Ahoj, chtěl bych se zeptat, zda je možné smazání účtu (zde na tomto fóru) včetně všech příspěvků. Smazání, které se tu provádí, je v podstatě na nic, když všechny mé příspěvky a jméno (přezdívka) zůstanou a smaže se jen údaj o počtu příspěvků, hodnost, věrnost atd. Jestli na to máte jiný názor, tak by mě docela zajímalo jaký. Nevidím jediný důvod, proč účet mazat tímto způsobem, tak bych byl rád, kdybyste mi vysvětlili, co tím získám.
Teď něco k tomu, proč to chci udělat. Řeknu to narovinu. Poslední dobou (tím myslím zhruba poslední rok) se tu začíná projevovat čím déle tím více "dětí" a jedinců trpící těžkou demencí (neberte to prosím doslovně, víte jak to myslím). Jeden "loví" příspěvky tím, že snad ke každému problému napíše dotaz, zda-li je program/hra legální a nedokáže skutečně poradit. Nejsem nějaký zastánce pirátů, to vůbec - někdy je problém skutečně způsobený ilegálním softwarem, ale tady je vidět, že mu o nic jiného než o příspěvky nejde. Plete si fórum s MMORPG hrou a snaží se tu "expit". Dále se tu vyskytují machři, co si o sobě myslí bůh-ví co s PC nedokážou a k lidem s neznalostí IT se chovají jako prasata. Sám nejsem žádný extra-IT-maniak, pár toho o PC vim (a ještě více jsem toho už zapoměl), ale tohle bych si k lidem nikdy nedovolil. Ať si dělají dementa z někoho jiného. Beztak to jsou v reálném životě nuly, co nic nedokázali, chodí s mastnou hlavou a spodky si mění jednou týdně. Další typ lidí - věková hranice 0-13 let co sotva umí psát, ale nadávat jim jde na jedničku. Vůbec neví, že se baví třeba s lidma, co by jim mohli dělat rodiče, nebo dokonce i prarodiče. Mohl bych o tom napsat knihu, dál to ale rozvádět nebudu.
Další důvod je, že jsem se přestal zajímat o PC. Už v tom nevidím zábavu, tak jako dřív a z "úspěšných" rad už nemám radost a pocit dobrého skutku. Nikoho tu osobně neznám a s nikým jsem se tu více nezpřátelil. Určitě se mezi vámi najdou normální lidi, o tom není pochyb, ale proč bych se tu měl zbytečně hádat s někým, koho neznám? Neodcházím kvůli jednomu člověku, ale ty věci, co se mi tu staly za celou tu dobu mi akorát zkazily plno dnů s dobrou náladou. To je ten vděk za to, že se člověk snaží druhému pomoci?
Důvodů je mnohem více, vypisovat je všechny by bylo zbytečné, ty hlavní jsem napsal.
To je asi vše, co jsem vám chtěl říci. Teď už mi jen zbývá čekat na vyjádření ostatních.
Smazání účtu Vyřešeno
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Smazání účtu
Jo, taky mám občas ten pocit, ale co naděláš. Útěk dle mě nic neřeší, lepší je bojovat za lepší zítřky.
Nicméně, mazat po zrušení nicku i příspěvky mi nepřijde dobrý, kolikrát člověk poradí, tak že potíž vyřeší, a takle by pak mohlo bejt x témat, který by potom neobsahovaly kýžený řešení.

Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
Nevidím jediný důvod, proč účet mazat tímto způsobem, tak bych byl rád, kdybyste mi vysvětlili, co tím získám.
A důvod mazat to "tvým" způsobem?
-
- Pohlaví:
Teď už mi jen zbývá čekat na vyjádření ostatních.
Vzhledem k tomu že čekáš na vyjádření ostatních, napíšu svůj názor. Nebudu se zabývat prvním odstavcem, protože to je otázka pro admina a moderátory a já odpověď jako obyčejný uživatel neznám.
Druhý odstavec je zajímavější a s mnohým se dá sice s jistými výhradami souhlasit. Zkusím to postupně.
Poslední dobou (tím myslím zhruba poslední rok) se tu začíná projevovat čím déle tím více "dětí" a jedinců trpící těžkou demencí
Ano, to je pravda, ale pochybuji že se s tím dá něco dělat. Počítačů i uživatelů stále přibývá a jejich věková hranice se snižuje. Stejně jako jeden den přijde s dotazem študák se skorovysokoškolským vzděláním, tak druhý den může přijít nějaký adolescent, který nedá dohromady souvislou větu.
