Nejde spustit defragmentace

...

Moderátor: Mods_senior

rv.reality
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Nejde spustit defragmentace

Příspěvekod rv.reality » 31 led 2007 00:54

Používám staré Pentium 233 MHz s Win 98. Už několik let na něm nejde spustit defragmentace. Po delší době se zobrazí hlášení, že scandisk 10x restartoval a že mám zkusit ukončit běžící programy... a to je vše. V počítači byly v minulosti nějaké viry. Měl jsem ho v servisu, dali mi tam nový HDD a překopírovali soubory. Nepomohlo to. Jsem laik a pouhý koncový uživatel. PC používáme celá rodina zejména pro internetové připojení.

Reklama
Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Luboš » 31 led 2007 07:23

Zapni počítač a v okamžiku, kdy se objeví zpráva, že systém Windows startuje, tak stiskni a chvilku přidrž klávesu F8. Z následně zobrazeného menu zvol start v nouzovém režimu, další oznamovací okno odklepni a po naběhnutí systému v nouzovém režimu spusti tu defragmentaci. Mělo by to pomoct.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

briza
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod briza » 31 led 2007 08:12

Nechci být špatným prorokem,ale pokud ten počítač vážně nebyl defragmentovaný několik let,tak se obávám,že se tím standartní windows defragmentace asi neprokouše. :?
Chcete zažít teror?Pořiďte si JEZEVČÍKA!!!

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 31 led 2007 10:29

rv.reality píše, že mu v servisu dali nový HD, takže předpokládám, že defragmentace nebude tak strašná.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

Baron Prášil
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod Baron Prášil » 31 led 2007 10:36

jj,vzpomínam si,že na 98čkách mi ta defragmentace v norm.režimu taky nešla(vždycky chvilku
a pak stejná hláška)v nouzáku,jak píše Luboš, to myslim šlo

czecherry
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod czecherry » 31 led 2007 11:19

Jojo, to se tak na 98 stávalo, v nouzovém režimu jde udělat téměř všechno :) Jen se nelekni, pro laika jak říkáš múže ta obrazovka s pár barvami vystrašit, ale je to normální ;)
(Vzpomínám, že dobrým programem byl norton utility, defragmentoval a optimalizoval disk rychle a bez problému)

briza
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod briza » 31 led 2007 11:55

Luboš píše:rv.reality píše, že mu v servisu dali nový HD, takže předpokládám, že defragmentace nebude tak strašná.

To ano Luboši,četl jsem to,ale nepíše konkrétně kdy.Ovšem vzhledem k tomu,že píše o tom,že v minulosti byl počítač zavirovaný a pak byl v servisu na výměnu HDD,tak jsem předpokládal,že výměna byla taky někdy v dávné minulosti.Jednou jsem měl u kamaráda co dočinění s diskem u kterého byl stupeň fragmentace na 80% a to byla lahůdka.Alespoň jsme na tom otestovali různé defragmentační programy a jediný O&O defrag uspěl,jenže ten už na 98 nepoběží.Možná nějaká starší verze,ale o těch nemám přehled.
Chcete zažít teror?Pořiďte si JEZEVČÍKA!!!

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 31 led 2007 12:35

No jo, naše povídání je sice pěkné, ale pořád nemáme odpověď od rv.reality. Do té doby asi nic nenaděláme (ať se to nezvrhne na povídání o nás bez nás).

rv.reality
nováček
Stav:

Příspěvekod rv.reality » 01 úno 2007 10:28

Luboš píše:Zapni počítač a v okamžiku, kdy se objeví zpráva, že systém Windows startuje, tak stiskni a chvilku přidrž klávesu F8. Z následně zobrazeného menu zvol start v nouzovém režimu, další oznamovací okno odklepni a po naběhnutí systému v nouzovém režimu spusti tu defragmentaci. Mělo by to pomoct.

K PC jsem se dostal až včera večer. Řídil jsem se pokyny a ejhle! V PC poprvé po asi třech či čtyřech letech proběhl úspěšně scandisk, nalezl a opravil všechny chyby a spustila se defragmentace. O půlnoci byla teprve ve stádiu 30%. Tak jsem to nechal běžet a šel spát. Díky vynikající radě mám svůj PC bez problémů defragmentovaný. D Í K Y !!!!!! Luboši budeš-li kdykoli potřebovat nějakou radu ohledně foto-video, rád pomůžu. Ještě jednou díky, Roman

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 01 úno 2007 12:16

Jsem rád, že jsi se obrátil na to správné fórum. Přeju ti co nejméně problémů s používáním počítače.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Fortnite nejde spustit
    od makojed » 27 lis 2024 17:12 » v Hry
    7
    4713
    od makojed Zobrazit poslední příspěvek
    21 led 2025 18:23
  • Firewall WIndows Defender nejde spustit
    od Richard_ZZR » 02 pro 2024 16:26 » v Windows 11, 10, 8...
    1
    1697
    od Tint Zobrazit poslední příspěvek
    02 pro 2024 19:41
  • MS Office nelze spustit - Exception code: 0xc0000005
    od krysarr » 18 dub 2025 15:52 » v Windows 11, 10, 8...
    3
    3507
    od pcmaker Zobrazit poslední příspěvek
    20 dub 2025 20:38
  • Služba DPS (Diagnostic Policy Service) nejde spustit
    od Richard_ZZR » 02 pro 2024 16:33 » v Windows 11, 10, 8...
    0
    2008
    od Richard_ZZR Zobrazit poslední příspěvek
    02 pro 2024 16:33

Zpět na “Vše ostatní (sw)”