Pro zábavu a také k pláči páni rádcové Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Pro zábavu a také k pláči páni rádcové

Příspěvekod Myloš » 27 úno 2012 13:58

Jenže je to tam tak, že BFU neví, co je to za chybu – jestli mu to hlásí jeho počítač nebo CIA nebo marťani. BFU neví, co je to „Objekt nenalezen!“. Jaký objekt?
404 nemusí být vysloveně umělecké dílo, ale měla by i být srozumitelná i pro BFU.

Stejně tak by tam měl být lidštější kontakt – třeba zde, budu to muset dát do připomínek k fóru, je při neexistující adrese odkaz na e-mail jakéhosi webmastera, kterým je ovšem praha@web4u.cz

To na stránkách, které spravuji, mám 404 udělanou tak, že:
  1. návštěvník ví, kde je – 404 má hlavičku navštíveného webu
  2. obsahuje informaci o tom, kterou konkrétní stránku návštěvník požadoval
  3. je mu nabídnuto, aby buď adresu opravit, nebo si vybral ve standardním menu, které stránka obsahuje
  4. Pokud je chyba na mojí straně, je uveden kontakt
  5. Pod kapotou – zatím mi totiž ještě nikdo nenapsal – každé otevření 404 (ne této, kterou zde odkazuji, to je jen maketa) vygeneruje e-mail s IP, referrerem a požadovanou url, který mi dojde do administrátorské pošty, abych nemusel zbytečně sledovat logy – odhalil jsem tak leckterou svoji chybu, stejně jako jsem detekoval pokusy o průnik a mohl jsem dát dané IP na blacklist
  6. Pokud bude chyba na straně serveru evangnet.cz, pak se předpokládám nedostane ani na moji 404, ale návštěvník obdrží chybovku Evangnetu
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Reklama
domitea
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod domitea » 27 úno 2012 14:34

Internet nebyl původně určen pro masy, jen pro vědce. 404 je toho důkazem :smile:

Ale jinak hezky vyřešené!

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 27 úno 2012 14:49

A teď si představ, že přijdeš do obchodu, zeptáš se, zda mají králičí mlíko a dostaneš odpověď „chyba číslo 506123, obraťte se na příslušného manažera“, na dálnici tě zastaví policajt a oznámí ti „chyba 2202203129, nemůžete jet dál“…

Pěkně o hlášení chyb (v tomto případě o chybách v javascriptu) píše Martin Malý: http://zdrojak.root.cz/clanky/doslo-k-chybe-ve-skriptu/
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 27 úno 2012 22:21

Tak to už umí naše nyní skoro 12ti letá pračka také, že na mě při problému vyplivne číslo chyby. Stalo se to tedy pouze jednou, poprvé když jsme jí zamontovali, tak jsme do přívodu vody dali špatně sítko (jestli si to dobře pamatuji). Stačilo vzít manuál a hned jsme věděli, o co kráčí :lol:

Obrázek

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 27 úno 2012 22:40

Zcela na okraj a bez posměchu – je to natolik vžitá chyba, že je dobré na ni občas upozornit:
12ti letá je špatně, protože jednak čeština neohýbá číslice („ti“), jednak slovo „letá“ (odtržené) nic neznamená
Správně je to 12letá.
O tom odtrhávání napsal onehdá moc hezký článek Miloslav Špecián: Vítejte u Kulele aneb Řádění gramatické lepry sílí. O „letá“ (v jeho článku ve tvaru „letí“) píše: „A co 80. letí důchodci? Souhlasím, že letícího důchodce dnes člověk potká častěji než někoho, kdo přemýšlí o tom, co napsal.“ ;-)

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 28 úno 2012 14:16

Naše myšlenky a naše pocity vytváří náš život
negativ.JPG

Dívej se 30 vteřin na barevné kroužky co jsou na nosu dívky.
Potom se rychle podívej na bílou stěnu nebo na strop (nebo cokoliv
čistě bílého) a začni rychle mrkat.
Gratululu – právě jsi vyvolal(a) negativ obrázku mozkem!

