smazat díky

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Overlord
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

smazat díky

Příspěvekod Overlord » 21 srp 2011 19:23

Zdravím. Potřeboval bych pomoci. Poslední dobou byly moje windowsy docela nestabilní a tak jsem otestoval ramky memtestem. Těch chyb co to našlo jejda jejda. Snažil jsem se to nějak opravit. Ale teď se mi Windows ani nespustí. Proběhne logo Windows 7, kdy se spojí ony 4 barvy pak 10vteřin nic pak problikne BSOD (nemůžu to zastavit), nemůžu vidět co se tam píše :/ a restartuje se to. Opravit windows 7 nepomohlo. Mám dojem, že je to operačními pamětmi. Ale teď se dostávám k hlavnímu problému a to je ten, že jsem vyndal všechny 3 nechal jsem teda každou 1 ramku samotnou zapojenou. Nechal jsem ji v každém slotu A1 B1 A2 B2, ale furt je to stejné.
Je chyba ve VŠECH operačních pamětích? Je chyba v základovce? Zdroj?
Prosím poraďte.

--- Doplnění předchozího příspěvku (21 Srp 2011 20:21) ---

Tak jsem to zkusil natočit je to v hrozné kvalitě, ale rozpoznal jsem tam tu chybu
C000021a Fatal system error. Bohužel jsem k tomuto problému našel tolik věcí, že nevím kde začít a taky se mi zrovna nezdá, že bych měl všechny 4 kusy ramek špatné?!

Windows memory test, který lze spustit při načtení boot dvd chybu nenašel, ale systém se opět nespustil. Prosím pomoc :oops:
Naposledy upravil(a) Overlord dne 24 srp 2011 14:50, celkem upraveno 1 x.

Reklama
Overlord
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Re: Windows 7 - BSOD po logu

Příspěvekod Overlord » 22 srp 2011 13:14

Stále nikdo odvážný, kdo by nabídl pomocnou ruku? Po logu Windows problkne BSOD a počítač se restartuje.. nenaběhne logovací obrazovka nemohu spustit počítač ani v safe modu.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 22 srp 2011 13:17

Problém je evidentně v RAM. Pokud testuješ RAM pak vždy jen jednu. Stáhni HB, vypal jako bootovací a otestuj RAM.

Overlord
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Overlord » 22 srp 2011 14:40

Jakej program mám stáhnout? Budu si to muset vypálit na notebooku. Jinak donesl jsem si funkční ramku 2gb od kamaráda dám ji tam a teď mi PC ani nenaskočí, Zapnu ho a během 3vteřin se sám vypne. Mám obavy, že je základovka pryč. Počítač se po těch 3 vteřinách vypne.. jednou mi to udělalo, když jsem neměl napájenou grafiku. Teď mám vše zapojené jak má být, ale ani to nenaskočí :(

guest

Příspěvekod guest » 22 srp 2011 14:42

Co máš stáhnout jsem psal výše, stačí kliknout na to HB. Jakou máš sestavu a zdroj?

Overlord
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Overlord » 22 srp 2011 15:17

AMD Phenom II X4 940
4gb ram
W 7 x64 Ultimate
nVidia GTX 560 ti SOC
zdroj LC POWER 600
(Než se začneš smát tomu zdroji tak to beru, že je to shit značka atd.atd. ale nikdy s ním nebyly problémy bohužel jsem si ho kupoval před pár lety a to jsem hleděl jen na grafika ram cpu.. ještě jsem nevědel, že je zdroj tak důležitá věcička :)
Deska Asus M2N32-SLi Deluxe

Je to starý komp vnitřnosti cca 5let.. před rokem a půl jsem ho vylepšil tím procesorem (nejlepší co do té desky šel dat) s tím se vázal nákup nového zdroje a karty.. respektive kvůli kartě cpu - kvůli cpu a kartě zdroj.
Je to asi už jasný, že to budu muset dát někam do servisu, ale chtěl jsem dojít na to co to je, protože jsem v koncích. Jak jsem psal výše, tak mi pc běží 3 vteřiny a pak zdechne..
Nemám bohužel možnost otestovat jestli je to zdrojem nebo deskou. Ale když to shrnu..
Včera: ramky (memtest hlásil chyby jak blbej) načítání Windows = BSOD, načítání v safe režimu (při načítání knihoven) =BSOD
A dnes tam hodím jiné ramky, dokonce jsem zkusil vyndat aji tu baterku co bývá na deskách... a teď PC ani nenaskočí.

guest

Příspěvekod guest » 22 srp 2011 16:11

S těmi zdroji je to všude stejné, pokud si neznalý člověk kupuje první PC tak na zdroj vůbec nemyslí, ostatně ja používám podobné a funguje to.

A točí se ti tu chvilku aspoň větráky, je něco slyšet? Nemáš možnost si na vyzkoušení půjčit zdroj?

Overlord
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Overlord » 22 srp 2011 16:18

Ano včera se větráky točily. Před BSOD se točily cca 2vteřiny hodně rychle.
Dneska to zapnu ty 3 vteřiny co to vydrží tak se točí všechny větráky dokonce i světelné diody na kartě svítí. Ale pak jako by někdo vypl proud nebo zmáčkl tlačítko vypnout. Mám tu jeden zdroj bohužel bych s tím, ale měl takovou práci a nejistý výsledek, že to asi hodím do Alzy, kde to za 200kč zjistí co je špatně. Jsem sám zvědavý. Je to prostě k vzteku.

Banner
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Banner » 23 srp 2011 11:30

Tvůj zdroj je opravdu nebezpečný...
Mas problem? RTFM! Mas vetsi problem? UTFG! Mas nejvetsi problem? Zeptej se na foru :)

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 23 srp 2011 11:44

Banner: Soudíš dle čeho? Křišťálové koule? Nebo si jen pochytil místní fámu o tom že jediný dobrý sou Seasonic, Corsair a Enermax? I zdroje jinejch značek fungujou, nebo myslíš že maj všichni některej ze zmíněnejch značek? Rozdíl je v účinosti a stabilitě při vysokým odběru.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Banner
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Banner » 23 srp 2011 13:41

Soudím dle vlastní zkušenosti, jeden Eurocase mi dával o 4V víc, než má být. Další LC-Power vyhořel...
Mas problem? RTFM! Mas vetsi problem? UTFG! Mas nejvetsi problem? Zeptej se na foru :)

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 23 srp 2011 13:46

Jeden z milionu :)) Jedný škodovce upadlo kolo, nekupujte je :lol:
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jak permanentně smazat data z USB disku?
    od Patrik92 » 16 pro 2024 18:59 » v Vše ostatní (bezp)
    16
    4903
    od Minapark Zobrazit poslední příspěvek
    17 pro 2024 20:54

Zpět na “Problémy s hardwarem”