Problémy s virtuální pamětí

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Sixi
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Problémy s virtuální pamětí

Příspěvekod Sixi » 16 led 2007 09:57

Zdravím,
Informace o operačním systému
Platforma: Windows XP
Verze: 5.1.2600 Service Pack 2
Verze společných ovládacích prvků: 5.82.2900
RAM: 479 MB
Procesor: Intel(R) Celeron(R) M processor 1.30GHz (1296 MHz)

Pro práci používám MS OFFICE 2003. V poslední době se mi stále častěji stává, že mi padá Excel. Má to pravděpodobně spojitost s virtuální pamětí. Před tím než Excel spadne, vyskočí v 80% případů, že je nedostatek virtuál....
V systému jsem tedy nastavila ať si velikost virtuální paměti nastavuje PC sám, Excel padá míň, ale stále a opět jsou hlášky, že je nedostatek paměti. Když spustím správce úloh zdá se mi, že jsou některé aplikace systému spuštěny několikrát. Musím přeinstalovat Win nebo existuje něco co mi může "pročistit pc".
Pravidelně aktualizuji. Havěť bych mít neměla nechala jsem si log kontrolovat.
Díky za odpověď.

Reklama
Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Luboš » 20 led 2007 16:52

Zkus vyčistit adresář C:\Documents and Settings\tvůj_účet\Local Settings\Temp a dále adresář C:\Documents and Settings\tvůj_účet\Local Settings\Temporary Internet Files a nakonec vysyp Koš. Pak odstraň všechny body obnovy kromě posledního a restartuj počítač. Možná máš málo volného místa na disku.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

Sixi
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Sixi » 23 led 2007 12:18

Luboš píše:Zkus vyčistit adresář C:\Documents and Settings\tvůj_účet\Local Settings\Temp a dále adresář C:\Documents and Settings\tvůj_účet\Local Settings\Temporary Internet Files a nakonec vysyp Koš. Pak odstraň všechny body obnovy kromě posledního a restartuj počítač. Možná máš málo volného místa na disku.

Soubory jsem odstranila kromě 8 souborů v C:\Documents and Settings\tvůj_účet\Local Settings\Temp, které k vůli používání PC odstranit nechtěl.
Informace o disku:
Celková kapacita: 37.25 GB
Využito: 21.20 GB
Volných: 16.05 GB
Hláška o nedostatku paměti se objevila už jen jednou, ale objevila. Může být problém s hardware a jak ho otestovat? Nebo zkusit raději reinstalaci?
Opět děkuji za odpověď.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 23 led 2007 12:56

Děláš nějaké velké tabulky?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 23 led 2007 13:08

Co myslíš tím ... zdá se mi, že jsou některé aplikace systému spuštěny několikrát.?
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 23 led 2007 13:49

Zajímalo by mne kdy byly naposledy čištěny registry? a možná že by nebylo od věci mrknout do logu i když byl kontrolován né pokaždé se kromě virů zaměříš na dvojí spuštění.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 23 led 2007 14:32

Rozhodně bych PC projel Ad-aware a Search&Destroy a možná i dalšími utilitami : http://www.stahuj.cz/utility_a_ostatni/ ... _pocitace/
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Sixi
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Sixi » 29 led 2007 07:59

Luboš píše:Co myslíš tím ... zdá se mi, že jsou některé aplikace systému spuštěny několikrát.?

Jsem laik, takže si fakt jen některé věci "myslím", ale lépe by bylo vědět a nemyslet. Ve správci úloh např.: svchost.exe je 2x spuštěn pod uživatelským jménem SYSTEM; IEXPLORE.EXE 2x pod mým účtem. Je fakt, že jsem nějak zapoměla to projet Ad-Aware, okamžitě tak činím a díky (to jsme my laikové).
Dělám normální tabulky, ale mohlo by to být i v Outlooku používám MS Outlook 2003 a mám na sebe koš což sebou přináší min 200 emailů zbytečných denně, jdou do nevyžádané pošty a občas je tam i něco důležitého, tak to přejedu vizuálně a všechno zbytečné mažu, pravidelně komprimuju (1x týdně) velikost .pst je 700 MB.
No jen nevím jestli tento dotaz už spíš nepatří do kancelářského balíku.
Ten log teda pošlu ještě jednou a tam kam patří. Jen se omlouvám, že se k odpovědím dostávám později, ale moc děkuji za rady.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 29 led 2007 09:02

Ten log prosím i z upozorněním na toto téma pokud ho budeš dávat do logů aby kluci neztratili nit. Po virové stránce je to tuším jak si psala v pořádku.
Další podstatná informace bude velikost RAM paměti a zjištění nastavení velikosti virtuální paměti. Velikost RAM - Start - nastavení - ovládací panely - systém - záložka obecné.
Pokud to nechceš přepisovat obrazovka se dá vyfotit a vložit jako příloha do přízpěvku.
Okno které chceš přefotit do levého horního rohu obrazovky- současný stisk "Ctrl"+"PrintScreen" (vedle F12) - Start - příslušenství - malování - současný stisk "Ctrl"+"V" (foto obrazovky se vloží za schránky) Posuvníky tak aby ses dostala do pravého spodního rohu - chytit za roh vloženého obrázku a zmenšit na rozměr okna ketré chceš poslat - Uložit
Velikost virtuální paměti (sori mam Win 2000 snad to bude sedět) start- nastavení - ovl.panely - systém - záložka upřesnit - Klik na možnosti výkonu.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Sixi
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Sixi » 02 úno 2007 09:08

Díky za popis. Stihla jsem vše ještě před tvou odpovědí, log byl vpořádku jen jsem fixla nějakou zbytečnost. Nakonec jsem přece jen přeinstalovala Win. Což PC zrychlilo. Přesto ještě jednou díky, protože jsem se tomu přeinstalování chtěla vyhnoput.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Virtuální telefonní číslo a nebezpečí
    od Klisnic » 08 črc 2024 20:07 » v Vše ostatní (Off topic)
    2
    2904
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    08 črc 2024 23:02
  • Doplnění RAM paměti Příloha(y)
    od bugicek7lpCZ » 09 zář 2024 20:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    25
    7265
    od bugicek7lpCZ Zobrazit poslední příspěvek
    07 říj 2024 19:04
  • Výběr desky a pamětí
    od MariTopHigh » 02 lis 2024 07:57 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    2405
    od MariTopHigh Zobrazit poslední příspěvek
    02 lis 2024 23:00
  • Deska a paměti pro 9900X
    od Hromotluk » 05 úno 2025 09:09 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    8
    3159
    od Hromotluk Zobrazit poslední příspěvek
    09 úno 2025 20:22
  • Občasné problémy s PC
    od Qinter » 28 črc 2024 11:09 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    8
    6240
    od Qinter Zobrazit poslední příspěvek
    28 črc 2024 12:26

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”