Spouštění aplikací jen na heslo

...

Moderátor: Mods_senior

pedros
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Spouštění aplikací jen na heslo

Příspěvekod pedros » 08 úno 2007 16:13

Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli existuje program (freeware), který by umožnil spuštění čehokoli jen po zadání hesla. Vím, existuje spousta šifrovacích programů, sám jeden používám, ale to nehledám. Nechci šifrovat obsah, chci jen aby například Word, Exel, ... dokument nebo video, fotka a pod. které mám např. zrovna na ploše vyžadovali pro úspěšné spuštění heslo. Skrátka kliknu na Word dokumen, ten se zeptá na heslo, zadám a pracuji. Práci uložím a jakmile toto okno zavřu, další spuštění vyžaduje opět heslo. Bez dodatečného zdlouhavého spoštění šifrovacího programu, hledaní souboru k zašifrování nebo dešifrování, ... . Zkrátka když si kamarád na chvíli sedne k mému počítači, zatímco si jdu odskočit, aby se nedostal, kam nemá. Děkuji.

Reklama
Jupiters
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Jupiters » 25 úno 2007 18:57

Pokud jde o otevírání dokumentů ve Wordu nebo sešitů v Excelu, tak ty se dají zaheslovat přímo v těchto programech (i když to není samozřejmě 100% ochrana - ale proti kamarádovi, který na chvíli sedne k tvýmu kompu, to rozhodně stačí). Další možností je ochrana např. celého adresáře (existuje např. výborný prográmek Folder Lock) - obávám se ale, že to už jsme trochu na poli šifrování... Nebo mě napadá, že jsem kdysi potřeboval vyřešit, aby mně nikdo nespouštěl určitý program a pomohla mi v tom utilitka empathy (viz. http://www.slunecnice.cz/product/Empathy/). Tak třeba pomůže i tobě...

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 26 úno 2007 16:38

Mám něco přesně pro tebe-Program Protect 2
Tento program ochrání heslem cokoli, co má příponu *.exe.Lze si také nastavit text, který se zobrazí po pokusu o spuštění aplikace.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (sw)”