To ovšem není problém tohoto fóra, ale problém obecný - je to všude a např.Facebook je toho odstrašujícím příkladem.
Jeden "loví" příspěvky tím, že snad ke každému problému napíše dotaz, zda-li je program/hra legální a nedokáže skutečně poradit.
Tohle by se mohlo týkat i mne. Příspěvků mám habaděj, nic si za ně nekoupím a nemám potřebu je navyšovat. Navíc jsem zde již vícekrát měl malé problémy, když jsem se lidí kteří byli podezřelých z warezu apod. zastával. Jsem po presumci neviny. Ale, jako vždy je tu jedno velké ale.
Velmi často se stává že tazatel má např. problém a nainstalováním anebo provozem hry. Řeší to s ním dva, tři, čtyři lidi a to i několik dní - bez výsledku. Zabere jim to spoustu času a většinou /i v případě regluérní a funkční rady/ jim nikdo ani nepoděkuje.
Nikoho z těch rádců asi nepotěší když se po spoustě těch hodin práce tazatel přizná, nebo si nechá zkontrolovat log a tam se provalí že je to craclý warez. Z toho důvodu je lepší se na původ hry předem zeptat.
Dále se tu vyskytují machři, co si o sobě myslí bůh-ví co s PC nedokážou a k lidem s neznalostí IT se chovají jako prasata.
Něco podobného jsem za 6 let zaznamenal pouze několikrát a nikdy se nejednalo o dlouhodobějšího uživatele. Zpravidla to byl jenom výkřik do tmy a ten člověk brzy fórum opustil.
Další typ lidí - věková hranice 0-13 let co sotva umí psát, ale nadávat jim jde na jedničku. Vůbec neví, že se baví třeba s lidma, co by jim mohli dělat rodiče, nebo dokonce i prarodiče.
O tom bylo výše.
Určitě se mezi vámi najdou normální lidi, o tom není pochyb
Takových je tu většina.
- TheSkeleton
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Klidně ať se maže nick (místo nicku by bylo třeba "Smazaný uživatel"), ale příspěvky ne.. Už se mi několikrát stalo, že jsem googlil a natrefil jsem na stejný problém zde na pc-helpu a zjistit pak, že půlka topicu je smazaná, z toho bych radost asi neměl :-)
Life's too short to remove USB safely.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Můj příspěvek neber jako příspěvek moderátora, ale jako uživatele, co tu chodí stabilně už 3,5 roku.
Orcus má pravdu. Byť bys měl jen jeden příspěvek, může být klíčovým k řešení určitého problému nebo někoho aspoň nakopnout správným směrem. Nebo se snad máš za své příspěvky proč stydět? (teď to nevztahuj na sebe, je to obecně). Kolem a kolem, co je na tomto zrušení špatně? Však máš jistotu, že tvůj účet nikdo nezneužije, že z fóra ti nebudou chodit žádné zprávy, že tě nikdo nebude přímo kontaktovat. O co víc v případě takových odchodů jde?
To cos popsal, je standartní situace na dnešním internetu. Stačí si rozkliknout diskuzi pod zpravodajskými weby a z těch slovních útoků a anonymních nadávání ti půjde hlava kolem. A takoví jedinci se najdou všude, žel naše fórum nevyjímaje. Fóru se daří, rozrůstá se a má stále nové uživatele a byť relativní procento "problematických" uživatelů je podle mě stále stejné, absolutní se logicky zvyšuje. Ale věř, že jim se to jednou vrátí, až třeba někdy někdo z personálního bude šťourat špínu na své podřízené.
Z pohledu moderátora je to boj s větrnými mlýny. Můžeš stokrát někoho upozornit, můžeš stokrát zamknout téma a on se najde někdo sto první, kdo to začne celé znova... Navíc nikdy nesklidíš vděk. Jen případné nadávky nebo stížnosti (to je jak cestáři - když jsou silnice OK všichni mlčí, ale jak tam jsou 2cm sněhu, už je oheň na střeše). Najdeš ale X fór, kde nefunguje vůbec nic a dají se označit za žumpu. Tady hlavně najdeš "sklaní" přispěvatele, kteří se vzájemně vhodně doplňují, navzájem celkem znají a hlavně respektují. Fórum tvoří hlavně oni. Občas sice někdo příjde, pokusí se to tu rozvrátit, ale vždy je to jen krátkodobá záležitost.
