Zdravim..nevím, kam jsem to měl zařadit..tak snad je to správná sekce..
Mám problém..mám notebook a za tlačítky na klávesnici mam prach a různý nepořádek..
Je nějaký způsob, jak bych to mohl vyčistit, aby se nic nepoškodilo? Jestli jste to někdo už nějak zkoušel, tak to sem prosím napište..sestře to dělali tam, kde koupila notebook, ale samozřejmě to nebylo zadarmo a tak hledám jiné řešení..
Prach a nečistota v klávesnici..
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Prach a nečistota v klávesnici..
No prvně, určitě neoddělávej tlačítka, je to cesta do pekel (servisu). Blbě se pak dávaj zpátky a většinou se u nich urvou i packy, na kterejch držej. Můžeš zkusit stlačenej vzduch nebo čistící hmotu.
http://interlink.tsbohemia.cz/agfa-phot ... 24768.html
http://interlink.tsbohemia.cz/cistici-h ... 83252.html
Osobně jí mám a docela pomáhá na běžnou klávesnici + jsem to zkoušel na dvou notebookách a taky pomohl
http://interlink.tsbohemia.cz/agfa-phot ... 24768.html
http://interlink.tsbohemia.cz/cistici-h ... 83252.html
Osobně jí mám a docela pomáhá na běžnou klávesnici + jsem to zkoušel na dvou notebookách a taky pomohl

Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Tak díky..a myslíš, že to prodávaj třeba v Evě nebo tak?Abych to nemusel objednávat, když mam obchody cca 3 km od baráku?
V Evě? Evu znám ale nic neprodává.
Tu hmotu nevim, nikdy jsem to neviděl ale ten stlačenej vzduch by mohli mít v nějaký kamenný prodejně kde se věnujou IT.
Tu hmotu nevim, nikdy jsem to neviděl ale ten stlačenej vzduch by mohli mít v nějaký kamenný prodejně kde se věnujou IT.
Just Fucking Google It!
No sundavání tlačítek na NB nemusí bejt takový peklo (sám sem si NB čistil a sice je to na dyl než klasicka klavesnice ale de to)
1. klávesnici si vyfoť ať víš kam co patří
2. napřed skus sundat a zase nasadit jenom jedno tlačítko ať víš do čeho deš
3. mezerník a jiný velký klávesy mívaj trochu jiný usazení než ostatní. Až je budeš sundavat koukni se jak tam seděj.
4. Na vyndavání je nejlepší asi příborovej nůž, nebo cokoli plochý a tupý abys při vydloubávání nepoškodil klávesy.
Hodně štěstí
1. klávesnici si vyfoť ať víš kam co patří
2. napřed skus sundat a zase nasadit jenom jedno tlačítko ať víš do čeho deš
3. mezerník a jiný velký klávesy mívaj trochu jiný usazení než ostatní. Až je budeš sundavat koukni se jak tam seděj.
4. Na vyndavání je nejlepší asi příborovej nůž, nebo cokoli plochý a tupý abys při vydloubávání nepoškodil klávesy.
Hodně štěstí

No záleží na tom jak jsou tam ty klávesy uchycený, někdy tam jsou takový nesmysly který hned praskaj, někdy tam jsou klávesy přilepený,.. Já bych to nedělal.
Just Fucking Google It!
Já tedy u svého ntb klávesnici normálně luxuji.
Samozřejmě to mám na malý tah a jde to krásně.
Ale bacha na klávesy, kdybys použil "můj" způsob, jestli je nemáš u nějak uvolněné, abys je nevyluxoval..

Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
Já čistím normálně stlačeným vzduchem a můžu jen chválit. A když jsem si jednou nalil do části klávesnice pití, musel jsem tlačítka oddělat abych to vyčistil a nebylo to tak náročné, ale chce to klid a čas.
Kotik kdyžtak si ta tlačítka najde ve vysavači.
Kotik kdyžtak si ta tlačítka najde ve vysavači.
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Vysavač ne-e, vyndávat ne-e. Při ulomení packy může rovnou zamířit do servisu pro novou klávesnici - výměna s prací cca 1500 ,-
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.

- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Na malý drobečky podle mě stačí jenom notebook otočit vzhůru nohama a trošku s nim zatřást a vypadá to samo. Samozřejmě ho musíš před tim otevřít 

ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
Tak jasně, že by je dyžtak našel, ale komu by se chtělo se hrabat v pytlíku od vysavače. 

Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
+ Genius SW-HF 5.1 4000
+ Genius SW-HF 5.1 4000
Zpět na “Problémy s hardwarem”