Najde se nějaký IT znalec, který mi jako ženě poradí jaký SW musím použít, pokud chci vytvořit IP, který bude vypadat aktuálně, vzhledově a lehce ovladatelný? Chci vytvořit vlastní web, který bude mít vlastní doménu, webhosting (ne free a podobné textové blogy ). Specializuji se na určitý obor u kterého zjišťuji, že je na Internetu úplně minimum informací natož pak informační portál. Chci to ze začátku provozovat jako vedlejšák a pak případně přejít na plno vše tam bude zdarma zisky budou s bannerů, % z prodeje a ze spolupráce.
Dá se říci, že v papírové podobě mám vše, ale potřebuji to právě jen převést do toho informační portálu. Z praxe by to mohlo vypadat jako jsou novinky.cz jen s jiným designem.
Mělo by jít o ten tzv. nějaký redakční systém (kdy mohu vkládat články, obrázky, videa, hlasování, diskuze, atd..) Určitě musí existovat nějaký takový program pro lidi jako jsem já co neprogramují web a přesto si mohou řečeno klikáním myši vytvořit profesionální stránky na úrovni s doplňku jako skládačku od lidí co to vytvořili před nimi? Další problém je, že v Google jsou 1000 odkazů, ale já potřebuji poradit přímo a vybrat si třeba ze 2-3 nejvhodnější SW. Další důvod je, že si ještě dodělávám školu, takže se mi to bude hodit k předmětům teď v zimním semestru a zabiju tím dvě mouchy . Pomůže někdo? Kamila
Jak jednoduše vytvořit informační portál, když jsem žena?
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Jak jednoduše vytvořit informační portál, když jsem žena
Zdravim a Vítej na pc-help!
ano, použij nějaký redakční systém, například: Drupal, Wordpress, jiný neznám nebo se mi moc nelíbili (třeba Jomla má nějaký krkolomný přídávání článků přes administraci a kudy všude ještě se musíš prokousat jsem nehledal :) )
ano, použij nějaký redakční systém, například: Drupal, Wordpress, jiný neznám nebo se mi moc nelíbili (třeba Jomla má nějaký krkolomný přídávání článků přes administraci a kudy všude ještě se musíš prokousat jsem nehledal :) )
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
iPhone XS
Zdravim,
Musim souhlasit tady s CZechBoY-em, na tvém místě bych šel asi do toho drupalu(plno návodů v češtině jak pro nováčky ve web tvorbě tak i pro v pokročilé,stovky free šablon,spousta uprav/modulů/pluginů, jednoduché ovládání)
Katalog webů v Drupalu
Musim souhlasit tady s CZechBoY-em, na tvém místě bych šel asi do toho drupalu(plno návodů v češtině jak pro nováčky ve web tvorbě tak i pro v pokročilé,stovky free šablon,spousta uprav/modulů/pluginů, jednoduché ovládání)
Katalog webů v Drupalu
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud nemá být hned na začátku projekt určený k zániku, tak bych rozhodně nedoporučil stavět to svépomocí na nějaké free redakčním systému. Nejdůležitější pro takový projekt je, aby se o něm hned na počátky dozvěděly vyhledávače a byl pro ně správně optimalizovaný.
Dnes už jsou firmy, které i na těchto free RS postaví profi web a stojí to nemalé peníze. Osobně bych šel do nějaké firmy, která má vlastní redakční systém a zkušenosti s takovými weby. Udělat stránky umí dnes každý průměrný středoškolák/i ZŠ. Udělat profesionální web, to už chce hodně zkušeností.
Pokud je projekt dobrý, určitě se počáteční investice vrátí.
//tím nechci kritizovat Drupal, který je skutečně výborný. Jen říkám názor na vývoj IP.
Dnes už jsou firmy, které i na těchto free RS postaví profi web a stojí to nemalé peníze. Osobně bych šel do nějaké firmy, která má vlastní redakční systém a zkušenosti s takovými weby. Udělat stránky umí dnes každý průměrný středoškolák/i ZŠ. Udělat profesionální web, to už chce hodně zkušeností.
Pokud je projekt dobrý, určitě se počáteční investice vrátí.
