Nejde spustit defragmentace
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Nejde spustit defragmentace
Používám staré Pentium 233 MHz s Win 98. Už několik let na něm nejde spustit defragmentace. Po delší době se zobrazí hlášení, že scandisk 10x restartoval a že mám zkusit ukončit běžící programy... a to je vše. V počítači byly v minulosti nějaké viry. Měl jsem ho v servisu, dali mi tam nový HDD a překopírovali soubory. Nepomohlo to. Jsem laik a pouhý koncový uživatel. PC používáme celá rodina zejména pro internetové připojení.
Zapni počítač a v okamžiku, kdy se objeví zpráva, že systém Windows startuje, tak stiskni a chvilku přidrž klávesu F8. Z následně zobrazeného menu zvol start v nouzovém režimu, další oznamovací okno odklepni a po naběhnutí systému v nouzovém režimu spusti tu defragmentaci. Mělo by to pomoct.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
rv.reality píše, že mu v servisu dali nový HD, takže předpokládám, že defragmentace nebude tak strašná.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
- Baron Prášil
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- briza
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Luboš píše:rv.reality píše, že mu v servisu dali nový HD, takže předpokládám, že defragmentace nebude tak strašná.
To ano Luboši,četl jsem to,ale nepíše konkrétně kdy.Ovšem vzhledem k tomu,že píše o tom,že v minulosti byl počítač zavirovaný a pak byl v servisu na výměnu HDD,tak jsem předpokládal,že výměna byla taky někdy v dávné minulosti.Jednou jsem měl u kamaráda co dočinění s diskem u kterého byl stupeň fragmentace na 80% a to byla lahůdka.Alespoň jsme na tom otestovali různé defragmentační programy a jediný O&O defrag uspěl,jenže ten už na 98 nepoběží.Možná nějaká starší verze,ale o těch nemám přehled.
Chcete zažít teror?Pořiďte si JEZEVČÍKA!!!
No jo, naše povídání je sice pěkné, ale pořád nemáme odpověď od rv.reality. Do té doby asi nic nenaděláme (ať se to nezvrhne na povídání o nás bez nás).
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Luboš píše:Zapni počítač a v okamžiku, kdy se objeví zpráva, že systém Windows startuje, tak stiskni a chvilku přidrž klávesu F8. Z následně zobrazeného menu zvol start v nouzovém režimu, další oznamovací okno odklepni a po naběhnutí systému v nouzovém režimu spusti tu defragmentaci. Mělo by to pomoct.
K PC jsem se dostal až včera večer. Řídil jsem se pokyny a ejhle! V PC poprvé po asi třech či čtyřech letech proběhl úspěšně scandisk, nalezl a opravil všechny chyby a spustila se defragmentace. O půlnoci byla teprve ve stádiu 30%. Tak jsem to nechal běžet a šel spát. Díky vynikající radě mám svůj PC bez problémů defragmentovaný. D Í K Y !!!!!! Luboši budeš-li kdykoli potřebovat nějakou radu ohledně foto-video, rád pomůžu. Ještě jednou díky, Roman
Jsem rád, že jsi se obrátil na to správné fórum. Přeju ti co nejméně problémů s používáním počítače.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 4713
-
od makojed
Zobrazit poslední příspěvek
21 led 2025 18:23