Zvukový aparát zlobí

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Profesor
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Zvukový aparát zlobí

Příspěvekod Profesor » 26 bře 2012 17:48

Zdravím,
Chtěl bych se optat na takovou neplechu, kterou mi můj počítač vyvádí už nějaký ten týden a se kterým jsem se konečně rozhodl něco dělat. Jde o klasický problém - chrčení reproduktorů. Fígl je v tom, že to tentokrát asi nebude jack přejetej křeslem, vyškublý kabel nebo bůhvíco. Když do zdířky zapojím cokoliv, vždycky zlobí právě pravé sluchátko/reprák. Dělá to bordel hlavně při hlasitých vokálech, basech a možná i hloubkách. Při komunikaci například na skypu to rachtá taky, pravá strana se opět hlásí. Přijde mi to jako nesmírná blbost, ale vypadá to, že problém samotný je ve zvukové kartě.
Na druhou stranu, můj počítač čítá už nějaké ty čtyři roky a zvukovka je normálně integrovaná, ale že by odešla sama? Na hromadu musím dohodit i to, že je pro mě neuvěřitelný problém sehnat na ni patřičné zvukové drivery, protože je to snad jakýsi model bez driverů, každopádně aktuálně jedu na SoundMax Integrated Digital HD Audio, který je starý asi dva roky.
Navíc jsem ve správci zařízení objevil i čtyři položky NVIDIA High Definition Audio, tak že by se to navzájem kousalo?
Vážně netuším a je to problém sice kosmetický, ale za to pekelně otravný.
Díky za radu :smile:

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Re: Zvukový aparát zlobí

Příspěvekod El Diablo » 27 bře 2012 21:19

Co máš za MB?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Profesor
nováček
Stav:

Příspěvekod Profesor » 04 dub 2012 23:33

Vrchol prehistorie- ASUS P5LD2 SE

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 04 dub 2012 23:42

Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 04 dub 2012 23:49

Pokud to nenejdeš, zkus SD.
Na takovéto vraky prý pomáhá. :smile:

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 05 dub 2012 00:23

Jestli máš sluchátka, tak si poslechni je. Pokud se stejný problém projevuje i ve sluchátkách, je třeba to hledat ve ZK a v ovladači. V opačném případě je problém v kabelu k bednám, v zesilovači v bednách, nebo v samotném reproduktoru.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Profesor
nováček
Stav:

Příspěvekod Profesor » 05 dub 2012 00:32

Ano, jak jsem již psal- nezáleží na tom, jestli jsou v tom repráky nebo sluchátka, prostě to chrčí. Před postováním nastokrát zkontrolováno okolí jacku a celého kabelu, abych se vyhnul klasickému "have tried to turn it off and on again?" :D
Každopádně velké díky vám patří za linky, okamžitě jdu na to.

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 05 dub 2012 09:25

Může být vadný kontakt na výstupním konektoru , či odpojená zem u něj.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

Zpět na “Problémy s hardwarem”