivé taby (stránky) zobrazují pouze s ikonou (faviconem), to se dělá díky >>> FaviconizeTab >>> viewtopic.php?f=3&t=38558&start=336 - nepotřebuji zbytečný popisek a šetřím místo. Protože některé stránky www nemají vlastní favicon a zobrazovala by si mi jen nicneříkající obecná ikona, používám na takové stránky doplněk na vytváření faviconu dle adresy, vše se děje automaticky >>> IdentFavIcon >>> viewtopic.php?f=3&t=38558&start=337 - Dále si můžete všimnout u faviconů různých šipek či číslic, to dělá >>> Tree Style Tab >>> viewtopic.php?f=3&t=38558&start=277 - ten vytváří skupiny tabů dle domény či jak jste je otevírali, vše se zase děje automaticky. Plugin má velké možnosti nastavení, tabovou lištu můžete mít větší či na kterékoli straně - vše jsem zase popsal na uvedeném odkazu i s mnohými obrázky. Skupiny tabů slouží k lepší přehlednosti a většímu využití tabové lišty, na ty šipečky totiž můžete klikat a otevírají se vám zmíněné skupiny (kategorie) tabů a jejich podskupiny lze i vizualizovat odskočením tabu/ů (zanořením a zobrazením o kus dále).

Obrázek

Obrázek

Pokud mám několik stejných faviconů a ztrácel bych přehled, stačí mi kurzorem myši najet nad příslušný tab (favicon) a zobrazí se mi ještě před kliknutím náhled stránky, to má na svědomí >>> Tab Popup >>> viewtopic.php?f=3&t=38558&start=24

Obrázek

O liště na boku, Sidebaru máte potom čtivo tady >>> All-in-One Sidebar >>> viewtopic.php?f=3&t=38558&start=197 - Pokud máte zájem i o popis jednotlivých ikon na Sidebaru, hlavně asi na skrývání jednotlivých lišt, tak mi napište v tomto vláknu, už jsem to kdesi na fóru už také dával ... Samozřejmě i lištu Sidebar můžu několika různými způsoby schovávat, ale moje základní výchozí postavení Firefoxu je právě takovéhle (viz první obrázky). Menu + nástrojová lišta (spojil jsem si ji) + adresový panel + vyhledávací panel mi vyjede, když kurzorem najedu k vrcholu tab lišty ...

Obrázek

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 21 črc 2011 15:21

A jde se stahovat :D
Mám pár otázek,
1) Jak se jmenuje ta lišta co máš na levý straně?
2)Dá se nějak zbavit tohodle:
Bez názvu.jpg
?
3) Existuje nějakej add-on že když se mi nevejdou taby na tu lištu nahoře tak se začnou postupně zmenšovat a když se zmenšej třeba na 120 pixelů tak tam bude jenom ikona jako u toho FaviconizeTab?
Just Fucking Google It!

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 21 črc 2011 16:13

1) Jak už jsem psal, jedná se o Sidebar a odkaz jsem také nahoře uvedl, stačí si to pročíst.

2) Není mi jasné, jestli je to pevné ve stránce, nebo ti to jen vyskočí, když jsi kurzorem u tabů?

3) Nejspíš to jde nastavit v Tab Mix Plus nebo nějakém podobném doplňku, ale jde jen o zvyk, zcela stačí favicon, stejně jako nyní je pouze ikona v hlavním panelu Win 7 nebo jako mám pouze ikonu v liště záložek. V každém případě můžeš kdykoli na favicon dvojkliknout a on se zvětší na normální velikost.

V případě potřeby si proměnuji tab záložku zeshora na pravou stranu s náhledy tabů, slouží na to na Sidebaru od zhora ta 7. ikona >>> Tab Sidebar >>> viewtopic.php?f=3&t=38558&start=198

Obrázek

Na odkazu mého popisu Tabu Sidebar je také popis a vysvětlení pár mých ikonek v Sidebaru, je toho sice méně a z minulé doby, ale třeba vám to pomůže k nahlédnutí do mé kuchyně Firefoxu ...

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 21 črc 2011 19:12

Já věděl že jsem to tady někde četl. :D
Prostě když najedu myší na ten tab tak se asi po po 250ms objeví ten náhled (jsem si nastavil) a po dalších cca 250 ms objeví ten text (tam je asi defaultně ve firefoxu). Tak jestli to jde nějak vypnout.
Just Fucking Google It!

Lazy
nováček
Stav:

Příspěvekod Lazy » 21 črc 2011 19:26

No firefox teď klesl, pořád ho mám, ale někdy často padá. A otom že dávájí nové verze a nic se v nich nemění (jo jen že zašili pár bezpečnostních děr) raději nemluvim.
Každá rána, kterou jsme utržili, vyrazí z nás nějaký klín, který nám překážel. Jde ovšem o to, jsme-li dosti rozumní, abychom se z ní poučili. -Tomáš Baťa

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 21 črc 2011 19:55

petaq: Nejspíš v nastavení, ale protože mám Firefox 3.6.18+CZ, tak si to budeš muset najít sám ...

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 21 črc 2011 20:56

A nevíš kde to je u tý 3.6? Pokud vím tak nastavení je stejný.
Just Fucking Google It!

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 21 črc 2011 22:59

U 3.6 nic takového nevyskakuje a funkce se také změnili, takže není pravda, že by bylo nastavení přesně stejné ...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”