//tím nechci kritizovat Drupal, který je skutečně výborný. Jen říkám názor na vývoj IP.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
na RS nezáleží, ale co k němu přibalíš a co z něho dokážeš vytáhnout
webařský firmy a soukromníci tě akorát oškubou a za každý pohnutí peněz ti naúčtujou ještě daň z klávesnice a myši
sežeň si nějakýho grafika, kterej ti udělá vzhled, někoho kdo ti nakoduje šablonu k tomu a máš to asi nejlevnější, zbytek se dá doučit postupně z netu
webařský firmy a soukromníci tě akorát oškubou a za každý pohnutí peněz ti naúčtujou ještě daň z klávesnice a myši

sežeň si nějakýho grafika, kterej ti udělá vzhled, někoho kdo ti nakoduje šablonu k tomu a máš to asi nejlevnější, zbytek se dá doučit postupně z netu
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
iPhone XS
iPhone XS
Mám stejný názor jak uvedl CZechBoY. Grafika už jsem přes známého sehnala až se v pátek vrátí z dovolené a možná i udělá šablonu. Zatím zkouším i hledat na netu šablony a pluginy. Jinak zatím to vidím na ten Wordpress. Důvod proč taky nechci aby to dělala celý cizí firma je, že budu jako jejich rukojmá a budu postupně cálovat jak mourovatá, tak jak se jim to bude hodit. Zas ty RS nemůžou být tak náročný. To radši po kouskách a učit se chybama než abych za prkotiny pak vklidu vyhazovala 1000. Stejnak to budu potřebovat do školy. Jen tak pro zajímavost minulý týden jsem jedné pražské firmě poslal podrobnější informace o webu a oni napsali, že to naprogramujou se základem 200000Kč. Tak jsem se mu jen vysmála do telefonu a položila. Dneska je doba.
i když moc nechápu proč píšeš že jsi žena...já taky i kdybych byl žena tak se tím nechlubím(to nic proti ženám).Muž i žena mají stejné možnosti a aby to nebylo OT tak záleží na tom jestli si chceš udělat webík kde budeš pořád něco aktualizovat a prostě se o něho budeš starat nebo nějaký béčkový který má návštěvnost v bodě mrazu... a taky celkem záleží kolik na to budeš mít času.
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zrovna s pár lidmi dělám na velmi podobném projektu. Kód dělám sám, grafiku mám od grafičky, redakční systémy bych určitě nezavrhoval. Jen je nutné si uvědomit, že jejich nejčastější použití je pro blogy. Pokud se tedy jedná o nějakou prezentaci výrobků, tak na to se RS moc nehodí. Já osobně experimentoval s Joomlou a poslední dobou také s Wordpressem, nejvíce mi vyhovuje ten druhý. Má mnoho pěkných free šablon, je možné do něj nainstalovat spousty modulů. Co se týká SEO, nevidím v tom problém. Pokud Vám to zprvu nastaví člověk, který se v tom trošku vyzná (hlavně tak, aby se v title nezobrazovalo - další web, který používá WordPress), tak s tím problémy nejsou. Je tam modul SEO pack, ten je opravdu velmi dobrý a dovoluje nastavit SEO i u každého článku (hlavně tedy klíčová slova).
Jít s požadavkem na web do webhousů je dneska holá sebevražda..
Jít s požadavkem na web do webhousů je dneska holá sebevražda..
-
- Pohlaví:
No, já být žena, tak sbalím nějakého ajťáka, hodím na něj kukadla, on by mi ty stránky vytvořil, naučil by mě s nimi zacházet a pak bych ho čutla někam 

- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud máš zájem o webdesign, zkoukni naši nabídku : viewtopic.php?f=103&t=70443 .
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Zaplatil jsem 2799 Kč za Windows 11 Pro – systém není aktivovaný, klíč jsem nedostal Příloha(y)
od MoA285 » 27 kvě 2025 20:38 » v Reklamace a zákony - 15
- 3690
-
od MoA285
Zobrazit poslední příspěvek
28 kvě 2025 00:59
-
-
-
Nelze vytvořit oddíl o velikosti volného místa na HDD Příloha(y)
od Ddwarf » 25 led 2025 07:31 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 2793
-
od atari
26 led 2025 09:16
-
-
-
VWware Workstation Player-nelze vytvořit virt.Windows. Příloha(y)
od ski1961 » 26 srp 2024 14:46 » v Programy ke stažení - 6
- 5041
-
od ski1961
26 srp 2024 15:48
-
-
-
Jsem jediný uživatel PC, ale nemám oprávnění Správce!
od Minapark » 16 zář 2024 16:15 » v Windows 11, 10, 8... - 2
- 2995
-
od mmmartin
21 zář 2024 10:40
-
-
-
Příchozí email z vlastní adresy, který jsem neodeslal (gmail)
od Milan21 » 08 srp 2024 16:31 » v Vše ostatní (bezp) - 5
- 4040
-
od jaro3
08 srp 2024 20:56
-
Zpět na “Programování a tvorba webu”