Odkud máte své HW znalosti? *

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Blackrot
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Odkud máte své HW znalosti? *

Příspěvekod Blackrot » 31 led 2012 22:41

Zdravím řekl jsem si, že nechci být laik len mam dotaz. Kde ste se naučili třeba, která grafika je lepší nez tadyta, jaký zdroj utáhne tuto sestavu a jaký ne. Víte co tím myslím? :D Nebo to máte ze školy? možná blbá otázka ale mě to nedalo sem napsat. :D :D
Naposledy upravil(a) Myloš dne 31 led 2012 23:23, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Oprava nadpisu „Nevím jak nezvat“. Příště se neboj, popřemýšlej, zapoj fantazii… a uvidíš, že na nějaký použitelný nadpis taky přijdeš. ;-) Jen jsem ti to přesunul do vnodnější sekce – tohle se internetu a sítí netýká ani omylem.

Reklama
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Nevím jak nezvat

Příspěvekod d1amond » 31 led 2012 23:06

Léta praxe. Doporučení. Recenze. Fórum.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

cobr4in
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Re: Odkud máte své HW znalosti? *

Příspěvekod cobr4in » 31 led 2012 23:30

Ja sice znalostami nejak extra neoplyvam, ale s urcitostou mozem povedat, ze na nasavanie informacii je skvele sledovat recenzie hardwaru, benchmarky a samozrejme fora, a vobec sa o hardware zaujimat, vyhladavat clanky, rozne novinky... Hlavny je zaujem, cestu si uz najdes.
► Zobrazit spoiler

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 31 led 2012 23:49

Je to jako ve všech ostatních oborech i jako ve škole, tedy učit se, učit se a učit se , až na to, že bez učitele. Zato máš, ale k dispozici ohromnou knihovnu informací - internet. Oblast počítačů patří k rychle se rozvíjejícím oborům, takže učení nikdy nekončí. Navíc je to rozsáhlá oblast HW, SW, programování, sítě atd.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 01 úno 2012 01:46

Pic:
Jen se člověk dozví i spoustu balastu – třeba dodneška si pamatuji, jak kolovaly rady (taky jsem je šířil) dopisovat při dostatku fyzické RAM do system.ini pravidlo ConservativeSwapfileUsage=1 a jak bylo posléze označeno za zhola zbytečné… ;-)
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 01 úno 2012 08:05

Za mě třeba tak, že ještě v době 386 vyšla pěkně tlustá knížka "Velká kniha hardware", pak cca tříletá praxe ve firmě, která se zabývala stavbou PC. No a dál sem tam nějaká kniha a pravidelné čtení časopisů věnovaným této problematice. No a pak jak psali ostatní - recenze, internet, sledování novinek a nových technologií.

Moony
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Moony » 01 úno 2012 08:38

Tak začal jsem už jako samouk v roce 2001 na MS-DOS a Windows 98 na Pentium 100 MHz, pravidelně jsem kupoval PPKáčko a pak všelijak internet, rady IT kamarádů a tak..
Pamatuju časy, jak jsem snil o 3Dfx grafice a jak o dva roky později jsem na tom komplu chtěl rozjet Mafii. :D Bylo mi asi 12.
MSI B450 A-PRO MAX, Seasonic S12II 500 W, AMD Ryzen 2600 3,4 GHz, 8 GB Kingston DDR4 3200 MHz, Asus Radeon RX 5500 OC 8 GB, Kingston SSD 250 GB, Windows 10 64bit, case Thermaltake Matrix, Arctic Freezer 33 + 2x Arctic PWM 140 mm

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Mají cenu IT kurzy ? Máte zkušenost ?
    od TeIkQ » 03 čer 2025 16:45 » v Vše ostatní (z oblasti IT)
    20
    5339
    od domitea Zobrazit poslední příspěvek
    včera, 12:23

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”