Zvaž ještě zdejší setrvání. Nemusíš tu být denně, týdně ani měsíčně. Vždy tvé rady ale budou vítány
A třeba se nejmenovaní lidé z tvého příspěvku (řekněme, že jde poznat, koho myslíš) zamyslí nad svým jednáním a třeba ho i přehodnotí. Tímto bych chtěl připomenout, že vedle fajky vyřešeno je i vykřičníček. S jeho pomocí můžete moderátory upozornit na přestupky proti pravidlům a my je tak můžeme efektivněji eliminovat. Umí ho tu používat všeho všudy asi celkem 3 lidi... Používejte jej prosím místo nějakých napadání či 5 příspěvků za sebou obsahujících "warez se tu neřeší". Je to pro vás rychlejší, než se rozepisovat sami a pak stejně musí přijít moderátor, říct to ještě jednou oficiálně a zamknout. Díky za pochopení
Orcus má pravdu. Byť bys měl jen jeden příspěvek, může být klíčovým k řešení určitého problému nebo někoho aspoň nakopnout správným směrem. Nebo se snad máš za své příspěvky proč stydět? (teď to nevztahuj na sebe, je to obecně). Kolem a kolem, co je na tomto zrušení špatně? Však máš jistotu, že tvůj účet nikdo nezneužije, že z fóra ti nebudou chodit žádné zprávy, že tě nikdo nebude přímo kontaktovat. O co víc v případě takových odchodů jde?
To cos popsal, je standartní situace na dnešním internetu. Stačí si rozkliknout diskuzi pod zpravodajskými weby a z těch slovních útoků a anonymních nadávání ti půjde hlava kolem. A takoví jedinci se najdou všude, žel naše fórum nevyjímaje. Fóru se daří, rozrůstá se a má stále nové uživatele a byť relativní procento "problematických" uživatelů je podle mě stále stejné, absolutní se logicky zvyšuje. Ale věř, že jim se to jednou vrátí, až třeba někdy někdo z personálního bude šťourat špínu na své podřízené.
Z pohledu moderátora je to boj s větrnými mlýny. Můžeš stokrát někoho upozornit, můžeš stokrát zamknout téma a on se najde někdo sto první, kdo to začne celé znova... Navíc nikdy nesklidíš vděk. Jen případné nadávky nebo stížnosti (to je jak cestáři - když jsou silnice OK všichni mlčí, ale jak tam jsou 2cm sněhu, už je oheň na střeše). Najdeš ale X fór, kde nefunguje vůbec nic a dají se označit za žumpu. Tady hlavně najdeš "sklaní" přispěvatele, kteří se vzájemně vhodně doplňují, navzájem celkem znají a hlavně respektují. Fórum tvoří hlavně oni. Občas sice někdo příjde, pokusí se to tu rozvrátit, ale vždy je to jen krátkodobá záležitost.
Zvaž ještě zdejší setrvání. Nemusíš tu být denně, týdně ani měsíčně. Vždy tvé rady ale budou vítány

V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Je fakt že někteří lidé by měli mít přístup k počítačům zakázaný zákonem, ale bohužel to není možné. Však já sám jsem se tu párkrát neudržel, a to jsem hodně velký kliďas. Ber to s humorem, nic jiného než se jim vysmát stejně dělat nemůžeš, jsou věční a nepoučitelní 
A pro ten zbytek to má smysl dělat. Aspoň si to zatím myslím, po roce co sem chodím...
P.S. Kdo sloužil v armádě, ten se v cirkuse nesměje.

A pro ten zbytek to má smysl dělat. Aspoň si to zatím myslím, po roce co sem chodím...
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Aha tak proto mi cirkus nepřijde vtipný!

RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Orcus: Máš pravdu, se vším co píšeš, tedy až na to, že se mi zbytečně bojovat nechce. Dokážu bez toho žít. Na druhou stranu s tím nickem - chtěl bych odchod se vším všudy.
Poky: Jak jsem už napsal výše.
Blue Spirit:
k 1. citaci) To je pravda, tenhle problém se vyskytuje skoro všude. Já se od něho hodlám odtrhnout a nezatěžovat (i když jen trochu) si tim zbytečně život. Facebook mám, ale tam si lidi co neznám a nepřátele nepřidávám a tím se tomuhle problému vyhýbám.
k 2.) Tohle se tebe netýká. Tvůj názor chápu, jde mi spíš o lidi (zas tak hodně jich není), kteří to píší do každého topicu a ani si nepřečetli název.
k 3.) Taky pravda, ale i to ti den nezlepší, spíš naopak.
