SPOLEHLIVÁ OCHRANA PROTI HAVĚTI Z INTERNETU

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 13 úno 2007 06:28

Pouvažuj o změně nadpisu jinak je to dobré. Tak jako 100% ochrana jak nemět děti je nemít ženskou. Tak 100% před Viry je nemět počítač.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Reklama
Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 13 úno 2007 07:25

Charmian píše:
Elusive píše:Myslím, že lepším řešením je mít na druhým disku Linux. A žádnej "zasranej" virtuální ani nevirtuální PC se konat nebude. :wink:

Ach jo.....kolik normálních uživatelů má v PC dva HDD a když už je mají,tak kolik jich bude umět Linux. To je rada opravdu skvělá a jen pro pár nadšenců. Virtuální PC tě ochrání před veškerou havětí z internetu..........co se ti na tom nezdá? Jinak....vůbec nejsi zaujatý :D

Ach jo... Jsem úplně normální uživatel, Linux jsem poprvé vyzkoušel teprve nedávno, všechno je Win-like, klikací, hezký, barevný, bezpečný, stabilní. Zkoušel jsem SuSe a Ubuntu.

Myslíš, že ten, kdo má jeden disk a "neumí" Linux, bude instalovat nějakej virtuální PC? :D
2 disky (nebo aspoň víc oddílů) je podle mě základní volba - OS tam a data zase jinde. Máš vše na jednom disku a oddílu? Pak nekřič, když o vše přijdeš. :wink:

Linux pro pár nadšenců? To ses probral po 100 letech nebo jsi se o Linuxu dočetl včera v Blesku??? :lol:

Jenom mi prostě přijde šílený mít nainstalovanej systém, záplatovanej, za firewallem, antivirem a antispyem ochráněnej, zazálohovanej (taky používám TrueImage) a ještě instalovat další jakejsi virtuální. To už se svět opravdu zbláznil? :roll:

Jinak opravdu nejsem zaujatý, jedu na woknech a nechci rozpoutávat žádný flame na téma Win vs. Linux. :wink:

micc
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod micc » 13 úno 2007 08:20

cybernovi
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Hulan

Příspěvekod cybernovi » 13 úno 2007 12:23

články Hulána bych bral trochu s rezervou :D

Charmian
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Charmian » 13 úno 2007 12:54

Když chce někdo bezpečně surfovat po internetu,tak mu určitě nebudu radit,ať si koupí ještě jeden HDD a nainstaluje si Linux....trošku složité řešení,když to jde levněji a jednodušeji. Já mám jeden HDD rozdělený na 8 diskových oddílů a zálohu programem Acronis True Image. O Linuxu psát nebudu,protože to je operační systém č.2. Vždyť se jen podívej na zdejší fórum,jaká návštěvnost je u operačního systému Windows a jak je na tom Linux. Dobu jsem rozhodně nezaspal,ale až bude Linux tak rozšířený jako Windows,pak se můžeme o něm bavit.

Do virtuálního PC nemusíš inastalovat žádné záplaty,antivir,antispyware ...prostě žádný bezpečnostní program ani aktualizaci. Jen čistý operační systém ti stačí,aby jsi bezpečně surfoval po internetu.

Já bohužel nemám čas,tady rozebírat tvá tvrzení. Vím jen jedno. Za 2 roky používání virtuálního počítače jsem v hlavním systému něměl žádný vir,spyware ani jinou havěť. A to je to,o co tu jde

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 13 úno 2007 13:14

:smile: Já se s tebou opravdu nechci hádat, jenom jsem uvedl alternativní jednoduchou zdarma možnost (jsem woknař a asi ještě dlouho budu).

O Linuxu psát nebudu,protože to je operační systém č.2. Vždyť se jen podívej na zdejší fórum,jaká návštěvnost je u operačního systému Windows a jak je na tom Linux.

O Linuxu nebudeš psát proto, protože o něm nic nevíš. :wink:

P.S. Jenom pro tvoji informaci: k provozování dvou OS není nutno míti dva disky. Howg. :wink:

Charmian
nováček
Stav:

Příspěvekod Charmian » 13 úno 2007 16:39

Já se s tebou nehádám. Ale prosím tě,kde bereš tu jistotu,že o Linuxu nic nevím? Známe se? Myslím,že asi ne,ale to je jedno...jen bych chtěl míti tvé "jistoty"

No nic....já letím do obchodu utratit nějaké peníze za další HDD. Mám peněz dost,tak proč bych si ke svému 250GB pevnému disku nekoupil ještě něco více. A potom si nainstaluji Linux. Já ho sice neumím ovládat,ale mám dost času se to naučit. Vždyť je to operační systém č.1,tak ho přeci musím umět ovládat.

No a potom si konečně bezpečně zasurfuji po internetu. Už se na to těším Díky za radu :roll:

Doktor 1
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Doktor 1 » 13 úno 2007 22:47

Charmiane promiň ale připadáš mi jak koňskej handlíř v tom prvním příspěvku. To jsi od někad opsal nebo jsi to vytvořil sám ? Nemohu si pomoct ale mě to zní jak čistá reklama.

