Utáhne můj notebook fifu 12?

A vše kolem nich…
(tipy na hry zdarma, dojmy, novinky..prostě vše co vás napadne)

Moderátoři: beather, Mods_senior

ChrisX
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Utáhne můj notebook fifu 12?

Příspěvekod ChrisX » 03 říj 2011 17:57

Zdravim..vím, že můj notebook neni na hry zrovna něco špičkovýho, ale rád bych si zahrál fifu 12 a určitě jí nechci kupovat s tím, že jí možná nerozjedu..

Procesor: AMD Athlon 64 (1.6 GHz)
Grafika: ATI Radeon HD 3200 up to 1408MB
Ramky:3 GB
HDD: 350 GB

Nepotřebuju hrát na nejvyšší nároky..vím, že to nemám šanci..ale kdybych si je trochu snížil, myslíte, že by se to dalo hrát?
Díky..

Jinak mám win 7 a notebook značky Acer.

Reklama
gabriel
Level 2
Level 2
Stav:

Re: Utáhne můj notebook fifu 12?

Příspěvekod gabriel » 03 říj 2011 18:27

Doporučené systémové požadavky FIFA 12 PC:
CPU: dvoujádrový procesor (Intel Core 2 Duo nebo rychlejší) Intel Core2Duo 2,4 Ghz
RAM paměť: 2GB
Grafika: Karty kompatabilní s DirectX ® 9.0c, pamětí 256 MB a 3D akcelerací nebo ekvivalentní (s podporou Shader Model 3.0 nebo vyšší). Problém by mít neměli mít vlastníci ATI RADEON HD 2900. NVIDIA GEFORCE 8800 GT a jejich výkonnějších sourozenců.

Porovnej si sám ;)

ChrisX
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod ChrisX » 03 říj 2011 18:50

No procák..tam hodně zaostávám..myslíš, že to bude velkej problém?

gabriel
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod gabriel » 03 říj 2011 19:00

To by mohl být opravdu velký problém. Zkus najít demo. Pokud ti nepůjde demo, tak každopádně nespustíš ani celou hru.

p3!An
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod p3!An » 03 říj 2011 19:05

Demo není směrodatné. V praxi se občas stává, že demo je náročnější než plnohodná hra. Nic ti nebrání se podívat na minimální požadavky, a ověřit si, zda tvá frekvence CPU bude dostatečná.

gabriel
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod gabriel » 03 říj 2011 23:04

Stačí se na to rozumně podívat. Má procesor s jedním jádrem 1,6 GHz. Ideální požadavky jsou 2x2,4GHz čili 4,8GHz. Pokud výjdu z ostatních her,(takže nemusím ani koukat na minimální požadavky) bude minimální požadavek na procesor dual core 2GHz. Což je víc než dvojnásobek jeho výkonu. Kdyby měl 16GB RAM, tak by se o tom možná dalo uvažovat, ale v tomhle případě je to jen o tom, jestli se mu přitom jenom bude vypínat noťas, nebo mu rovnou shoří procesor. Takže nevěřím, že má pro tenhle noťas smysl Fifu 12 kupovat. Stejně byla nejlepší Fifa 2002 :D :D :D.

p3!An
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod p3!An » 03 říj 2011 23:18

Zatím jsem neslyšel o tom, že by někomu shořel procesor vlivem náročné aplikace :D Zajímalo by mě, kde jsi na tom byl. Nezajímám se o elektro, tudíž nevím nic o architektuře CPU, jakým způsobem jsou naprogramovány, ale toto se mi zdá být nesmyslem. Pokud ve vlastní aplikaci vytvoříš nesmyslný příkaz v cyklu, který bude mít za následek prudké zvyšování nároků na pamět, OS ho ukončí. Stejně tak se to projeví u této hry, nebo druhou možností, kdy průběh hry bude velice neplynulý. A na závěr, frekvence CPU se nenásobí počtem jader, existuje k tomu určitý způsob výpočtu..

