Export dat z excelu do formuláře.

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

Pablo
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Export dat z excelu do formuláře.

Příspěvekod Pablo » 27 úno 2012 22:22

Zravím všechny,

mám takový problém s daty a nevím jak přesně si s tím poradit.
Jedná se o to, že v excelu zpracovávám určitá data která se týkají řešení reklamací, apod.
Na každém řádku mám jednu reklamaci, a mám tam různé informace o ni... čísla, referenční čísla, jména, důvod reklamace, řešení, atp.
Potřeboval bych tyto data vždy jednorázově vyexportovat do nějakého štítku, nebo do nějakého přehledného shrnutí, prostě aby měla každá řešená reklamace svoji kartu, kterou bych si mohl založit.
Můj dotaz je, jak přesně by jste mi doporučili toto řešit, jestli si vytvořit ručně nějaké odkazy v excelu a předělávat to pro každou reklamaci otrocky (do čehož se mi moc nechce, jelikož je toho opravdu hodně), nebo jestli je nějaký nástroj, který by mi do připravené karty vypsal informace, abych mohl například 20 reklamací vyexportovat do dvaceti připravených formulářů, nebo karet a odeslat je e-mailem (pouze jednomu příjemci všechny najednou).

Doufám že jsem to vysvětlil srozumitelně a že jde pochopit co přesně potřebuji, kdyby ne, dejte vědět co je na tom nejasného a já to upřesním :)

Předem díky moc za rady!

Pablo.
Naposledy upravil(a) Pablo dne 27 úno 2012 23:29, celkem upraveno 1 x.

Reklama
guest

Re: Export dat z excelu do formuláře.

Příspěvekod guest » 27 úno 2012 22:37

Úloha spěje k využití Wordu a hromadné korespondenci/štítkům, čili k šabloně ve Wordu a krmení daty z Excelu.

Pablo
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Pablo » 27 úno 2012 23:12

No o něco takového jsem se pokoušel, ale nějak se mi to nedařilo... Můžeš to please trochu detailněji popsat?
Jakože tedy mám vytvořit šablonu na štítky v hromadné korespondenci.. a ty data pak do toho dávat jak?
Šablony a korespondece jsou bohužel mojí slabinou ve Wordu :(
Díky za rady! :)

karel.laska
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod karel.laska » 28 úno 2012 05:51

Zdravím,

já bych to řešil asi jinak a to Accessem a jeho reporty.
Vlastně jediný report, jehož vizáž si upravíte dle potřeby a poté pouze vybíráte záznamy.
Vstupní zadání pomocí formuláře je také velmi uživatelské.

V případě rozhodnutí se jíti touto cestou, rád poradím...

S pozdravem Karel Láska

Branscombe
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Branscombe » 28 úno 2012 07:51

Osobně bych zůstal u excelu a vytvořil si jednu kartu se vzorci odkazujícími na všechny informace. Po zadání referenčního čísla reklamace by se aktualizovali vzorce s údaji a karta se pak dá třeba exportovat do pdf. Tento export v případě častého objemného exportu vylepšit makrem, tak aby nemusel uživatel 50x denně exportovat po jednom listu... ;-)

Pablo
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Pablo » 28 úno 2012 23:56

Nad Accesem jsem právě přemýšlel, ale když jsem se do toho pustil, tak jsem se v tom úplně ztratil, moc se v Accesu neorientuji, takže za jakoukoliv radu budu velmi vděčný :)

Co se týče toho Excelu, zkouším různé varianty, ale právě mi jde o to abych nemusel každou referenci dělat zvlášť... Prostě po zpracování třeba 30 reklamací, je vyexportovat do připraveného formuláře, uložit třeba do pdf a poslat mailem jedné osobě.

Díky moc za rady! :)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Kancelářské balíky”