Dobrý den, mám zásadní problém s pc. Vůbec se nezapne.. ani se neroztočí větráky. Mám ho nově sestavený, zapnul se mi jednou a byl tam problém s RAM pamětí. Místo 1600Mhz byla jen 1156Mhz což okamžitě shazovalo Win. Vyřešil jsem to tlačítkem MemOK na desce, které RAM stabilizovalo, ale jen do restartu PC. Když jsem ho chtěl zapnout druhý den už se nic nestalo. To by nebylo nic tak zvláštního třeba špatný zdroj, nebo MB. Vyzkoušel jsem tedy všechny komponenty (Proc, RAM, graf a zdroj) na jiné MB a vše fungovalo v pořádku. Takže jasný závěr .. špatná MB. Jenže když do té MB zapojím jiné komponenty tak PC naběhne. Takže PC nyní nenabíhá jen na mé sestavě. Už nevím co s tím, nemé někdo nějaký nápad?
--- Doplnění předchozího příspěvku (05 Led 2012 16:53) ---
ještě doplním moji sestavu:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=92545
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=80877
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=85569
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=98492
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=86202
PC nelze zapnout Vyřešeno
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: PC nelze zapnout
Nepožil jsi pevný disk s původní instalací pro předchozí PC s Windows. Pokud ano, tak se nediv, že PC nenaběhne.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Dokonce i Windows potřebují naběhnutý počítač k tomu, aby usoudili platnost licence systému
Spíš mě napadá, že stará deska nepodporuje frekvenci nových pamětí a paměti nejsou správně zpětně kompatibilní? Když sem napíšeš značku a model desky a pamětí, nějaký dobrák ti jistě poradí.

Spíš mě napadá, že stará deska nepodporuje frekvenci nových pamětí a paměti nejsou správně zpětně kompatibilní? Když sem napíšeš značku a model desky a pamětí, nějaký dobrák ti jistě poradí.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
deska i paměti jsmou nové, máš tam odkazy na czc.cz kde jsou všechny komponenty popsány
A pro uživatele PIC... ano použil a PC se normálně poprvé zapnul.. nainstaloval jsem nové ovladače a vše běželo v pořádku... To že jsem použil stejný HDD podle mě rozhodně není příčina toho, že se PC vůbec nezapne
A pro uživatele PIC... ano použil a PC se normálně poprvé zapnul.. nainstaloval jsem nové ovladače a vše běželo v pořádku... To že jsem použil stejný HDD podle mě rozhodně není příčina toho, že se PC vůbec nezapne
-
- Pohlaví:
V tom aby se čert vyznal.
To že ti systém naběhl ze starého disku a i nějakou dobu běžel vůbec neznamená že to tak bude fungovat! Ostatně, nefunguje. Odpoj HDD a mělo by to naskočit s hláškou, že nemá z čeho bootovat.
co to znamená. Dostaneš se do Biosu?nezapne .... nenabíhá atd.
To že ti systém naběhl ze starého disku a i nějakou dobu běžel vůbec neznamená že to tak bude fungovat! Ostatně, nefunguje. Odpoj HDD a mělo by to naskočit s hláškou, že nemá z čeho bootovat.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
ne do biosu se nedostanu.. kdyz napisu se se PC vubec nezapne ani se neroztoci vetraky myslel jsem ze je to dost jasne... stejne tak kdyz vytahnu HDD PC mi ani nenapise ze nemuze nabootovat ale proste se po zmacknuti power switche nic nestane...
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nemůžeš sem vypsat komponenty, nebo popsat linky aby bylo jasné co je co? Nechce se mi rozklikávat všechny odkazy...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: PC nelze zapnout Vyřešeno
Díky všem, problém už jsem vyřešil. Musel se vymazat BIOS přes jumper a flashnout na novou verzi. Už to šlape v pohodě. A na tom STARÉM HDD. I chlap v opravně mi říkal, že pokud vemu hdd ze starého pc dám ho do nového s novýma komponentama, zapnu nastavim BIOS nahraju ovladače pro nové komponety tak to MUSÍ jet bez problémů. A taky jede.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Ikona napájení v oznamovací oblasti nejde zapnout Příloha(y)
od Minapark » 17 pro 2024 20:48 » v Windows 11, 10, 8... - 6
- 3971
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
09 led 2025 21:48
-
-
- 4
- 3232
-
od sasshrek