Obrazovka zčerná - zvuk jede ve smyčce Vyřešeno
Obrazovka zčerná - zvuk jede ve smyčce
Nedávno jsem koupil notebook MSI GX623.Při běžném provozu - u napájení ze zásuvky (internet,videa atd) funguje bez problému a teploty CPU i GPU jsou cca mezi 35-52 C. Ale při hraní ( náročnějších her - Race driver Grid atd.- se teplota dostane tak mezi 55-68 C u GPU a 50-62 C u CPU . (GPU-Ati HD4670,CPU C2D P8400,2.26GHZ).A někdy po hodině někdy po 15 min se vypne display -ještě chvíli jede zvuk a pak jede jen ve smyčce.Ale když jede ntb na baterku, tak vydrží hraní až do vybití-skoro 2 hod.-A teploty jsou cca o 8 stupnů nižší. Nevím , jestli je problém ve zdroji nebo přehřívání. (Známej má stejný ntb tak si pujčím jeho zdroj a uvidím). Zkoušel jsem přeinstalovat ovladače grafiky i zvukovky,ntb jsem trochu vyčistil.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Obrazovka zčerná - zvuk jede ve smyčce
S nabíječko jede v režimu s vyšším výkonem a tak se i víc zahřívá, pořiď si nějakou chladící podložku.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Ok díky,to už jsem si potom u schémat napájení zjistil ,ale jak jsem psal při 70 C už se pc sekne někdy u 65 C,má podložka takový vliv na teplotu aby to snížila ideálně tak o 10 C ? Už jsem si jednu vyhlídl: http://chlazeni.heureka.cz/cooler-maste ... cenze/?s=2
Má 2 větráky které se dají přesouvat a je celá z hliníku.Pokud někdo ví o nějáké co dobře chladí za slušnou cenu tak prosím pište.
Připadá mně celkem divný, že se vypíná už když je GPU jen na 70 C a CPU 60-65 C. - Jak tady na foru, tak i jinde jsem viděl vlastniky ntb kterým de teplota k cca 80-90 C a stále se nevypne. - Zajímá mě, jestli nejde jen o nastavení že se má při 70 C vypnout - a jestli nejde hodit tak na 75.-Nevím, jak na to a jestli by to neskončilo upečenou grafikou.-Známý má stejný ntb a parkrát se dostal na 80 C a ntb se mu, pokud vím nikdy nepřehřál.
Má 2 větráky které se dají přesouvat a je celá z hliníku.Pokud někdo ví o nějáké co dobře chladí za slušnou cenu tak prosím pište.
Připadá mně celkem divný, že se vypíná už když je GPU jen na 70 C a CPU 60-65 C. - Jak tady na foru, tak i jinde jsem viděl vlastniky ntb kterým de teplota k cca 80-90 C a stále se nevypne. - Zajímá mě, jestli nejde jen o nastavení že se má při 70 C vypnout - a jestli nejde hodit tak na 75.-Nevím, jak na to a jestli by to neskončilo upečenou grafikou.-Známý má stejný ntb a parkrát se dostal na 80 C a ntb se mu, pokud vím nikdy nepřehřál.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Otázkou je zda se vypne plánovaně v závislosti na nastavení, či neplánovaně v závislosti na přehřátí. Podle popisu jde o neplánované zastavení vlivem teploty. Teploty se sice zdají nízké ovšem nevíme zda jsou správné či zda se nepřehřívá něco co není monitorováno. V čem měříš teploty? Zkus kdyžtak HWiNFO32 (64)
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Teploty měřím v programu Everest Ultimate.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Everest občas docela kecá, navíc některé údaje skrývá pod "Trial version" takže jsem od něj ustoupil. Zkus zmíněný.
Tak jsem zkusil tebou doporučenej program .Teploty IDLE -CPU: Min 37 max 44
GPU : Min 43 max 45.5
HDD : Min 35 max 36
A tohle mě celkem zarazilo GPU FAN SPEED 30% -a to trvale i když jsem hrál a teploty GPU šli přes 60 C.(Přiznám se, že ani nevím jestli má ta grafika aktivní chlazení -řekl bych že ne.D)
Teploty při zátěži: (max hodnota-při pádu) CPU:min48 – max59
GPU:min 51 – max 64
HDD: min 35 – max 37
FAN SPEED opět 30%.
Není možné že je problém např v ram paměti? (v everestu ani HWINFO se mi teplota ram nezobrazuje)
EDIT:Zkusil jsem jinou hru -Crysis - GPU se dostala na 72 C a tam zustala-a pc nespadl.Tak nevím jestli nejde o problem se softem. (Stává se mi to asi u 3 her,další 3 jedou vpohodě)-po vypnutí obrazovky kontrolky svítí, ale ntb reaguje pouze na tvrdé vypnutí.(provedl jsem test ramek přes MemTest a kontrolu ovladačů přes Whocrashed, ale žádnej problém to nenašlo.)
Díky moc
GPU : Min 43 max 45.5
HDD : Min 35 max 36
A tohle mě celkem zarazilo GPU FAN SPEED 30% -a to trvale i když jsem hrál a teploty GPU šli přes 60 C.(Přiznám se, že ani nevím jestli má ta grafika aktivní chlazení -řekl bych že ne.D)
Teploty při zátěži: (max hodnota-při pádu) CPU:min48 – max59
GPU:min 51 – max 64
HDD: min 35 – max 37
FAN SPEED opět 30%.
Není možné že je problém např v ram paměti? (v everestu ani HWINFO se mi teplota ram nezobrazuje)
EDIT:Zkusil jsem jinou hru -Crysis - GPU se dostala na 72 C a tam zustala-a pc nespadl.Tak nevím jestli nejde o problem se softem. (Stává se mi to asi u 3 her,další 3 jedou vpohodě)-po vypnutí obrazovky kontrolky svítí, ale ntb reaguje pouze na tvrdé vypnutí.(provedl jsem test ramek přes MemTest a kontrolu ovladačů přes Whocrashed, ale žádnej problém to nenašlo.)
Díky moc
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Koupil jsi ho jako nový? Pokud ne zkusil bych ho vyfoukat kompresorem.
Ano i ne,
Šlo o stornovanou objednávku, takže ntb je vpodstatě nový,levný a taky je porád v dobrým stavu-proto mi ten problém nejde do hlavy.
Systém jsem na něj instaloval sám-není možný že problém je v samotných windows?
Šlo o stornovanou objednávku, takže ntb je vpodstatě nový,levný a taky je porád v dobrým stavu-proto mi ten problém nejde do hlavy.
Systém jsem na něj instaloval sám-není možný že problém je v samotných windows?
tohle řeší aktualizace biosu a firmware na poslední verzi na webu msi
http://msi.com/product/nb/GX623.html#/?div=Overview
http://msi.com/product/nb/GX623.html#/?div=Overview
Dum Spiro Spero
Spem retine
S Rozumem a Odvahou
Audacem Fortuna Iuvat
Sciens Vincit
Semper Fi
Spem retine
S Rozumem a Odvahou
Audacem Fortuna Iuvat
Sciens Vincit
Semper Fi
Tak jsem provedl aktualizaci biosu a pomocí programu Live Udate stahl dalsi potrebne drivery.Problém bohužel nezmizel.-Nepomohla by přeinstalace windows?Nemůže jít pouze o soft problém daných her?
Hry jsou originál? :-)
I skladník ve šroubárně si může psát vlastní SQL příkazy.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Hyperx cloud stinger 2 core na pc. Jede jen jedno 1 jack
od pidlo » 15 dub 2025 19:09 » v Vše ostatní (hw) - 9
- 1920
-
od pidlo