Jinak asi to nebude špatné a až najdu trochu času podívám se na to, ale 100% podle mě není nic a proto jde lidstvo kupředu.Vždy je co vylepšovat nebo vymýšlet co nového a tudíž dokonalosti (100%) není možné dosáhnout a hlavně v dnešní době kdy několikrát týdně vyběhne novej šmejd a pak se vymýšlejí nové ochrany atd :wink:

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 13 úno 2007 23:23

Nevím proč se tak rozohňuješ, námět jsi představil a těm co vyhovuje se budou tím řídit. Nesnaž se přesvědčovat každého. Někomu vyhovuje toto, dalším zase něco úplně jiného. Linuxáky nepřesvědčíš, aby přešli na Windows a také se o to nikdo rozumný nesnaží.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Charmian
nováček
Stav:

Příspěvekod Charmian » 14 úno 2007 19:49

Doktor 1 píše:Charmiane promiň ale připadáš mi jak koňskej handlíř v tom prvním příspěvku. To jsi od někad opsal nebo jsi to vytvořil sám ? Nemohu si pomoct ale mě to zní jak čistá reklama.

Jinak asi to nebude špatné a až najdu trochu času podívám se na to, ale 100% podle mě není nic a proto jde lidstvo kupředu.Vždy je co vylepšovat nebo vymýšlet co nového a tudíž dokonalosti (100%) není možné dosáhnout a hlavně v dnešní době kdy několikrát týdně vyběhne novej šmejd a pak se vymýšlejí nové ochrany atd :wink:

No,až zjistíš,jak funguje virtuální PC,tak ti bude jasné,že je úplně jedno, kolik nových šmejdů se na internetu objeví. Prostě na tom vůbec nezáleží.

Já zůstávám naprosto v klidu lidi. :lol: Já vím,že ten,kdo to vyzkouší si udělá názor sám a přesvědčovat nikoho nechci. Jen mne dostanou rady typu "kup ještě jeden HDD a nauč se Linux". A to vše jen proto,aby člověk mohl bezpečně surfovat po internetu.

Handlíř nejsem,ale pracuji u jedné softwarové firmy,která má blízko k Microsoftu. Ale jak říkám,je lepší program než Virtual PC 2004 od Microsoftu,tak mne nepodezírejte z reklamy. :D Hoši,já už 2 roky neměl v PC ani jeden vir a spyware z inernetu.. Tuto "čistotu" vám nemůže zajistit žádný antivirový program. Virtual PC není geniální,to rozhodně ne,ale svůj účel plní velmi dobře. A o tom to je.

Charmian
nováček
Stav:

Příspěvekod Charmian » 14 úno 2007 19:52

Charmian píše:
Doktor 1 píše:Charmiane promiň ale připadáš mi jak koňskej handlíř v tom prvním příspěvku. To jsi od někad opsal nebo jsi to vytvořil sám ? Nemohu si pomoct ale mě to zní jak čistá reklama.

No,až zjistíš,jak funguje virtuální PC,tak ti bude jasné,že je úplně jedno, kolik nových šmejdů se na internetu objeví. Prostě na tom vůbec nezáleží.

Já zůstávám naprosto v klidu lidi. :lol: Já vím,že ten,kdo to vyzkouší si udělá názor sám a přesvědčovat nikoho nechci. Jen mne dostanou rady typu "kup ještě jeden HDD a nauč se Linux". A to vše jen proto,aby člověk mohl bezpečně surfovat po internetu.

Handlíř nejsem,ale pracuji u jedné softwarové firmy,která má blízko k Microsoftu. Ale jak říkám,je lepší program než Virtual PC 2004 od Microsoftu,tak mne nepodezírejte z reklamy. :D Hoši,já už 2 roky neměl v PC ani jeden vir a spyware z internetu.. Tuto "čistotu" vám nemůže zajistit žádný antivirový program. Virtual PC není geniální,to rozhodně ne,ale svůj účel plní velmi dobře. A o tom to je.

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 14 úno 2007 23:48

Jen mne dostanou rady typu "kup ještě jeden HDD a nauč se Linux"

Už jsem chtěl tento topic nadobro nechat plavat, ale něco mě udeřilo do očí... A tos prosimtě četl kde? :|

Dobrá, toto fórum má radit a ty zřejmě poradit potřebuješ. Tak tedy, že napíšu "...mít na druhým disku Linux" a o několik příspěvků dále, že "...k provozování dvou OS není nutno mít dva disky" opravdu neznamená, že jsem někomu radil, ať si jde koupit druhý disk a ať se naučí Linux. Pojďme hledat ještě jednou a spolu. První věta: je tam někde napsáno "běžte si koupit druhý disk a naučte se Linux"? Myslím, že ne. Druhá věta: ... Uf uf. :|

Můj přízpěvek měl být pouze informativní, prostě o tom, že existuje i jiná varianta. Nikoho na Linux předělat nechci, sám používám XP. Nikomu jsem neradil, ať si jde něco koupit, naopak, Linux je zadarmo. :wink:

A už stačí, svoje jsme si řekli, zbytečné další OT komentáře nejsou žádoucí.

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”