nesmyslné datum ve windows xp
nesmyslné datum ve windows xp
Dobrý den, řeším problém na PC se systémem XP home, jednou za cca měsíc naskočí nesmyslné datum, např 1901, 2061 apod. Dělá mi to problém při práci s maily. Když si toho všimnu musím přenastavit čas manuálně ve windows datum a čas vlastnosti. Poté, co mi naskočilo datum 2061, začal mi windows hlásit, že namám originální kopii windows a vyskakuje mi štítek při spouštění a vypínání. Když dám ověřit pravost, vyhodnotí mi legitcheck systém jako originální. Ale systém mě stále nepřestává upozorňovat na nelegálnost. Máte někdo zkušenost s tím datem nebo s tou legalizací?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: nesmyslné datum ve windows xp
Pokud je chybný datum a čas po spuštění počítače, může být příčinou vybitá baterie na základní desku. Tu je třeba vyměnit . Je běžně ke koupi v prodejnách s výpočetní technikou za cca 30 -50 Kč (dle výrobce).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
nemuze to nejak rozhasit bios?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Budeš muset nastavit znovu čas a datum, případně i to, co jsi tam původně upravoval. Nejspíš jsi tam sám asi nic nenastavoval. Nakonec je třeba nastavení uložit zpravidla klávesou F10.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
tak jsem vymenil baterii na základovce, tak uvidime. ted jeste se zbavit vyskakujicich oken nelegalni kopie...
Tak ta poslední část věty se na tomto fóru neřeší!
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
je to legalni kopie xp home mam original nalepku a fungovalo vse, aktualizace std az dodneska, legalnost jsem kontroloval i pres legitcheck od microsoftu...
-
- Pohlaví:
To se ti také mohlo stát tím rozhozeným datumem. Nastav správně datum a uvidíš, pokud se to bude opakovat pak bych to řešil s technickou podporou MS.
tak zkusil jsem vyměnit baterii na základovce v pátek a dneska to hlásilo datum 2002...
Pokud ani po ručním nastavení není datum v pořádku, jak píše Blue Spirit, řešit s podporou MS.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 7840
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
05 srp 2024 15:30