Zdravíčko,
Pořídil jsem nový notebook lenovo Z570 (i5, nvidia gt 630) bez operačního systému (FreeDOS)
Byly tu asi čtyři oddíly (nepřidělené místo 30GB, 1GB lenovo záchraného oddílu - nepomohl - na nic, 600GB volno a pak zase nepřidělené místo pár giga)
At delam co delam, nainstaluji v pohodě přes nabootování DVD windows 7 a pak prostě když se to dokončí, nenabootuje. Bootuje jak hloupý dokola a nic. Zapne se notebook, vyběhne logo Lenovo, černa obrzakova, třikrát vlevo nahoře blikne mezerník nebo ta čárka a pak se resetuje a takhle furt dokola
V biosu jsem zkoušel vše možné a vše je ok.I tovární nastavení biosu nepomohlo. Proste at dam cokoliv v biosu - nic nepomůže. Zkoušel jsem Windows nainstalovat z jiného pc když jsm hdd z lenova vzal a dal do jiné stanice kde sem to nainstaloval, v pohodě - dám to zpět a zase to samé dokola v Lenovu. Fakt nevim prosim moc o pomoc, někde jsem četl at dam novější bios ze stranek vyrobce - jasny klidně, ale jak když v Lenovu nemam OS ? jsem v koncích prosím o pomoc
Nejdou mi na notebook (Lenovo Z570) nainstalovat Windows 7 *
Nejdou mi na notebook (Lenovo Z570) nainstalovat Windows 7 *
Naposledy upravil(a) Myloš dne 13 bře 2012 14:43, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nicneříkajícího nadpisu „Lenovo - zázračný problem, prosím moc o pomoc“. Nadpis má podle pravidel fóra popisovat problém. Popis problému pak nejlépe vytvoříš tak, že popíšeš problém.
Důvod: Oprava nicneříkajícího nadpisu „Lenovo - zázračný problem, prosím moc o pomoc“. Nadpis má podle pravidel fóra popisovat problém. Popis problému pak nejlépe vytvoříš tak, že popíšeš problém.
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Lenovo - zázračný problem, prosím moc o pomoc
Flashni BIOS, jak sám píšeš. Na to OS nepotřebuješ.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Při instalaci odeber všechny oddíly vytvoř nový(é) a teprve potom instaluj.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
jak pise El Diablo. Musis smazat vse a pak teprve instalovat. W7 si pravdepodobne nevytvorily loader.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Re: Nejdou mi na notebook (Lenovo Z570) nainstalovat Windows
Jestliže tam byly 4 primární oddíly, pak si Sedmičky nemohly vytvořit pátý – harddisk může být rozdělený na maximílně 4 primární, respektive 3 primární + jednu rozšířenou (v té pak může být hafo logických, tam už omezení 4 neplatí).
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Řešení tohoto problému je velice jednoduché.....přišli jsme na něj ale až po dvou dnech hledání. Nainstalovat vídle (je úplně jedno, jetli smažete všechny oddíly, nebo ne - někam na disk je nainstalujte). Po instalaci se objeví probém s bootováním, úvodní obrazovka lenovo pořád dokola.
Nabootujte znovu instalaci vidlí, zvolte jazyk, a poté se zobrazí velká ikona instalovat Windows (na tu neklikejte). Dole je menším písmem volba opravit tento počítač. Klikněte na to, po chvilce vám to nabídne k opravení problém s bootováním voken (nedávejte - nepomůže). Dejte volbu "další", poté dole v nabídce příkazový řádek a naťukejte tam příkazy z přiloženého videa. Už jsem tak rozchodil LENOVO Z570 a LENOVO G570.
odkaz na video: http://www.youtube.com/watch?v=CqG7DTwTBUY
Nabootujte znovu instalaci vidlí, zvolte jazyk, a poté se zobrazí velká ikona instalovat Windows (na tu neklikejte). Dole je menším písmem volba opravit tento počítač. Klikněte na to, po chvilce vám to nabídne k opravení problém s bootováním voken (nedávejte - nepomůže). Dejte volbu "další", poté dole v nabídce příkazový řádek a naťukejte tam příkazy z přiloženého videa. Už jsem tak rozchodil LENOVO Z570 a LENOVO G570.
odkaz na video: http://www.youtube.com/watch?v=CqG7DTwTBUY
Mohu se zeptat, problém je do dnes v notebookách. Stále se mi to opakuje tento cyklus. Nevím proč. Co mám udělat? Protože příkazy z videa již nejsou k dospozici - video neexistuje. Díky moc
Myloš píše:Jestliže tam byly 4 primární oddíly, pak si Sedmičky nemohly vytvořit pátý – harddisk může být rozdělený na maximílně 4 primární, respektive 3 primární + jednu rozšířenou (v té pak může být hafo logických, tam už omezení 4 neplatí).
Pouze při použití MBR, při GPT toto omezení neplatí.
Mohu se zeptat, problém je do dnes v notebookách. Stále se mi to opakuje tento cyklus. Nevím proč. Co mám udělat? Protože příkazy z videa již nejsou k dospozici - video neexistuje. Díky moc
???
???
Co zkusit jiné Windows?
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Prikazy ve videu byly nejspis tyto.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Oxxid píše:Co zkusit jiné Windows?
Jak jiné windows? To se ám vyhnout sedmičkám? To je přeci trochu hloupé řešení ne? Navíc to samé dělá jakýkoliv OS na novějším HW
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Notebook Lenovo Y50-70 prodloužení FFC kabelu klávesnice Příloha(y)
od SGvagon » 07 led 2025 01:46 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 8
- 2916
-
od SGvagon
Zobrazit poslední příspěvek
28 led 2025 22:19
-
-
- 2
- 3098
-
od petr22
04 pro 2024 14:59
-
- 6
- 8307
-
od zeus
05 srp 2024 15:30
-
-
eqkes = nejdou otevřít soubory (jpg, doc, xls...) Příloha(y)
od pajauh » 11 srp 2024 10:58 » v Vše ostatní (bezp) - 8
- 9424
-
od pajauh
24 zář 2024 18:07
-
-
- 11
- 3895
-
od matty