Veřejné dotazy na warez (Vyřešeno) Vyřešeno

…aneb vzkazy pro Admina

Moderátoři: Ltb, Mods_senior

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Veřejné dotazy na warez (Vyřešeno)  Vyřešeno

Příspěvekod Jan Pašek » 19 led 2007 07:32

Warez jako takový je z hlediska zákona docela problém. Odpovědi na toto téma jsou diskutabilní.

Máme několik možností jak se s tím vypořádat.
Běžně odpovídat a dělat jako by nic. To je ovšem ta nejhorší varianta nerad bych o tohle fórum přišel až se na něj někdo vyspí.
Okamžitě po dotazu přejít na SZ. Do fóra napíšu nelze takto řešit posílám SZ. Jenže to mi připadá stejné jako ta první varianta jen né tak okaté.
Celé diskuse s warezem striktně mazat. V tom případě chudáci "modi." Komu vadí že warez snižuje kvalitu fóra mohl by se zamyslet nad tím jestli by se nechtěl alespoň částečně zařadit mezi "mody" Na jednoho prý teď vychází tak 200 až 300 příspěvků denně.

Máte někdo jiný nápad na popsané téma?
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Reklama
Baron Prášil
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod Baron Prášil » 19 led 2007 09:21

mě osobně to z hlediska zákona vůbec nezajímá. zajímá mě to jenom z hlediska bezpečnosti. ovšem na rozdíl od viry.cz si myslím,že i user s nelegálním softem má nárok na očistu systému.(už i z hlediska celkové bezpečnosti na internetu)
ale,odkazy na warez a cracky,v sekci kam lidi chodí řešit zavšivenej komp? snad nejsem jedinej,komu se to nelíbí.doufam :smile:

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 19 led 2007 10:54

Baron Prášil píše:mě osobně to z hlediska zákona vůbec nezajímá.

Probíráním warezové problematiky se fórum, resp. jeho zřizovatel, dostává do pozice majitele firmy, na jejímž zařízení někteří zaměstnanci např vaří perník. A pokud se nepletu, někde v zásadách nebojaksetavěcmenuje je napsáno zcela jednoznačně, že warez ne!
Proč si zájemce nezadá heslo Crack např do Googla a nenajde si požadovanou věc sám? Není to zas tak složité, ale proč se vystavovat nebezpečí chycení nějakého šmejda, když totéž můžu zcela bez nebezpečí nákazy získat na fóru. A že z toho fórum může mít nějakej malér? No bóže, takovejch malérů už jsme přece ustáli.... :mad:

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 19 led 2007 11:55

Je zvláštní, jak k problematice warezu přistupují náctníci a cetníci. Přičemž ještě první cítka je názorově celkem podobná náctníkům. Koncem první dekády cetníků již začíná docházet k citelnému názorovému odklonu a alespoň se o tom nemluví nahlas, když už se to tedy neplatí. Já osobně nejsem svatým a lecos mám, ne zrovna košér, ale již jsem ve stádiu, kdy se nejdříve zajímám o funkční free alternativy, případně užívám možností trialware, neboť daný program stejně potřebuji jen jednou, dvakrát do roka. Kolikrát si při pohledu do ceníků říkám: "Čemu se diví?", já osobně si začínám hry poctivě kupovat. Samozřejmě, ne novinky. Kupuji si staré hry do pěti kil. To je cena, kterou jsem ochotný akceptovat. Má to jednu obrovskou výhodu, nemusím řešit na PC-Helpu, kterak to udělat, aby mi běhala ta nejnovější hra na mém sypáku. Běhá mi všechno bez problémů na maximum :wink: Dokonce jsem již dospěl tak daleko, že až bude na trhu Vista a XPéčka se zlevní (snad), tak si koupím jedno instalační CD s jediným(!) sériovým číslem, ne jako teď s asi desíti :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Baron Prášil
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod Baron Prášil » 19 led 2007 12:10

abych nebyl špatně pochopenej-neobhajuju warez v žádný formě,ale právní stránku a očistu fóra si musí pořešit zřizovatel sám. já bohužel gumu nemám :evil:
(pro někoho naštěstí :lol: )

jinak samozřejmě souhlas s oběma pány výše

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 19 led 2007 12:28

Barone, s tím nemohu jinak, než souhlasit. Stejně tak souhlasím s názorem, že i pirát, který nikdy nedal ani korunu za nic, má nárok na ochranu před viry. Ne kvůli jeho pohodlí, ale kvůli pohodlí nás všech. Je to vlastně stejný princip, proč se mají narkomanům dávat čisté stříkačky. O ně mi vůbec nejde, je mi srdečně jedno, jestli si ty svinstva budou lejt do žil přes flašku s uraženým hrdlem. Ale pokud je šance, že se tím omezí šíření žloutenky a HIV, pak klidně nakoupím stříkačky za litr měsíčně. Chráním tak sebe a své blízké, na oplátku bych čekal, že je budou házet do koše a ne jimi obkládat třeba tank na Vítkově :idea: A stejné je to vlastně i s viry. Kdysi byli průkopníkem v tomto ohledu u AVG, kdy poskytovali zdarma Home verzi a bezplatný update. Dnes v tom jede asi jen Avast i když svým způsobem i NOD32, když po měsíci stačí jen odinstalovat a znovu nainstalovat a jede se dál 8)
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

alias75
Level 4
Level 4
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod alias75 » 19 led 2007 13:16

Myslím si ,že jednoznačně warez z tohoto fora vystrnadit.Jde o "naše" forum a opravdu by jsme o něj mohli přijít jenom kvůli těm pár neschopným ,kteří nejsou sto napsat do Googla "crack {název programu}" nebo podobně.Docela jsem si zvykl tady jen tak procházet příspěvky a pročítat. Je tady spousta šikovných lidí od ,kterých se dá fakt dost naučit.Proto bych byl pro warez rovnou mazat.
Největší životní moudro je,vědět na koho se VYSRAT a před kým POSRAT .

