Zdravím,
před časem jsem vyměnil nVidii za ATI HD 5830. Odinstaloval jsem ovladače nVidie, namontoval ATI, použil Driver Sweeper a nainstaloval ovladače ATI.
Od té doby se mi objevovali občasné cukance při jízdě a dost velké a časté při replay. V určitých situacích došlo taky k poklesu FPS. Ale jezdit se dalo. V posledních pár týdnech se vše drasticky zhoršilo. Hra jede většinou plynule, ale v určitých místech okruhů (vždy ve stejných místech) nastává velké cukání. Nejen v zatáčkách. Takže jezdit se už moc nedá. Tak by mě zajímalo, co se mohlo podělat a jestli to může být i důsledkem toho, že jsem nereinstaloval OS po výměně grafárny.
Díky
Systém:
Core 2 Duo E8500 3,16GHz
ATI HD 5830
4 GB RAM
Corsair 650W
Win XP Home SP3
Cukání - Race 07
Re: Cukání - Race 07
Jakou NVidii jsi měl předtím? Stačí odinstalace starých ovladačů v nouzovém režimu, nová instalace OS není potřeba.
Ano, odinstalaci starých ovladačů jsem provedl v nouzáku.
Měl jsem 9800 GTX+. Přehřívala se i po třetí reklamaci, tak mi ji vyměnili za ATI HD 5830.
Teď jsem ještě zkoušel defragmentovat, ale moc se toho nějak nedefragmentovalo. Analýza hned po defragmentaci opět hlásí, že je potřeba defragmentovat. To asi taky není úplně ideální stav hádám. (zelených čárek je tam přitom jen asi pět, jinak červená a modrá promíchaná po celé délce i po defragmentaci)
Měl jsem 9800 GTX+. Přehřívala se i po třetí reklamaci, tak mi ji vyměnili za ATI HD 5830.
Teď jsem ještě zkoušel defragmentovat, ale moc se toho nějak nedefragmentovalo. Analýza hned po defragmentaci opět hlásí, že je potřeba defragmentovat. To asi taky není úplně ideální stav hádám. (zelených čárek je tam přitom jen asi pět, jinak červená a modrá promíchaná po celé délce i po defragmentaci)
Nevím jak je to přesně u ATI, ale jestli obdobné jako u nVidie, tak ta 30 na konci mluví spíš o kartě pro kancelář a ledacos by to vysvětlovalo. Také se mi nezdá ta výměna nVidie za ATInu, přece to je v režii výrobce, a ten ti nešoupne konkurenci. Spíš bych to odhadl na to, že nějaký šikovný prodavač si nechal vyměněnou nVidii a tobě dal nějakou zbytnou slabou a tudíž levnou ATInu ...
Zkus defragmentovat tímto: Ultra Defrag 4.4.0 - je super, rychlé a se spoustou vychytávek (speciální oblasti, registry, ...) a neřve že nemáš místo. Stále ale platí, že před během zastav vše co jde!
Zkus defragmentovat tímto: Ultra Defrag 4.4.0 - je super, rychlé a se spoustou vychytávek (speciální oblasti, registry, ...) a neřve že nemáš místo. Stále ale platí, že před během zastav vše co jde!
Mě PC stavěla taková malá firmička, prý jim dodavatel dal tu ATI, když se nedařilo tu nVidii opravit. Taky mi to přišlo divný, ale řikali, že je ta ATI lepší, tak jsem s tím souhlasil.
Díky za ten Defrag - zkusím to. Proč to asi nejde defragmentovat windowsovskou utilitou?
Díky za ten Defrag - zkusím to. Proč to asi nejde defragmentovat windowsovskou utilitou?
Asi nemáš volných 10% objemu harddisku, klidně to může být i přes 30 GB ... Také se mě snažila dříve menší firmička ošidit, ale vyběhl jsem s nimi. Jmenovala se Hexen.
Mám volných 25%. To je asi 40GB.
Heh taky bych vyběhl, kdybych tomu rozuměl.
Heh taky bych vyběhl, kdybych tomu rozuměl.

Co ten Ultra Defrag? Já už jiný nepoužívám. MS je stejně primitivní a pomalý.
Tak UltraDefrag nezabral.
Co ta funkce Optimalizovat? Tu jsem nezkoušel když nevím co to dělá.

Co ta funkce Optimalizovat? Tu jsem nezkoušel když nevím co to dělá.
Jak nezabral? Defragmentace neproběhla až dokonce?
já bych jen dodal, že HD5830 je jen o pár procent méně výkonná než GTX460 od konkurence (dle testů, na který jsem koukal), takže výkonu má víc než dost 

X píše:Jak nezabral? Defragmentace neproběhla až dokonce?
Defragmentace proběhla, ale nic se nedefragmentovalo. V podstatě ty tečky zůstaly rozházené jako před tím. Zkusil jsem pak ještě analýzu MS defragmentací a opět to hlásí že je potřeba defragmentovat.
--- Doplnění předchozího příspěvku (Sob Zář 10, 2011 3:07 pm) ---
booxly píše:já bych jen dodal, že HD5830 je jen o pár procent méně výkonná než GTX460 od konkurence (dle testů, na který jsem koukal), takže výkonu má víc než dost
Já si taky myslím, o výkonu to není, vše jede plynule až na výjimky, akorát to sekání. A nastavení detailů u toho nehraje roli. Seká se to ve stejných místech s nastavením na max stejně jako s nastavení na minimum. Zkoušel jsem test FurMark, ten mi ukazuje průměr těsně pod 60FPS a teplota max 75°C.