Dostal se mi do ruky na opravu PC - po zapnutí deska nenaběhla,rozběhl se jen větrák na CPU,ale pořád zrychloval-zpomaloval.
Na desce byly KO 2 kondíky.Vyměnil jsem je,vše naběhlo ok,když jsem ale otevřel ve win druhý disk,počítač se natvrdo vypnul,a při dalším startu windows 7 se spustil chkdsk a na druhém hdd (sata wd 250GB) našel chyby včetně vadných clusterů.Po restartu začal bios hlásit smart error a disk od té doby cvaká a už ho nenačtu.Počítač je asi z roku 2005,takže smrt jednoho hdd by mě nepřisla divná.Jenže druhý den deska umřela úplně a po vyměně desky za jinou windows 2x bez problému naběhly (ty původní,čistou instalaci jsem nedělal) a při třetím startu se zase spustil chkdsk,našel spoustu chyb ve fs na prvním hdd (sata wd 320GB) a od té chvíle už windows nenaběhly.Disk pořád divně pochroupával a když jsem ho otestoval,tak to napsalo "too many errors" a ve windows je to nečitelné.sice necvaká,ale potkal ho stejný osud,jako ten předešlý disk.Data jsou pryč.Vysvětlovat majiteli,že měl zálohovat byla ztráta času.
Už na tom sice není co zachránit,ale napadá někoho,co by tohle mohlo způspobit ? Jako náhoda se mi to zdá divné.
Zdroj je Fortron 300W a s novou deskou vše běží ok,takže se mi nezdá,že by byl vadný.Paměti jsou taky OK.Deska byla asus,procák je Intel Dual Core,ale je to stejně jedno.
Smrt dvou HDD a základní desky
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Smrt dvou HDD a základní desky
No to vypadá na to, že je asi něco vadného ve zdroji. To že se roztočí ventilátor a to, že jakž takž běhá ještě neznamená, že nedává do desky a do disků moc vysoké napětí. Zkus si od někoho vypůjčit zdroj, jinak nevím.
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat.
Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud je základní deska jiná, než ta původní, nezapomenul jsi nainstalovat ovladače z CD k té nové základní desce?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Martin63 píše:No to vypadá na to, že je asi něco vadného ve zdroji. To že se roztočí ventilátor a to, že jakž takž běhá ještě neznamená, že nedává do desky a do disků moc vysoké napětí. Zkus si od někoho vypůjčit zdroj, jinak nevím.
No to bylo taky jedine,co me napadlo,ale desku jsem tam dal novou,disk taky a zatim to jede normalne s tim puvodnim zdrojem.
Dal bych tam jinej,ale pokud opet neco neumre,tak bych nejspis stejne nic nepoznal.Vadny disky uz to neopravi a deska je stejne kaput.
--- Doplnění předchozího příspěvku (30 Led 2012 12:01) ---
Pic píše:Pokud je základní deska jiná, než ta původní, nezapomenul jsi nainstalovat ovladače z CD k té nové základní desce?
No kdyz umrely oba disky,musel jsem udelat cistou instalaci w7 na novej disk,takze je to v pohode.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Test základní desky Asus Prime B650M-K
od KingGustavo » 30 čer 2024 18:48 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 4046
-
od FlanK3r
Zobrazit poslední příspěvek
01 črc 2024 20:42
-
-
-
Jaký z těchto dvou notebooků vybrat?
od Speed_dead » 10 říj 2024 21:49 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 11
- 1968
-
od Speed_dead
12 říj 2024 21:07
-
-
- 5
- 2417
-
od MariTopHigh
02 lis 2024 23:00
-
-
Přepnutí na D.O.C.P = modrá smrt Příloha(y)
od Pedrossos » 12 lis 2024 03:09 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2221
-
od petr22
12 lis 2024 21:29
-
-
- 5
- 4201
-
od mmmartin