TheSkeleton: Dobrý nápad. Otázkou teď je, zda to půjde. Nechci tu zas obtěžovat admina, aby vymýšlel nějaké složité SQL scripty.
faraon: Moje řeč. S humorem (i když se třeba tady na fóru podle někoho nezdám) beru většinu věcí, ale uniká mi důvod, proč si zbytečně zkazit den jenom tím, že mě na internetu naštve člověk - ještě k tomu, když mu třeba chci pomoci. Jinak ten vtip to vystihuje skvěle.
Mimochodem - možná toto téma nevypadá jako žádost, ale dotaz, proto bych chtěl potvrdit, že se smazáním souhlasím a s tou změnou nicku by to bylo fajn.
Všem normálním lidem přeji hodně úspěchu, jak tady na fóru, tak v životě a tímto se s Vámi loučím.
--- Doplnění předchozího příspěvku (Sob Led 07, 2012 12:01 am) ---
Žbeky: Chápu, že práce jako moderátor je mnohem obtížnější, než se zdá. Chci hodit vše méně podstatné za hlavu. Kdybych si účet nechal, tak sem stejně budu chodit a zase si budu klepat na čelo, až budu číst příspěvek od někoho "hodně inteligentního".
A uznávám, že tohle fórum patří určitě mezi nejlepší (už jen pravidla a organizace tady má logiku, a je to vidět) a neříkám to poprvé, proto jsem se tu udržel poměrně dlouho.
Poky: Jak jsem už napsal výše.
Blue Spirit:
k 1. citaci) To je pravda, tenhle problém se vyskytuje skoro všude. Já se od něho hodlám odtrhnout a nezatěžovat (i když jen trochu) si tim zbytečně život. Facebook mám, ale tam si lidi co neznám a nepřátele nepřidávám a tím se tomuhle problému vyhýbám.
k 2.) Tohle se tebe netýká. Tvůj názor chápu, jde mi spíš o lidi (zas tak hodně jich není), kteří to píší do každého topicu a ani si nepřečetli název.
k 3.) Taky pravda, ale i to ti den nezlepší, spíš naopak.
TheSkeleton: Dobrý nápad. Otázkou teď je, zda to půjde. Nechci tu zas obtěžovat admina, aby vymýšlel nějaké složité SQL scripty.
faraon: Moje řeč. S humorem (i když se třeba tady na fóru podle někoho nezdám) beru většinu věcí, ale uniká mi důvod, proč si zbytečně zkazit den jenom tím, že mě na internetu naštve člověk - ještě k tomu, když mu třeba chci pomoci. Jinak ten vtip to vystihuje skvěle.

Mimochodem - možná toto téma nevypadá jako žádost, ale dotaz, proto bych chtěl potvrdit, že se smazáním souhlasím a s tou změnou nicku by to bylo fajn.
Všem normálním lidem přeji hodně úspěchu, jak tady na fóru, tak v životě a tímto se s Vámi loučím.
--- Doplnění předchozího příspěvku (Sob Led 07, 2012 12:01 am) ---
Žbeky: Chápu, že práce jako moderátor je mnohem obtížnější, než se zdá. Chci hodit vše méně podstatné za hlavu. Kdybych si účet nechal, tak sem stejně budu chodit a zase si budu klepat na čelo, až budu číst příspěvek od někoho "hodně inteligentního".

- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tommy4: S drobnou prodlevou se dostávám k tomuto tématu. Chtěl jsem si vše řádně a v klidu přečíst, popřemýšlet...ostatně jak jsem psal v SZ.
Nejdříve k mazání účtů obecně. Samozřejmě je možné při žádosti o smazání účtu změnit i účet samotný. Tzn. příspěvky, které po smazaném zbydou, budou přiřazeny anonymnímu uživateli. Tohle se běžně děje i tady, pokud mě o to někdo požádá, nemám s tím sebemenší problém. S příspěvky se to má tak, že je nemažeme. Výmazem těchto příspěvků bychom nejenom zbavili mnoho témat správného řešení, ale rovněž by mnoho dalších témat pozbylo zcela smyslu. Pokud bychom chtěli výmaz příspěvků provést řádně a tak, aby nijak neohrozil přehlednost diskuzí, muselo by se postupovat manuálně příspěvek po příspěvku....dodatečně upravovat i příspěvky ostatních (reakce na vymazané příspěvky). V případě odstranění tvých příspěvků (2537) by zcela jistě šlo o práci na desítky, možná stovky hodin......
K dalším věcem, o kterých jsi psal. Stále se snažíme zůstat a být tím svobodným fórem s pohodovou až rodinnou atmosférou. Co se týče našich uživatelů, samozřejmě bychom se rádi obklopili jen těmi nejschopnějšími lidmi, kteří mají pochopení pro druhé, nehádají se, netahají do fóra nelegální software, neSPAMují, nechovají se dětinsky, neotr......jenže to bohužel nejde. Diskuzní fórum je o lidech a o jejich různorodosti a aby toho nebylo málo, i o jejich různých náladách. Opouštět fórum kvůli lidem, kteří tě naštvali, je podle mě strašná škoda. Zvláště, když naše fórum považuješ za jedno z těch lepších... Je to samozřejmě tvoje volba a určitě ti ji nechci nijak rozmlouvat. Jen bych určitě vyzval k tomu nedělat unáhlené kroky a rozhodnutí. Nemusíš k nám do fóra chodit každý den....ani každý týden. Třeba jen párkrát do měsíce
Třeba se po nějaké době zase k PC vrátíš, budeš chtít někomu poradit s nějakým problémem...potom by ti těch více jak 2,5 tis. příspěvků a 4 odsloužené roky mohly chybět.
S výmazem účtu tedy ještě vyčkám. Pošli mi prosím SZ, jestli výmaz mám provést (s přejmenováním autora) nebo prozatím ne s tím, že ve fóru setrváš.
Díky
p.s. pokud bys měl chuť, pošli mi prosím do SZ jména uživatelů, o kterých si myslíš, že se nechovají korektně. Pokud budeme stejného názoru, dané uživatele oslovíme a domluvíme jim.
Nejdříve k mazání účtů obecně. Samozřejmě je možné při žádosti o smazání účtu změnit i účet samotný. Tzn. příspěvky, které po smazaném zbydou, budou přiřazeny anonymnímu uživateli. Tohle se běžně děje i tady, pokud mě o to někdo požádá, nemám s tím sebemenší problém. S příspěvky se to má tak, že je nemažeme. Výmazem těchto příspěvků bychom nejenom zbavili mnoho témat správného řešení, ale rovněž by mnoho dalších témat pozbylo zcela smyslu. Pokud bychom chtěli výmaz příspěvků provést řádně a tak, aby nijak neohrozil přehlednost diskuzí, muselo by se postupovat manuálně příspěvek po příspěvku....dodatečně upravovat i příspěvky ostatních (reakce na vymazané příspěvky). V případě odstranění tvých příspěvků (2537) by zcela jistě šlo o práci na desítky, možná stovky hodin......
K dalším věcem, o kterých jsi psal. Stále se snažíme zůstat a být tím svobodným fórem s pohodovou až rodinnou atmosférou. Co se týče našich uživatelů, samozřejmě bychom se rádi obklopili jen těmi nejschopnějšími lidmi, kteří mají pochopení pro druhé, nehádají se, netahají do fóra nelegální software, neSPAMují, nechovají se dětinsky, neotr......jenže to bohužel nejde. Diskuzní fórum je o lidech a o jejich různorodosti a aby toho nebylo málo, i o jejich různých náladách. Opouštět fórum kvůli lidem, kteří tě naštvali, je podle mě strašná škoda. Zvláště, když naše fórum považuješ za jedno z těch lepších... Je to samozřejmě tvoje volba a určitě ti ji nechci nijak rozmlouvat. Jen bych určitě vyzval k tomu nedělat unáhlené kroky a rozhodnutí. Nemusíš k nám do fóra chodit každý den....ani každý týden. Třeba jen párkrát do měsíce

S výmazem účtu tedy ještě vyčkám. Pošli mi prosím SZ, jestli výmaz mám provést (s přejmenováním autora) nebo prozatím ne s tím, že ve fóru setrváš.
Díky
p.s. pokud bys měl chuť, pošli mi prosím do SZ jména uživatelů, o kterých si myslíš, že se nechovají korektně. Pokud budeme stejného názoru, dané uživatele oslovíme a domluvíme jim.
Ltb: Tak mu změň heslo aby se nemohl do účtu dostat a nelákalo ho to, a pokud se po čase rozmyslí že by se chtěl vrátit a pokračovat, bude mít ještě možnost 

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Žádám o uzavření účtu a smazání příspěvků
od Uziv00 » 16 črc 2024 09:30 » v PC-HELP - připomínky k fóru - 1
- 4290
-
od Ltb