Active Virus Shield možná není tak skvělý jak se říká...

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

chico
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Active Virus Shield možná není tak skvělý jak se říká...

Příspěvekod chico » 06 led 2007 00:14

Zdravím,

před pár dny jsem si nainstaloval Active Virus Shield. Četl jsem na něj dobré reference (prý lepší než AVG a Avast dohromady...) a taky je free, tak proč to nezkusit. Dva dny bylo všechno OK, třetí jsem spustil kompletní scan počítače, ten proběhl, našel dva trojské koníky ve smazané poště, vše se mu podařilo odstranit.

Ale: na druhý den jsem spustil počítač a zjistil, že není možné spustit žádný program - vždy u hodin vyskočí hláška "Rezidentní štít - zakázáno + jméno programu" a program spadne s hláškou "XXX není platná aplikace WIN32" nebo tak něco.

Nelze spustit Explorer ani Total Commander, dokonce ani WIN-věci typu Ovládací panely či Přidat či odebrat programy. Toto se děje, pokud jsem přihlášen jako admin - po přepnutí do jiné identity ne.

Setkal se někdo s podobným problémem? Děkuju za případné rady...

Reklama
shark1359
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod shark1359 » 06 led 2007 08:33

Opravdu ta hláška patří AVS ???? V poslední aktualizaci Spyware Terminatora byl možná nějakej problém protože tohle udělal pár lidem rezidentní štít Terminatora. (snad to už opravili) Nemáš tam i Spy. Termouše ?? :smile: Brácha AVS používá a zatím nevolal s nějakým problémem. :?
. . . . . . jen ta eula je špionská. . . . . . . . jak CYP :D :D :D :D :D :D

chico
nováček
Stav:

Možná...

Příspěvekod chico » 06 led 2007 11:47

Víš, že máš možná pravdu? Termouša tam mám, ikdyž jsem ho tam měl i před čtyřmi dny a spolupracovali OK. Jenže ja ho kua odinstalovat, když nejde spustit žádný program ani odinstalace? No, jdu se v tom pohrabat... Zatím dík za nakopnutí doufám správným směrem! :idea:

fredik
člen Security týmu
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod fredik » 06 led 2007 11:50

Odinstalovat ho můžeš v nouzovém režimu, ale stačí provést update databáze na verzi 1.0.548.301 s tou už je to v pořádku.

chico
nováček
Stav:

Díky

Příspěvekod chico » 06 led 2007 12:53

Děkuji vám pánové a posílám virtuální pejvo či kofolu (jak je libo). Na vině byl Spyware Terminator, kterému skutečně stačilo jen updatnout databázi.

Tímto se také omlouvám AVS, že jsem v názvu tématu zpochybnil jeho kvality.

Každopádně jako poučení pro ostatní to bylo dobré :smile:

alias75
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod alias75 » 06 led 2007 14:00

Tak na tomoto mě vadí jedíné není CZ.
Největší životní moudro je,vědět na koho se VYSRAT a před kým POSRAT .

shark1359
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod shark1359 » 06 led 2007 15:49

:profi: . . . . . . . . :D :D :D :D :D :D bylo nám ctí . . . sire. :D :D :D :D :D :D

shark1359
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod shark1359 » 06 led 2007 17:44

:shock: :shock: :shock: :shock: . . . . . vy zíráte . . . my zíráme . . :shock: :shock: :shock: :shock:
ze zvědavosti jsem spustil aktualizaci termouše taky a mě zazlobil jinak. Vytížení CPU vylítlo na 99% kde se soustavně drželo :shock: . . . . nekonečná aktualizace ???? :D :D :D :D Tak jsem Termouše vystřelil z kompu a znova natáh ze stránek výrobce. A fachčí dál. :D :D :D :D . . . . . . . . . . lumpovéééééé :evil: :twisted: :twisted:

briza
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod briza » 06 led 2007 18:25

alias75 píše:Tak na tomoto mě vadí jedíné není CZ.

Tak to uz ti nemusi vadit vubec nic,protoze cestina je a to konkretne tady. Akorat se musi instalovat v nouzaku,protoze u AVS neni moznost enable selfdefensejako u KAV :bigups:

shark1359 píše: :shock: :shock: :shock: :shock: . . . . . vy zíráte . . . my zíráme . . :shock: :shock: :shock: :shock:

No toto!!!bych si vyprosoval,aby nase telekramove vyrazivo nepouzivali amateri :evil: Dekuji.Jako odmenu mas u me 30% slevu na WS krajec :smile:
Chcete zažít teror?Pořiďte si JEZEVČÍKA!!!

shark1359
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod shark1359 » 06 led 2007 23:36

Jóóóóó . . . . na ten kráječ myslím a šetřím. Učím se od profíka: http://www.youtube.com/watch?v=zxa_64EOmFI

Tommy.
nováček
Stav:

Příspěvekod Tommy. » 08 led 2007 19:05

ahaaaaaa... tak přeci jen byl problém v Termoušovi... :) já to řešil dva dny :x ale odstřelil jsem ho a dal jsem Win Defender... snad stačí :idea:

shark1359
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod shark1359 » 08 led 2007 21:37

:| :| Problém byl v Terminovi , to ano. Závadička v aktualizaci - už ji opravili. Defender je myslím ale slabší než Termouš. Rezidentní štít Defendera nemá HIPS kdežto Termouš HIPS má. Je to samozřejmě na tobě ale na tvém místě bych ze stránek výrobce Termouše vrátil. Nic ti nebrání mít oba - mám vyzkoušeno že se nijak neperou a v poho se snesou.

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”