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 04 říj 2011 01:38

gabriel: Neraď, pokud si nejsi jist, že to, co tvrdíš, je pravda. Nikdo nepotřebuje slyšet blbosti a bludy, o kterých je někdo přesvědčen, takže příště se podobných komentářů raději zdrž, budeš tak užitečnější. Podívej se někdy extrémní OC procesoru dusíkem, pak uplatni svůj přepočet a uvidíš sám, že třeba čtyřjádro na taktu 3GHz, podle Tebe tedy 12GHz, je prostě blbost. 16GB RAM na hry? Ukaž mi jedinou, která využije byť polovinu, rád se přiučím. A stejně tak s hrou, která dokáže zapříčinit vyhoření procesoru. Myslím, že bych věděl o pár lidech, kteří by věděli, jak s ní naložit, a stejně tak o pár adeptech, kteří by si ji zasloužili zahrát. Ale jak sám píšeš, stačí se na to pouze rozumně podívat.. bohužel u Tebe slovo 'rozumně' nabírá zcela jiný rozměr.. :D

K dotazu, minimální požadavky jsou dosti unifikované a tedy se podle nich nejde doslova řídit. Jde o to, že výrobci her prostě musí nahodit nějakou HW výbavu, na které 'zaručují' hratelnost. Už jen z toho je jasné, že lepší je napsat silnější stroj, než-li zkoušet všechny možné druhy GK a poté vyvodit, která to ještě dá a která již nikoliv, a stejně tak pak u CPU. Navíc mám podezření, že tyto požadavky na FIFU '12 jsou jen okopírované z '11. CPU máš sice slabší než-li je požadováno, a teď nemyslím pouze frekvencí, avšak musíš brát v úvahu, že se nejedná o hru náročnou na výpočty přes CPU, přeci jen se nebavíme o obsáhlé strategii, nýbrž jen o kopané. HD 3200 byla v sobě uvedení nejsilnější integrovaná GK na trhu, zde by tedy problém nastat neměl. Vždyť tato karta dokáže rozjet na min. i Crysis, takže zase taková vrána to není. 3GB RAM je pak až až. Abych to shrnul, podle mého, novou FIFU rozchodíš, ovšem zaručit ti to nikdo nemůže, leda by někdo měl totožnou konfiguraci a tuto hru měl již ozkoušenou. Radím ti tedy stáhnout si alespoň demo, i když jeho vypovídající hodnota není něco, na čem by se dalo stavět. Ovšem pokud ho rozchodíš, nemusíš to dále řešit.. :wink:
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 04 říj 2011 07:17

Taky může zkusit Fifu 11, ty nároky by měli bejt stejné (aspoň podobné)

To gabriel: podle tvojeho výpočtu bych měl rozjet Need for Speed: Shift na P4 na 3,6GHz (Procesor: Intel Core 2 Duo 1.6 GHz nebo lepší => 3,2GHz by měl stačit podle tvé úvahy) a jakto že mi to teda nejede? Ono to s vícejádrovýma procesorama je trochu těžší k porovnávání výkonů, každá procesorová genetace má jinný výkon a frekvence už dávno není směrodatvá (viz. Pentium 4 vs. AMD Athlon http://pctuning.tyden.cz/hardware/proce ... 800mhz_fsb) třeba C2D na 3GHz není stejně výkonné jako i3 na 3GHz.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

gabriel
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod gabriel » 04 říj 2011 07:39

to Spyke: mě při hře opravdu shořel procesor. Hrál jsem krapátko náročnější hru, selhalo mi bezpečnostní vypnutí v případě přehřátí a procák byl uprostřed pěkně opečenej s krásnou vůní kouře. A pokud vím, tak co už neutáhne procesor se snaží kompenzovat RAMka. Neříkám, že to zachrání pomalej procesor, ale trochu mu to usnadní. A 16 GB RAM není nikdy k zahození ať už děláš cokoliv :D :P

Pořád tvrdím, že ten procesor to bude pěkně kazit.

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 04 říj 2011 07:57

To že ti ten procesor shořel nebylo způsobeno velkou zátěží, ale špatným chlazením. Pokud budu mít dobrý chladič tak na tom procesoru můžu spustit cokoli, ale jakmile bych třeba vypnul větrák tak do 5min můžu kupovat novej. A nikdo netvrdí že ten procesor to nebude brzdit, ale utáhnout by to mohl, všichni naráží na tvůj výpočet podle kterého by měl i7 s šesti jádry a dalšími virtuálními na 3,5GHz a podle tebe by měl 42GHz!!!
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 04 říj 2011 09:17

Žádná kompenzace CPU pomocí RAM neexistuje

Sent from my Desire HD using Tapatalk
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Hry”