Takže pravděpodobně půjde o poškozenou desku ?
Nebo je možné že deska pozná že tam tech chladič není upevněn tak jak má být a tak to ani nespustí ?
Prostě obrazovka vypnutá ani písmenko.
ulomené nožičky chladiče CPU
Re: ulomené nožičky chladiče CPU
miishulka: Také kolíky mám čo si odlomila.
-
- Pohlaví:
S poškozenou deskou bych se předčasně neplašil. Pokud to jednou pípne pak zřejmě proběhla kontrola HW O.K. ale jelikož procesor není chlazený tak se to vypne. Dal bych tam nový chladič.
CZechBoY ti zde jeden nabízí!
Nijak bych nespekuloval o tom zda CPU topí hodně anebo málo - spouštět to bez chlazení nemá cenu a pak můžeme zbytečně přemýšlet je li chyba v nechlazeném CPU anebo na desce.
CZechBoY ti zde jeden nabízí!
Nijak bych nespekuloval o tom zda CPU topí hodně anebo málo - spouštět to bez chlazení nemá cenu a pak můžeme zbytečně přemýšlet je li chyba v nechlazeném CPU anebo na desce.
asi před rokem se mi stalo to samé co tobě - 1 nožka ze 4 se mi zlomila (přesně ten bíly úchyt co tobě) a vyřešil jsem to (dočasně) tak, že jsem o tu zlomenou nožku opřel lžičku a druhý konec lžičky jsem dal pod zdroj, s tím že case byl na ležato takže mi ten chladič lžička tlačila dolů a zapírala se o zdroj
zní to strašně ale fungovalo to a dokonce i chladilo stejně jak originální a tak jsem to měl víc jak půl roku

I5-4460, R9 380 4g, SS 500W, 4GB HyperX
Přitlač chladič na procesor (rukou) a PC zapni. Když to nic neudělá tak je chyba jinde. V tom případě zkus spustit PC v minimální konfiguraci (zdroj, deska, jedna paměť a procesor c hladičem, všechno ostaní odpoj včetně kabelů. Pokud PC naběhne s tím že nemá z čeho bootovat tak jsou odzkoušený komponenty ok. Žádná kontrola dosedajícího chladiče neexistuje (určitě ne u tvý desky).
Upgradovat tohle by se nevyplatilo, jedině koupit novou sestavu.
Upgradovat tohle by se nevyplatilo, jedině koupit novou sestavu.
Just Fucking Google It!
Petaq a na monitoru bude co, když nebude mít zapojenou grafiku
, což mě ostatně napadlo, že by mola být chyba v grafice. Zkus ji přitlačit, jestli není náhodou povyskočená.

Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
Děkuji za cenné rady, grafiku zkusím přitlačit a spustit ráno a uvidím. Nemanipulovala jsem s ní, tak nevím jestli je by jen tak vyskočila, ale zkusím :-)
Proxus : děkuji za tip, ale vzhledem k počtu ulomených nožiček bych měla v bedně přelžičkováno :-)
Blue spirit - děkuji za menší uklidnění, ale jakmile počítač zapnu, tak krátce pípne, roztočí větrák a jede. Pak začnu plašit já a po 10 sekundách ho raději vypnu aby mi neshořelo to CPU. Sám se nevypne - jako že by se lekl že se přehřívá a vypnul se raději sám.
Proxus : děkuji za tip, ale vzhledem k počtu ulomených nožiček bych měla v bedně přelžičkováno :-)
Blue spirit - děkuji za menší uklidnění, ale jakmile počítač zapnu, tak krátce pípne, roztočí větrák a jede. Pak začnu plašit já a po 10 sekundách ho raději vypnu aby mi neshořelo to CPU. Sám se nevypne - jako že by se lekl že se přehřívá a vypnul se raději sám.
Takže rekapitulace - GPU jsem zkusila přitlačit a nic se neděje. Jsme stále tam co předtím. Zkouším se dohodnout s kluky co mi tady nabízejí chladič s větráčkem. Nemáte náhodou někdo starou funkční podobnou desku jako ta moje ? nebo i trošku lepší ? aby mi do toho seděly ty komponenty ? Včetně zdroje ?
miishulka (SZ) píše:Ještě ne,
všechno má být teda odpojený ? mám jenom strach abych to tam dala zase zpátky.
Nevím který kábl kam vede a od čeho je. Nestačilo by třeba odpojit jen HDD, to by poznalo rovnou že to nemá z čeho bootovat ne ?
Ono nejde o to aby to nemělo z čeho bootovat ale o to aby tam byly zapojený komponenty který jsou nutný pro to aby se ten počítač spustil, pokud to i tak nepojede tak postupně všechny komponenty testovat jinde a zjistit co je špatný. Z case by se to mělo vyndat kvůli tomu kdyby tam něco zkratovalo třeba deska se dotýkala case apod.. Jestli si na to netroufáš tak řekni třeba někomu známýmu kdo se v PCs vyzná.
A příště to napiš rovnou sem, nepiš mi to do SZ.
Just Fucking Google It!
Takže rekapitulace situace.
Větráček mám úplně nový a konečně jsem se dostala k tomu o tam dát.(z alzy apline 11 GT Rev.2)
Napoprvé počítač naběhl normálně ale jak jsem se dostala k naběhnutí až na plochu, začal křičet - takové to dlouhé pípnutí co neskončí dokud o nevypnete.
Zkontrolovala jsem ještě jednou jestli je tam dobrě nasazenej a přišlo mi že ta jedna nožička nebyla úplně zatlačená, zkusila jsem to ještě jednou raději lehce přitlačit, abych tomu neublížila a už to nenaskočilo vůbec (jen to croustalo jako když jsem tam měla zapojený-nezapojený ten starý)
Větráček se točí, počítač nepípá.
Takže vadná deska nebude, ale nejspíš je chyba ve mě.
Návod k tomu mám jen anglicky a na odkazu kde by měl být český nefunguje.
Takže jsem to zkusila podle obrázků. Dala ty nožičky do dírek na desce a protější dva jsem vždycky zatlačila. Ten kolík s tou šipkou jsem nechala v tom směru jako byl. Má to tak být nebo se to má ještě nějak otočit ? Myslím že ne. Zapojeno do desky tím káblem mám taky.
Takže co můžu mít špatně ?
Větráček mám úplně nový a konečně jsem se dostala k tomu o tam dát.(z alzy apline 11 GT Rev.2)
Napoprvé počítač naběhl normálně ale jak jsem se dostala k naběhnutí až na plochu, začal křičet - takové to dlouhé pípnutí co neskončí dokud o nevypnete.
Zkontrolovala jsem ještě jednou jestli je tam dobrě nasazenej a přišlo mi že ta jedna nožička nebyla úplně zatlačená, zkusila jsem to ještě jednou raději lehce přitlačit, abych tomu neublížila a už to nenaskočilo vůbec (jen to croustalo jako když jsem tam měla zapojený-nezapojený ten starý)
Větráček se točí, počítač nepípá.
Takže vadná deska nebude, ale nejspíš je chyba ve mě.
Návod k tomu mám jen anglicky a na odkazu kde by měl být český nefunguje.
Takže jsem to zkusila podle obrázků. Dala ty nožičky do dírek na desce a protější dva jsem vždycky zatlačila. Ten kolík s tou šipkou jsem nechala v tom směru jako byl. Má to tak být nebo se to má ještě nějak otočit ? Myslím že ne. Zapojeno do desky tím káblem mám taky.
Takže co můžu mít špatně ?
Zpět na “Problémy s hardwarem”