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 28 úno 2012 14:31

Ani jsem nemusel mrkat, stačilo přimhouřit oči.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 01 bře 2012 20:34

Kterak kapela během chvilky přišla o sto tisíc pirátských fanoušků
7.4.2011, 09:03 | autor: WIFT
rubrika: Business, Audio/video, Internet

Jistá neznámá kanadská kapela One Soul Thrust si přesně podle not zábavního průmyslu stěžovala, jak ji piráti okrádají, když masivně stahují její album a že z prodejů nemají skoro nic. Ohrazují se tvrzením, že jejich album bylo nelegálně staženo už více než stotisíckrát a že kdyby se ho namísto toho prodalo sto tisíc kusů, mohli za něj získat platinové ocenění. A tak do toho začali redaktoři z TorrentFreaku šťourat, až zjistili politováníhodnou skutečnost týkající se důkazu o stahování alba…

http://diit.cz/clanek/kterak-kapela-beh ... h-fanousku
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 02 bře 2012 07:49

Zajímavé čtení a asi i hodně poučné pro pány, kteří křičí: "Chyťe zloděje!". Já osobně nejsem již ve věku, že bych musel vidět každý film, který se pustí do distribuce, ale sem tam si nějaký dám. Nebudu mlžit, stáhnu si ho. Chápu, že tím tvůrce připravím o pár korun a kdyby to udělal každý, je to již slušná kopa peněz, ale považte, že mě cesta za filmem stojí skoro 1.000 korun. Tam i zpět přes 100km. To představuje cca 300,-. Lístky. 200-300? Nějaké chroustání, něco na zapití a chrup... No to bych byl blázen! Jen mě štve, že ve statistikách jsem ten, kdo stažením filmu ochudil autory o x korun. Neochudil! Kdybych si ho nestáhl, tak bych z výše uvedených důvodů do kina stejně nešel a počkal si, až bude v televizi! A když nebude, tak si ho strčte za klobouk, já bez něj mohu žít...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

guest

Příspěvekod guest » 02 bře 2012 15:03

Vaření tu ještě nebylo. :lol:

/*
Funguje to, jen musíš do [YouTrubka]~[/YouTrubka] napsat jen identifikační řetězec (5K3t0WyBpmo). Pokud jsou za ním ještě další zbytečné parametry – to poznáš podle znaku & – zde to bylo &feature=autoshare – ty nejsou součástí adresy videa a tag [YouTrubka] takovou adresu nepochopí.
Ostatně mě fascinuje, jak lidi kopírujíce adresy videí kopírují naprosto zbytečné parametry (&feature=embedded, &feature=autoshare a podobně). Tyto parametry nejsou součástí žádné adresy
Myloš
*/

mimi973
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod mimi973 » 02 bře 2012 15:04

LoL že vie tancovat :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
PC:Sapphire Radeon R9 270X / I5 4670k / ASUS Z87-K / 8GB / 1000GB/ 620W / Zalman Z5 / Benq rl2455hm
MacBook Pro 14" 2021 M1
Iphone 14 Red
+Apple Watch Ultra / AirPods 1 / AirPods MAX

guest

Příspěvekod guest » 02 bře 2012 15:24

Kód: Vybrat vše

/*
Funguje to, jen musíš do [YouTrubka]~[/YouTrubka] napsat jen identifikační řetězec (5K3t0WyBpmo). Pokud jsou za ním ještě další zbytečné parametry – to poznáš podle znaku & – zde to bylo &feature=autoshare – ty nejsou součástí adresy videa a tag [YouTrubka] takovou adresu nepochopí.
Ostatně mě fascinuje, jak lidi kopírujíce adresy videí kopírují naprosto zbytečné parametry (&feature=embedded, &feature=autoshare a podobně). Tyto parametry nejsou součástí žádné adresy
Myloš
*/

Myloši díky za opravu, snad už si to budu pamatovat, případně vím kde to najít. :idea:

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”