ulomené nožičky chladiče CPU
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: ulomené nožičky chladiče CPU
Když se ti ho povedlo zapnout, koukala jsi na teploty?
To už jsem nestihla, začal křičet, tak jsem ho raději vypnula, ale myslím že pípal kvůli teplotě, ale nevím proč to teď nejde.
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Mno, myslím, že je to sřejmé. Nechci dělat závěry ale pokud jsi s tím manipulovala a pak už nenaběhl, je možné, že chyba není v chladiči. vyndavala jsi procesor z desky? Jinak, to, že křičel mohlo mít vícero důvodů.
Ne, jenom jsem poprvé nasadila nový chladič na procesor, počítač naběhnul a jak byl na ploše tak začal řvát. Potom jsem o vypnula, trošku ještě zatlačila na chladič a potom už nic.
Procesor jsem nevytahovala a ni nijak s ničím nemanipulovala.
Procesor jsem nevytahovala a ni nijak s ničím nemanipulovala.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Máš tam pastu? BTW neopírá se chladič někde o kondenzátory?
Naposledy upravil(a) El Diablo dne 17 lis 2011 13:24, celkem upraveno 1 x.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pastu si tam dala?
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
myslíš že by to tam molo být zatlačené víc než než má (jeslti je možné že to vůbec jde zatlačit víc než to má být) ?
Pasta byla na chladiči originál - je nový. Máme ještě kdyžtak ještě tu teplovodivou žvejkačku co má na výšku 1,5 mm - tak jestli ji tam mám dávat...
na ty kondenzátory nevidím, tak mám to zkusit znovu oddělat a nasadit "míň" ?
Pasta byla na chladiči originál - je nový. Máme ještě kdyžtak ještě tu teplovodivou žvejkačku co má na výšku 1,5 mm - tak jestli ji tam mám dávat...
na ty kondenzátory nevidím, tak mám to zkusit znovu oddělat a nasadit "míň" ?
Naposledy upravil(a) miishulka dne 17 lis 2011 13:49, celkem upraveno 2 x.
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Ne ne, chladič je konstruován tak, aby tlakem nepoškodil procesor. Když jsi ho nasazovala, musela jsi cítit jak nožičky zapadají do MB. Teplovodivou pastu na chladiči bych nechal origo, ta stačí.
Nožičky krásně zapadly, krásně jsem je zatlačila :-)
Teď jsem to znovu oddělala a koukám že CPU vůbec není zapatlaný od té pasty - takže je možný že to prostě nějak nedoléhá ?Otlačilo se to tam sotva na 10% plochy CPU. Když jsem oddělávala tu původní přišlo mi že tam toho byla větší vrstva. Tady na tom chladiči je opravdu tenoučká.
Takže může to být tím, že CPU prostě necítí že by ho něco chladilo, tak raději vůbec nezapne ?
Teď jsem to znovu oddělala a koukám že CPU vůbec není zapatlaný od té pasty - takže je možný že to prostě nějak nedoléhá ?Otlačilo se to tam sotva na 10% plochy CPU. Když jsem oddělávala tu původní přišlo mi že tam toho byla větší vrstva. Tady na tom chladiči je opravdu tenoučká.
Takže může to být tím, že CPU prostě necítí že by ho něco chladilo, tak raději vůbec nezapne ?
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
CPU necítí vůbec nic.
Jen když není přiložený chladič, teplota začne vstoupat a to se mu nelíbí. No nevím, tento chladič jsem ještě neinstaloval ale jestli nedoléhá, je to rozhodně špatně. Vrstva teplovodivé pasty ma být slabá. Ostatně, kdyby byla moc silná tak jí chladič vytlačí mimo plochu procesoru a zapatláš si základní desku.

No ale účel té pasty je asi ten aby to vytvořilo nějakou "spojovací" vrstvu mezi cpu a ladičem, nebo ne ?
Takže jestli to nedoléá, tak to nechladí, CPU "cítí" že se mu zapalují lýtka a raději je v klidu a nic nedělá. Takže myslíš že větší vrstva nepomůže ?
Mám k dispozici ještě toto
http://www.alza.cz/alphacool-warm-condu ... 3.htm#foto
Takže jestli to nedoléá, tak to nechladí, CPU "cítí" že se mu zapalují lýtka a raději je v klidu a nic nedělá. Takže myslíš že větší vrstva nepomůže ?
Mám k dispozici ještě toto
http://www.alza.cz/alphacool-warm-condu ... 3.htm#foto
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Záleží na tom, jak moc velká je tam mezera. Můžeš sem dát nějakou fotku jak to tam vypadá?
Zpět na “Problémy s hardwarem”