chyba file system
chyba file system
nechal jsem zkontrolovat disk chkdsk /f napsalo to 'found problem with file system' ,ale neopravilo to ani nespecifikovalo o co se jedna- jak to mam opravit???dik
- Damned
- Tvůrce článků
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Kontrolu disku je lepší nastavit po restartu. Pokud tam je nějaký špatnost tak jí win opraví sám. Pokud ti vše běží tak jak má,nic se neděje.
Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner
Tento příkaz zkus zadat v nouzovém režimu se systémem DOS (ne v DOSovském okně spuštěných Windows).
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Obdobný problém
Zdravím. Mám obdobný problém.
WinXP - NTFS -disk nedělený - disk Seagate Barracuda 7200.7 80GB, NCQ, 7200rpm, 8MB, Serial ATA, ST380817AS
Checkdisk mi hlásí, že byla nalezena alespoň jedna chyba na disku (systémovém - díky tomu nemůžu defragmentovat a občas se sekne i komp) - když dámnabídne mi to naplánování kontroly při dalším startu systému. Ovšem při startu to jen napíše, že Nevyřešil jsem to ani kombinací
Zkusil jsem i záchranou konzoli při nabootování z instalačního CD, kde jsem disk opravil pomocí příkazuTrvalo to asi hodinu, po restartu checkdisk již chybu nenahlásil, defragmetace ale přesto trvala na tom, že na disku nějaká chyba je. Při opakovaném checkdisku už mi to tu chybu nahlásilo zase.
Zkusil jsem si tedy vytvořit spouštěcí disketu DOS a nabootovat z ní, leč to akorát házelo nějakou chybu "Extended error 1701" (či tak nějak - a to i na druhé disketě).
Systém zatím celkem funguje bez větších problémů, jen se už trochu spomalil a fragmentace je někde na úrovni 30%. I když defragmentuji bez předchozí kontroly disku, stejně se, samozřejmě, defragmentace přeruší kvůli chybě.
Ještě bych mohl dodat, že defragmentuji pomocí programu O&O Defrag (Volné místo), protože systémová defragmentace spustit ani nejde (hází mi to error: Defragmentaci disku se nepodařilo spustit).
Dělá si to ze mě srandu?
WinXP - NTFS -disk nedělený - disk Seagate Barracuda 7200.7 80GB, NCQ, 7200rpm, 8MB, Serial ATA, ST380817AS
Checkdisk mi hlásí, že byla nalezena alespoň jedna chyba na disku (systémovém - díky tomu nemůžu defragmentovat a občas se sekne i komp) - když dám
Kód: Vybrat vše
chkdsk c: /f
"Svazek nelze otevřít pro přímý přístup"
chkdsk c: /x /f /r
Zkusil jsem i záchranou konzoli při nabootování z instalačního CD, kde jsem disk opravil pomocí příkazu
chkdsk /r
Zkusil jsem si tedy vytvořit spouštěcí disketu DOS a nabootovat z ní, leč to akorát házelo nějakou chybu "Extended error 1701" (či tak nějak - a to i na druhé disketě).
Systém zatím celkem funguje bez větších problémů, jen se už trochu spomalil a fragmentace je někde na úrovni 30%. I když defragmentuji bez předchozí kontroly disku, stejně se, samozřejmě, defragmentace přeruší kvůli chybě.
Ještě bych mohl dodat, že defragmentuji pomocí programu O&O Defrag (Volné místo), protože systémová defragmentace spustit ani nejde (hází mi to error: Defragmentaci disku se nepodařilo spustit).
Dělá si to ze mě srandu?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Mrkni sem, zda to nedá tip k řešení Tvého problému: http://www.updatexp.com/scannow-sfc.html
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
TCL 40S615 - Cant load Android system Příloha(y)
od Daniel_Jackson » 25 zář 2024 10:58 » v Vše ostatní (hw) - 2
- 3140
-
od Daniel_Jackson
Zobrazit poslední příspěvek
27 zář 2024 22:17
-
-
- 0
- 1934
-
od peta501