PC sestava - do 15 až 20 tisíc
Re: PC sestava - do 15 až 20 tisíc
Proč od nVidia, nejlepší jsou AMD
KOMP: Deska: ASUS Commando *** Procák: Intel Core 2 Quad Q6600 2,4Ghz + Freezer Xtreme *** Grafa: AMD Radeon HD 6850 WindForce 1GB GDDR5 *** RAM: 8GB DDR2 800Mhz *** Zvukovka: Creative SB X-Fi Xtreme Gamer *** Disk: SAMSUNG 1500GB + WD VelociRaptor 74GB *** Zdroj: XILENCE 800W Gaming Edition 80+ Bronze *** Monitor: ACER GD245HQ (3D)
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Ani nezkoušej srovnávat laptop a desktop. Tady bys "zase" šlápnul vedle. Za 15k v desktopu nenajdeš adekvátní laptop pod 25k. Nebo snad chceš srovnat GT550M s GTX560??
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
hc50: Poslední varování - přestaň šířit bludy! Když si v problematice nejsi jistý, tak radši nic nepiš. Potom budeme ušetření výmyslů o vyjímatelných grafikách v noteboocích atp. Máš na mysli integrovanou a dedikovanou, tak to jmenuj tak, jak se má.
Kolikrát tu budem opakovat, že notebook se koupí a bude už takový. Vše je přímo na desce a pakliže je tam možnost výměny, tak vždy za stejný nebo spíš slabší kus - design tepelného odvodu předěláš těžko. Nehledě na to, že ntb za 20k bude výkonem vždy pozadu za sestavou za 20k
A s těmi žabomyšími válkami AMD x nVidia můžete taky dát pokoj
Kolikrát tu budem opakovat, že notebook se koupí a bude už takový. Vše je přímo na desce a pakliže je tam možnost výměny, tak vždy za stejný nebo spíš slabší kus - design tepelného odvodu předěláš těžko. Nehledě na to, že ntb za 20k bude výkonem vždy pozadu za sestavou za 20k
A s těmi žabomyšími válkami AMD x nVidia můžete taky dát pokoj
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Našel jsem tuhle sestavu. Myslíte, že je to dobrý? http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... RA0114HP01
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Ne, tuším, že už jsme to tu někomu psali. Herně nevyužitelná X6, nekonkurence schopná i5 - 2500. Tripple chanel na pamětech, když ho umí jen Core i7?? Za cenu 6950 más výkonější karty GTX560. Chybí case a mechanika.
Ja fakt už nevim :) V jiný diskuzi jsem ukázal to, co jsi navrhnul ty - http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... JA010RM101 - a prej to má slabou grafiku, zdroj a tohle je prý lepší - http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... RA0114HP01 - Vážně už nevim :)
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Věř d1amondovi k tomu druhému se radši nevyjadřovat. I když ten OEM Seasonic mi také příjde málo. Grafiku má druhá sestava trochu výkonější to je pravda, ale AMD
Ta X6 je zbytečná a méně výkonná než Intel, více žere a topí.
1) ta 560 bude lepší volba EDIT
je především všestraně využitelná tato: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BX6O213ID
2) zdroj bych dal Seasonic 520W, Corsair je taky v pořádku.
3) Intel i5 2500(K) je výkonější a v poměru cena/výkon jednoznačně lepší.
Osobně bych kromě zdroje vzal sestavu (návrh) d1amonda, ale musíme si uvědomit, že já nejsem ty, takže to neznamená, že bys jí měl vzít taky.

1) ta 560 bude lepší volba EDIT

2) zdroj bych dal Seasonic 520W, Corsair je taky v pořádku.
3) Intel i5 2500(K) je výkonější a v poměru cena/výkon jednoznačně lepší.
Osobně bych kromě zdroje vzal sestavu (návrh) d1amonda, ale musíme si uvědomit, že já nejsem ty, takže to neznamená, že bys jí měl vzít taky.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Takže začneme od začátku
Takhle grafátna vypadá celkem slušně (v tom jsem s tebou za jedno) http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BX6O213ID. (myslim, že by mohla nakou dobu vydrzet) Myslim, že se to teda muzem postavit na ní. Motherboard nechám samozřejmě na vás. Fakt hele nevim, co s tim procesorem. Jedna parta lidí vyzdvihuje AMD, jiní Intel,... To nechám taky na vás :) Co se týče té interní pameti, tak by mohla stačit 4 gb. Pokud máte ale jinej názor... Ostatní moc nevim. Skřín vyberu potom. A rovnou do roho muzem strčit tky MW 7. Všechno dohromady by nemelo přesáhnout 18 tisíc, ale rád bych se vešel co nejvíc k těm 15.

- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Když už tu byla řeč o 6950 a GTX560 Ti, tak věř, že tyto GK jsou na tom výkonem naprosto stejně. nVidie je ale levnější a pokud si pořídíš OC verzi, můžeš AMD ukázat záda. Na druhou stranu v zátěži toho spapá víc, ale zase ne o tolik, aby si kvůli tomu měl zvažovat konkurenci. Jako CPU samozřejmě Intel, i5-2500 je dnes velice oblíbený mainstream a na hry je bez debat lepší volbou než X6. Šest jader zní sice hezky, avšak nějaká bomba to není a AMD tím rozhodně nedokázalo to, co si přáli. Celé to pak postav na MB s chipsetem Z68, hoď k tomu 2x2GB paměti na 1600MHz (šedé Kingstonky s XMP jsou skvělou koupí), jako HDD F3 a zdroj Seasonic S12II-520. Zbytek je víceméně nepodstatný a můžeš ho vybrat dle osobních preferencí, do limitu by ses měl v pohodě vejít.. 

Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Jedna parta lidí vyzdvihuje AMD, jiní Intel,
To je pravda. Obecně se dá říct, že kolem 15k bude výkonější AMD a dál už potom Intel. Když se koukneš na jakékoliv CPU benchmarky, tak AMD končí se svou X6 a ta se v nejvyšších edicích přibližuje i5-2500 v základním taktu - o možnostech OC ani nemluvě. AMD v tom vyšším segmentu ztrácí dech a Intel má k té i5 zásobu dalších i7 a tam se AMD ani nepodívá.
Takže ano, někdo na hry preferuje AMD a stačí to. Když jsou finance navíc, boduje Intel.
Takže by to tedy mohlo vypadat nejak takto (vyškrtejte mi prosím nesmysli
) http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 5C0114HP01 DVD mechaniku a skříň, to sem dám potom. Jen si furt nejsem jistej tim zdrojem. Je potřeba 600W? Nebo by stačila ta 500W?

Zdroj Seasonic 520W stačí: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... O000000WXU
Život by byl mnohem jednodušší, kdybychom k němu měli zdrojový kód. :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1698
-
od cyberstorm
Zobrazit poslední příspěvek
17 srp 2024 11:16