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 19 led 2007 13:16

Jak je všeobecně známo warez a viry jdou spolu. Zavirované PC slouží mnohdy k rozesílání spamu, ne-li k jeho využívaní ještě k nekalejším účelům. Poskytování antiviru zdarma tedy poněkud snižuje infikování dalších PC a tím ohrožení dalších uživatelů. To je možná moto poskytování používání antivirů zdarma.Bohužel je jich menšina a značný počet domácích uživatelů na nějakou antivirovou ochranu stejně "kašle", protože hlásají, co by kdo u mne na PC hledal. S tím se setkávám stále. Názor mění teprve tehdy, když jejich PC začne díky virů ap. "vyvádět voloviny", nebo se stává pro nějakou práci nepoužitelným.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Jidhash
Tvůrce článků
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Jidhash » 19 led 2007 17:06

No konečně nějaká zajímavá diskuze :D
se vším co jste pánové výše napsali souhlasím, jen bych na daný problém pohlédl i z jiného úhlu.Tohle forum je velmi vstřícné a rozmanité a na rozdíl od ostatních for i velice benevolentní ( nerozdávají se tady bany za každou blbost, a že jich je někdy denně až dost :evil: ) Jsou zde lidé snad všech věkových skupin a různých sociálních postavení a vycházejí spolu vcelku velice dobře.
Takže abychom se dostali k věci, osobně warez nijak nepreferuji, ale nalijme si čistého vína, kdo z vás nikdy v životě nešáhl po nějakém tom cracku ? opravdu máte všichni doma jen 100% legálně zakoupený soft nebo free verze ? Je každého volba jakou cestou se vydá, a nechtěl bych tady striktně nikomu nic nařizovat a nikdo tady taky nikoho nenutí na takové příspěvky odpovídat, a nezdá se mi že by bylo forum denně zavaleno požadavky na warez. Jám jsem na pár warezů hodil linky a plno dalších ignoroval a to jsem nikdy nebyl registrován na žádném warezforu či něčem podobném. Mnozí by teď mohli namítnou že tím napomáhám porušovat zákon :smile: Svědomí mě ale vůbec nijak nežere, protože jsem si vše poctivě "vygooglil", tím chci říci, že jsem o to nijak neusiloval, doslova jsem to našel, vše, co jsem tady kdy do fora vložil, je volně dostupné ke stažení na netu bez jakéhokoli upozornění či omezení, Je to stejné jako když jdete po liduprázdné ulici a na chodníku leží nějaký zmuchlaný papírek, zvednete ho a ejhle 1000,- Kč , co uděláte ? Nikde nikdo, dáte si je do kapsy, nebo je půjdete odevzdat na první policejní stanici aby vypátrali majitele.
Tím že nabídnete link ke stažení ještě nedochází k žádnému narušení čehokoli, otázkou je, jak kdo danou věc použije.To, že jsem někomu půjčil svůj nůž, který měl napomáhat ke sběru hub a daný člověk ho použil zcela jinak, ze mě ještě nedělá vraha.
Jsem pro, aby tohle forum bylo i nadále otevřeno všem a všemu, jsme přece rozumní lidí, kteří se umí sami za sebe rozhodnout
Jak na torrenty
Programy pro internetovou komunikaci
Problémy se řeší na fóru, na SZ nebudu reagovat

Baron Prášil
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod Baron Prášil » 19 led 2007 17:18

obávam se,že nemůžu souhlasit. toto fórum navštěvují uživatelé často nezkušení až je to směšný. a takový uživatel si pod dojmem pestrobarevných hvězdiček,z takové stránky(všichni asi vědí o čem mluvím)stahne nejen crack,kterej může a nemusí bejt nakaženej,ale rovnou i gold codec,protože chce tu babu vidět v akci :lol: přece mu dal link ten borec :D
myslím si,že pevný pravidla nekazej přáteskou atmosféru

Jidhash
Tvůrce článků
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Jidhash » 19 led 2007 17:25

to máš sice pravdu ale přece takové lidi nejde chránit donekonečna :lol: jednou si tu hubu musejí nabít, aby si dali příště pozor, když nejsou schopni samostatně uvažovat, znáte přeci tu zkazku o zakázaném ovoci, které nejvíce chutná :wink:
jen bych doplnil, aby všechny odkazy směřující na warez v jakékoli podobě byly dány do code, aby na ně opravdu nemohl omylem někdo kliknout

a ještě k těm pravidlům, vždyť většina uživatelů není schopna dodržovat ani ty současná pravidla, tím mám hlavně na mysli ignorování funkce Hledat a zakladání stejných témat stále dokola :roll:
Jak na torrenty

Programy pro internetovou komunikaci

Problémy se řeší na fóru, na SZ nebudu reagovat

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 19 led 2007 18:18

Pravdu má asi Jidhash, toto forum bylo založeno k pomoci lidem, kteří mají problémy s HW a SW počítače. Myslím si, že to spolehlivě a korektně plní a není třeba měnit zaužívané praktiky a image i kredit, který PC-HELP má mezi svými uživateli.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “PC-HELP - připomínky k fóru”