Ahoj,
mám problém s excelovským (*.xlsx) souborem. Soubor má něco málo přes 2 MB a obsahuje přibližně 8000 řádků o 7 sloupcích. Neobsahuje makra, odkazy ani funkce. Soubor se otevírá přibližně 5 minut a využívá přibližně 650 MB paměti a 50% procesoru, takže se s ním velice těžko pracuje. Stejný problém na všech stanicích s různými OS i office.
Nevíte někdo, zda jde tento problém nějakým způsobem opravit? Protože, když jsem zkoušel vytvářet podobný soubor s náhodnými daty, tak pracoval správně a svižně.
Díky moc za reakce, Jakub
Pomalý XLXS soubor Vyřešeno
Re: Pomalý XLXS soubor
Zkus označit myší všechny buňky s daty (třeba od A1 do G7000) a provést kopírování dat, pak si otevři nový soubor (neprováděj kopii sešitu na jiný sešit!), klikni myší na buňku A1 v novém souboru a proveď vložení kopírovaných dat. Uzavři si původní soubor, pak si ulož nově vytvořený soubor pod jiným názvem, ukonči excel a pak si otevři nový vytvořený soubor. Zkus porovnat.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
Re: Pomalý XLXS soubor Vyřešeno
Toto už mě také napadlo, ale asi po 5 minutách nic-se-nestání, po vložení do nového souboru, jsem to natvrdo přerušil. Po tvém příspěvku jsem to tedy zkusil znovu a nechal běžet hodinku a zatím se akce neprovedla, pouze je zaseklý systém. Zkusím ještě chvilku počkat...
Jinak díky za rychlou reakci:)
--- Doplnění předchozího příspěvku (21 Lis 2011 18:45) ---
Tak jsem tu samou akci provedl na v office 2010 a vše šlape:)
Díky moc:)
Jinak díky za rychlou reakci:)
--- Doplnění předchozího příspěvku (21 Lis 2011 18:45) ---
Tak jsem tu samou akci provedl na v office 2010 a vše šlape:)
Díky moc:)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 4612
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek