Spouštění aplikací jen na heslo
Spouštění aplikací jen na heslo
Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli existuje program (freeware), který by umožnil spuštění čehokoli jen po zadání hesla. Vím, existuje spousta šifrovacích programů, sám jeden používám, ale to nehledám. Nechci šifrovat obsah, chci jen aby například Word, Exel, ... dokument nebo video, fotka a pod. které mám např. zrovna na ploše vyžadovali pro úspěšné spuštění heslo. Skrátka kliknu na Word dokumen, ten se zeptá na heslo, zadám a pracuji. Práci uložím a jakmile toto okno zavřu, další spuštění vyžaduje opět heslo. Bez dodatečného zdlouhavého spoštění šifrovacího programu, hledaní souboru k zašifrování nebo dešifrování, ... . Zkrátka když si kamarád na chvíli sedne k mému počítači, zatímco si jdu odskočit, aby se nedostal, kam nemá. Děkuji.
Pokud jde o otevírání dokumentů ve Wordu nebo sešitů v Excelu, tak ty se dají zaheslovat přímo v těchto programech (i když to není samozřejmě 100% ochrana - ale proti kamarádovi, který na chvíli sedne k tvýmu kompu, to rozhodně stačí). Další možností je ochrana např. celého adresáře (existuje např. výborný prográmek Folder Lock) - obávám se ale, že to už jsme trochu na poli šifrování... Nebo mě napadá, že jsem kdysi potřeboval vyřešit, aby mně nikdo nespouštěl určitý program a pomohla mi v tom utilitka empathy (viz. http://www.slunecnice.cz/product/Empathy/). Tak třeba pomůže i tobě...
- zlobyl
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Mám něco přesně pro tebe-Program Protect 2
Tento program ochrání heslem cokoli, co má příponu *.exe.Lze si také nastavit text, který se zobrazí po pokusu o spuštění aplikace.
Tento program ochrání heslem cokoli, co má příponu *.exe.Lze si také nastavit text, který se zobrazí po pokusu o spuštění aplikace.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 4349
-
od domitea
Zobrazit poslední příspěvek
14 lis 2024 19:51
-
- 0
- 4623
-
od ArtisPier
21 čer 2024 12:42
-
-
Jak odstranit okna při spouštění - Chrome Příloha(y)
od NIESRA » 08 pro 2024 10:42 » v Internet a internetové prohlížeče - 2
- 4742
-
od NIESRA
08 pro 2024 11:29
-
-
-
zamrzání Ntb + dlouhé načítání stránek a aplikací
od PARKR » 11 led 2025 12:56 » v Problémy s hardwarem - 8
- 2479
-
od PARKR
11 led 2025 15:10
-
-
-
Tuto aplikaci zablokoval správce systému Příloha(y)
od Minapark » 21 bře 2025 07:38 » v Windows 11, 10, 8... - 10
- 7172
-
od RIKI22
05 dub 2025 11:04
-