Kreditní karta pro studenta

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

556996324
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Kreditní karta pro studenta

Příspěvekod 556996324 » 21 úno 2012 18:14

A kterů banku ? Osobně se mi líbí tyto 2 !

http://www.csas.cz
http://www.csob.cz

Oboje mám ve měste ,ale pořád nevím ,kterou zvolit nebo aspon jít s otcem založit ůčet :)

Reklama
Poky
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Poky » 21 úno 2012 18:27

Však si vyber podle nabídky těch studentských kont, ceníku služeb atd. Nic jiného tě u těch dvou zajímat moc nemusí.

hondras
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod hondras » 21 úno 2012 18:33

S CSOB mám jen nejlepší zkušenost, studentský účet mám jež 7,5 roku a dodnes jsem za něj nic neplatil. Výběry v CZ bankomatech CSOB zdarma (pocita se i Postovni sporitelna, Volksbank a jiné - prostě ty které mají na sobě logo CSOB - nad obrazovkou), zrizeni platebni karty zdarma (tuším, ročně pojištění 200Kč, ale to je super proti krádeži atd..). Řešil jsem v 15ti něco podobného a doteď si nemůžu stěžovat. Uvítám případné zkušenosti ostatních (jestli je to jen můj případ, nebo je více spokojených zákazníků). Samozřejmě zahrnuje InternetBanking 24 a debetní karta je embosovaná (platil jsem s ní i v USA a Evropě - obchody a bez problému, vlastně i bez přirážky, jen se přepočítává kurz - u bankomatů ve světě to asi určitě bude za poplatek). Toť asi vše :-)

EDIT: Vidím, že přemýšlíš ještě nad ČS, hodně známých si stěžuje na poplatky a tak jsem se o studentský účet ani nezajímal u nich.

556996324
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod 556996324 » 21 úno 2012 18:37

Ok tak asi zvolím CSOB :) Ještě důkladně pročto jejich web a uvidím :) Jinak určite nebudu platiti jinde jak v ČR :)

Jo a na jaké rizika bych si měl dávat bacha ? (Budu mít povoleno i internetové nakupovaní)

TheSkeleton
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod TheSkeleton » 21 úno 2012 18:57

Mám studentský účet u ČSOB, měsíčně neplatím žádné poplatky. S ČSOB nemám žádné problémy. Výběr z čsob bankomatů je samozřejmě bezplatný, u ostatních nevím - nepoužívám je. Internetové bankovnictví je na jedničku (nemusíš zadávat žádné certifikáty jako u KB). Bezpečnost je taky dobrá - před loginem přijde SMS s kódem, který musíš zadat, aby ses do účtu dostal, to samé pak při každé transakci. zaměstnanci ČSOB jsou příjemní a vždy vyjdou vstříc (alespoň takové mám zkušenosti).

Navíc mají pěknou app na android. :-)

U PS jsem pár let měl účet, ale odradily mě pozdější poplatky (možná už nejsou), proto jsem přešel k ČSOB a zatím nelituji.

Dávej hlavně bacha, kam píšeš číslo kreditky (nejlépe ho nepiš nikde). A při platbách převodem si první zjisti, zda se jedná o seriozní eshop. Otec byl nedávno právě kvůli tomuto podat trestní oznámení.

//Oprava ČS na PS
Naposledy upravil(a) TheSkeleton dne 21 úno 2012 19:04, celkem upraveno 2 x.
Life's too short to remove USB safely.

556996324
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod 556996324 » 21 úno 2012 19:03

Já bych se bál nakupovat na nějakých eshopech max. stema,mobiliní stori jako je android nebo marketplace :)

Vypadá to ,že si během týdně udělám výlet do ČSOB :)

Známej říká ,že ČSOB InternetBanking 24 je riskatní je to pravda ?

Jinak neví někdo osobní zkušenost co znamená toto ?
Příplatek za výpisy z účtu zasílané poštou
(týdně / po pohybu) 115,–/215,–

Cena konta s výpisy z účtu zasílanými měsíčně poštou 30,– Musím si to nechat zasílat ?

E.T.
nováček
Stav:

Příspěvekod E.T. » 28 úno 2012 13:54

Čáu , já mám účet u český spořitelny a je nejvíc na pohodu ( http://www.csas.cz/banka/nav/osobni-fin ... -d00013124 ) , můžeš si zvolit jakou chceš kartu ,visa,master a tak dál :D a hlavně moc neplatíš, když přineseš potvrzení o studiu za ty běžný věci ( jako když platíš kartou, vybíráš z bankomatu a tak... Nebo jestli nechceš českou tak koukni na přehled a vyber si. (http://www.bankovniuctyonline.cz/ ) . Kažopádně si už nedokžu představit být bez karty :lol:

mad_mik
nováček
Stav:

Příspěvekod mad_mik » 28 úno 2012 14:15

No já bych doporučil účet u GE http://www.gemoney.cz/ge/cz/1/ucty/genius-student.

Je tedy do 27 let zadarmo pokud si nastavíš výpisy elektronicky jinak 10kč. Veškeré výběry zadarmo. Dostaneš klasickou (debetní kartu) a pokud chceš můžeš můžeš si ji přes telefon nebo internetové bankovnictví aktivovat na platby na net. Nebo k debetní kartě můžeš dostat ještě jednu (taky zadara) čistě na internet. Veškeré výběry z bankomatuů máš potom zadarmo.

Potvrzení berou i IC (nevím jak se píše) kartu.

FW 556996324:
Co se týče bezpečnosti internetových bank je jedno, u které banky jseš, jsou zabezpečené všechny akorýt Česká spoř. měla pár útoků z Ruska :) (loni)
Vím to jsem bývalý zaměstnanec banky.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Grafická Karta
    od Mara33214 » 02 bře 2025 17:48 » v Problémy s hardwarem
    2
    4255
    od Kminek Zobrazit poslední příspěvek
    03 bře 2025 07:11
  • Grafická karta k sestavě