Dobrý den,
Potřeboval bych poradit ohledně mé grafické karty. Stává se mi při hrách (myslím, že je to naprosto nahodile), že počítač zamrzne, nebo se restartuje, změřil jsem teploty v Everestu a myslím, že je problém v pamětích (GPU VRM), teplota po hře byla přes 70 stupňů, při hře jsem neměřil, ale i tak se mi to zdá strašně moc. Grafika ATI Radeon X1950.
Díky za postřehy a rady
//Úprava nadpisu. Rewqa
///Omlouvám se. Rewip
Počítač při hře zamrzne nebo se restartuje*
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Počítač při hře zamrzne nebo se restartuje*
Vyfoukej prach, zkontroluj otáčení ventilátorů a kondenzátory zda nejsou nafouklé či vytečené.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Profoukal jsem, zkontroloval jsem (běží), kondíky taky v pohodě.
Teď jsem znova zapl v CCC funkci VPU Recover, tak se počítač při zamrznutí nerestartuje celý, ale jen systém (Hláška: Funkce VPU Recover provedla reset grafického akcelerátoru,protože již neodpovídal na příkazy grafického ovladače), ovladače na grafiku nejnovější :(
Teď jsem znova zapl v CCC funkci VPU Recover, tak se počítač při zamrznutí nerestartuje celý, ale jen systém (Hláška: Funkce VPU Recover provedla reset grafického akcelerátoru,protože již neodpovídal na příkazy grafického ovladače), ovladače na grafiku nejnovější :(
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Je možné, že se gk přehřívá, podle toho co píšeš. Chce to zlepšit výměnu vzduchu v bedně. Ventilátor v předu dole fouká studený vzduch do bedny a ventilátor vzadu nahoře vyfukuje teplý vzduch z bedny. Můžeš si to ověřit tak, že odejmeš bočnici a nasměruješ foukání stolním ventilátorem do bedny a sleduješ, zda se teplota GK sníží.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Ano, vyzkoušel jsem, teplota grafiky klesla o 10 stupňů, pamětí na grafice o více jak 20 stupňů. Ale jak teď koukám do Everestu, tak grafický ventilátor má jen 1960 RPM a za tím je (27%), nejsou ty procenta aktuální využití ? Nedalo by se to zvýšit ? Popř. Kde ? Děkuji za odpovědi.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zvýšení otáček ventilátoru na GK nepomůže, pokud se teplý vzduch hromadí v bedně.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Aha, no vzadu na bedně vychází spíše studený, než teplý .. Dá se to nějak vyřešit ?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Uspořádat kabely tak, aby nebránily proudění vzduchu. Máš ventilátory v bedně, jak jsem již uvedl (i vpředu a dostatečného průměru a výkonu).
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3487
-
od pcmaker